keskiviikko 3. elokuuta 2011

Takkia ja täkkiä

Keskimmäisen vanutakki tuli valmiiksi eilen.


Tuota takkikankaan vihreää väriä en saa kuviin millään, mutta se on lämpimän vihreää paksua puuvillaa, kanvaasin tyyppistä, ja lisukkeeksi valitsin tällä kertaa keltaista. Pitkään arvoin keltaisen ja valkoisen välillä, mutta päättelin, että keltainen kestää puhtaamman näköisenä pidempään. Tikkivuori on kuitenkin kaikissa takeissa se sama valkoinen.


Jostain vanhasta kirppisvetskarista sommittelin etukappaleelle yhden taskun koristeeksi. Tein vain yhden - laikuuttani tietysti, mutta myös siksi, että leikkasin tuon vapaalla kädellä, enkä jaksanut tehdä kahta samanlaista (no, sekinhän on laiskuutta). Vetoketjun aukko on tehty alavaralla kääntäen, ja taskukappale leikattu oman pään mukaan.


Taskukappale on samaa puuvillaa kuin muukin takki.


Hihasta näkee, kuka sähelsi...


Kaavana tässä käytin samaa omaa 92/98 -kaavaa kuin aikaisemminkin, muokaten vain helmaa ja hihanpituutta. Ja tämä takkihan muuten huutaa kaverikseen sellaisia raikkaan värisiä tennareita, joita olen kammoksunut viimeiset viisitoista vuotta ja jollaiset nyt lapsille tahtoisin. ;)








Eilen jouduin mainoksen uhriksi, tosin ihan iloinen oli tämä uhraus. Ties kuinka kauan olen jo ajatellut lahoavia lakanoitamme katsellessani, että olisi raaskittava satsata uusiin. Jotex lähestyi eilen kirjeessään moisella syötillä:


No juu onhan meillä kaksi parisängyn päiväpeitettä, mutta eihän yksi valkoinen tee pahaa siinä kolmantena. Kaappitilaakin on muutaman kuukauden päästä aika reilusti enemmän kuin nykyään. Seliseli.

Jotta kylkiäinen saavutettaisiin, oli keksittävä jotain oikeaakin hankittavaa. No tietysti niitä lakanoita! Raaskin tilata vain yhdet, mutta sitäkin mieleisemmät:
Lisäksi kuistin ikkunaan löysin laskosverhon - on se niin nätti! Harmi, ettei näitä ollut 160cm leveinä, olisin tahtonut tuon keittiöön. Kaikki valmiit laskosverhot ovat maksimissaan 140cm leveitä, joten olen oikeastaan jo asennoitunut tekemään sinne verhon itse.


Nyt tuli mieleeni, että miltäköhän näyttäisi, jos laittaisi keittiön ikkunaan kaksi 80-senttistä laskosverhoa vierekkäin? Mitäpä tuumitte, onko sellainen ihan säädytöntä?

Senkin vuoksi tuollainen verho olisi ollut niin ihana keittiössä, että alekorista löytyi kahdella eurolla niin nättejä keittiöpyyhkeitä jotta oksat pois.. ja samalla kuosilla tietysti.
Päiväpeittomuoti vaihtui taas vaihteeksi valkoisesta harmaaseen, ja sitä myöten myös pellavanväriset tyynyt saivat passituksen sängyltä kaappiin. Paitsi etten raaskinutkaan laittaa niitä kaappiin. Nököttäkööt korissa ihan vain huvin vuoksi nyt ainakin jonkin aikaa. Kori on viime syksyn löytöjä erään hauskan papan luota, mikäli satutte muistamaan niin vanhan postauksen.


Jostain kumman syystä tuli mieleen näitä kuvia katsellessa, että kuinka paljon tekstikuoseja on liikaa? =D

Jatketaan vielä tunnustuksella, josta kiitos kuuluu Unikuulle ja Koolle.


Tunnustukseen kuuluu kertoa lempiväri sekä -ruoka ja paikka, jossa haluaisi käydä. 

Lempiväri riippuu niin siitä, mihin sitä käyttää. Sisustuksessa se on valkoinen tai pellava, mutta omassa vaatekaapissa vähän kaikki - lähinnä kuitenkin tummemmat värit - se hoikentava vaikutus, tiedättehän. ;D Lastenvaatteissa taas kestosuosikki on ruskea, milloin milläkin höystettynä. Olette ehkä huomanneet.. ;) Ruskean lisäksi pinnalla on nyt ainakin keltainen ja vihreä.

Lempiruokaa on sulatejuustoa tirsuva lasagne, perinteinen potut ja jauhelihakastike sun muut tavallistakin tavallisemmat liha- ja jauhelihapöperöt. En ole vielä ainakaan voinut kuvitellakaan syöväni esimerkiksi simpukoita, rapuja, katkarapuja tai muuta vetistä.. hui! Pärjään siis mainiosti kuivan maan lihalla ja myönnän olevani estynyt kulinaristi. ;)

Matkakohdehaaveet eivät ole ihan kovimmasta päästä, sillä heti ei tule edes mieleen yhtäkään toiveideni matkakohdetta. Paitsi Heinäveden vanhan mummolan pihassa haluaisin vielä joskus pyörähtää katsomassa, onko siellä sellaista kuin muistelen. Unessa kerran jo kävinkin. Ehkä joskus vielä elämäntilanteen vähän asettuessa iskee kaukokaipuukin. Tai sitten ihan oikeasti tykkään vain niin kovin tästä kotosuomesta (ja täällähän niitä nähtäviä sitten riittääkin, montako kirppistäkin on vielä koluamatta)! ;D

Jaan tämän tunnustuksen eteenpäin kahdelle verbalistikolle, joiden tekstejä on aina yhtä lysti lueskella:



20 kommenttia:

  1. mää fanitan sua niin että sua odottaa tunnustus blogissani :D

    VastaaPoista
  2. Takki sopii kantajalleen just eikä melekeen. =)

    Meilläkin hajoo lakanat!! ihan repee. OIs niin paljon hommattavaa!

    VastaaPoista
  3. No voe mahoton, kiitosta mummels! <3

    VastaaPoista
  4. Kiitti mummeli! Otan tunnustuksen riemukkaasti vastaan!

    VastaaPoista
  5. Niin ja sitä paitsi piti sanomani, että tuo takki on ihan älden magia!

    VastaaPoista
  6. Mielettömän ihana takki ja mitkä värit! Yksinkertainen on kaunista! Ja suosittelen ehdottomasti kesäistä vierailua mummolan pihassa! Ja löytyyhän täältä varmasti muutakin mukavaa nähtävää ;)

    VastaaPoista
  7. aiwan ihana takki, kerrassaan sulonen ja raikas ja passaa pojulle nii hyvin :) Ja ihania uusia maalaisromanttisia juttuja oot tilaillu, kelpais kaikki meiänki tyyliin!!

    VastaaPoista
  8. Voi hitsin vitsi että on ihana takki! Sulla on mahtava taito loihtia ns. tavistarvikkeista hienoja, trendikkäitä vaatteita!

    VastaaPoista
  9. Ihana takki! Mukavan yksinkertainen, mutta silti siitä löytyy yksityiskohtia. Tykkään.

    VastaaPoista
  10. Ihana takki!
    Meilläkin hajoo pussilakanat. Laitoin tämän postauksen luettuani tilauksen jotexille.:) Harmi, kun ei ollut tuplaleveänä tuota sinun valitsemaasi pussilakanasettiä. Valitsin sitten ihan perusvalkoisen ja mukaan napsahti myös sohvanpäällinen ym. kivaa. :)

    VastaaPoista
  11. Siis vau mikä takki, yksinkertaisuudessa todella kaunis!!! ja tennarit sopis kyllä, harmitta kun ei tullut 3vuotta sitten ostettua Kiinasta mukaan, siellä olis ollut aitoja converse'jä (aitoja hehhh) joka sävyssä mutta silloin ei tykännyt ollenkaan...

    VastaaPoista
  12. IIhana takki!:) Ja kiitos tyttöjen takeista!Oli ihanat nekin.Tulikos raha perille?:)

    VastaaPoista
  13. laitoin muuten sähköpostia.. :)

    VastaaPoista
  14. unikuu: oi kiitos, sinä applikaattorien kuningatar! =)

    Laura: niinhän se menee, että juuri kun lakanat alkavat olla ihanan pehmoisia ihoa vasten, niistä menee varpaat läpi. ;D

    Dooda ja Rillirousku: räpätätit laittakoot näppäimensä laulamaan! =)

    Salla: juu Heinävesi on kyllä aunista seutua. Mummola ei enää siellä sijaitse, mutta paikasta ja talosta on paljon lämpöisiä muistoja. <3

    Anskuli: tilaaminen on tuehankin helppoa netitse, ei muuta kuin klik klik! =) Kohta pääsette tekin uutta kotianne laittelemaan!

    Riika: oho, onko tuo trendikäs? ;D

    Saara: saiskohan tää kohta jotain mainostusalennusta sieltä?! ;)

    kewa: niin se mieli muuttuu, kolme vuotta sitten minäkään en olisi ottanut edes ilmatteeksi sellaisia!

    Virpi: piti käydä tarkistamassa, tuli siis, eli kiitos! =) Hyvä että takit passasi. <3

    Anskuli: voisin vielä vastatakin kunhan joutaisin.. ;)

    VastaaPoista
  15. Voi tuo takin malli on niin uskomattoman kiva. Olen näitä monesti käynyt täällä ihastelemassa :) Siis onko tuo kaava itse tekemäsi? Suostuisitko jostain hinnasta postittamaan kaavan :)? Tai olisiko sulla vinkkiä, mistä lehdestä voisi löytää samanmallista??

    VastaaPoista
  16. Samaa minäkin olen miettinyt kuin Tupu Pupuna...eli voisitko millään hintaa laitella kaavoja tulemaan?Ei oikein meinaa mukavaa takin kaavaa löytyä enkä osaa itse takeistakaan piirtää.Mukava ois kuitenkin kokeilla,osaisko tämmönen aloitteleva ompelija takkia tehdä:)

    VastaaPoista
  17. Tupu Pupuna ja Virpi: uuden kokoisten kaavojen piirtämiseen ei nyt riitä millään aika, kuten olette varmaan havainneet, mutta laittakaapa sähköpostia minkä kokoista kaavaa kukakin mietitte, niin katsotaan löytyykö.. Kaavat on tosiaan itse piirtämiäni, ja ei-kaupalliseen käyttöön saattaisin kaavat myydäkin. Tuolla ompeluohjelistauksessa on jonkinlaista kaavoitusohjetta sellaiselle, joka löytää sopivan hupparin kaavan. Niistä voi muokata takinkin. Mutta tosiaan voin kaavaa myydäkin kotitarpeisiin, eihän toisen onnistumisenilo ole yhtään minulta pois, päinvastoin! ;)

    VastaaPoista
  18. Blogissasi on vilahdellut toinen toistaan mukavempia takkeja ja paljon muutakin! Kerrassaan mainio blogi!

    VastaaPoista
  19. Mukavan pirteä takki:)

    Voi olla että lankean samaan koukkuun:) Sen verran hyvä kaupanpäällinen. Jos sieltä vaikka löytyis lasten huoneeseen verhokangas, kun mies on saanu sinne tangot paikalleen!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.