keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Kuosikarnevaali

Taas tuli toteutettua yksi setti, joka ei visiona jättänyt rauhaan. Lopputuloksesta en niin tiedä - ainakin se on epäkäytännöllinen vaaleine housuineen, mutta eiköhän tuo käytettyä tule.


86-kokoinen lyhythihainen tunika omalla kaavalla, kankaana Jofotexin luomupuuvilla. Kestovaippakaupasta tilattua pilvitrikoota on taskun lisäksi myös housuissa, joista piti tulla leggarit, mutta jotka kuitenkin ovat tuolle ruippajalallemme enemmän housut kuin leggarit. En näköjään koskaan opi, että tuolla kuopuksella tosiaan on ohuet jalat. Ja arvatkaas mikä eläinlaji häiritsi kuvauksia.... yksi näyttää olevan poskellakin, ja ilmeet on paljonpuhuvia. ;)


Samalla tunikakaavalla ompelin Sampsukan sienitrikoosta toisenkin lyhythihaisen tunikan, sillä tajusin eilen, että tytöllä ei ole tuollaisia kuin pitkähihaisina! Ja se vääryys oli tietysti heti korjattava..


Tuon kankaan laatu oli taas tyypillistä lurppa-interlockia, ärh! Siksi teinkin tämän tunikan ilman saumanvaroja, jotta lopputuloksesta ei tulisi telttaa.


Ikasyrin kankaat eivät ole koskaan aiheuttaneet pettymystä laadultaan, eikä sitä tullut nytkään. Hairahduin kerrankin tilaamaan tytön toiveesta pinkkiä, ja arvatkaas vain, onko tämä mekko nyt ykkösvaate!


Lisäsin pääntien piristykseksi valenappihalkion, joka koostuu vaaleanpunaisesta vinonauhan pätkästä ja kolmesta kirppisnapista. Tuolla surkealla Vivitarilla ei saa lähikuvista (lue:alle metrin päästä kuvatuista) tarkkoja, joten sen lähempää kuvaa listasta ei ole. Mutta miten voikaan olla pieni tyttö onnellinen hempeän vaaleanpunaisesta mekosta! Vähät siitä, että äidin mielestä se muistuttaa erehdyttävästi yöpaitaa. =D

Ja vielä vähän piti koneita kiusata.. tällainen pikahame tuli tehtyä Ikasyrin ihanasta retronorsutrikoosta. Tämä oli livenä paljon ihanampaa kuin verkkokaupan kuvasta antoi ymmärtää! Tätä kelta-ruskea-oranssina, jookos!!!



Yritin pikaisesti tehdä tällaisen hameen ompelusta ohjettakin, mutta katsokaa nyt näitä "lähikuvia"... itkut, että tulee ikävä oikeaa kameraa!


No, ohjetta luvassa silti... tämä on siis tällainen pikahame, tekemiseen ei mene juuri varttia pidempään, ja näitä on hyvä tehdä parinkymmenen sentin jämäsuikaleistakin.

- aluksi leikataan sopivan kokoinen suorakaiteen muotoinen pala. Palaa voi leikata myös alareunaa kohti leveneväksi, mutta minä kokeilin tällä kertaa suoralla. Minun palallani oli leveyttä n. 70cm, korkeutta 35cm. Pala saisi olla leveämpikin, ainakin jos tämän toteuttaa joustamattomasta kankaasta.

- helmataite on helpoin silittää valmiiksi tässä vaiheessa


- ommellaan kaitale renkaaksi, sauma tulee valmiissa hameessa keskelle taakse


- leikataan vyötärölle sopivan mittainen pätkä leveää, napakkaa kuminauhaa, ommellaan se renkaaksi ja neulataan hameen yläreunaan nurjalle puolelle


- ommellaan kuminauha saumurilla kiinni hameeseen, kuminauhaa ommellessa reippaasti venyttäen


- taitetaan hameen yläreunasta kuminauhan leveyden verran nurjalle, neulataan ja ommellaan kaksoisneulalla tai muulla joustavalla ompeleella kuminauhan alareunan kohdalta, oikealta puolelta vyötärökäänne kiinni. Kuminauha jää piiiloon taitteeseen ja kiinnittyy samalla ompeleella.


Samalla joustavalla ompeleella ommellaan myös helmakäänne - ja hame onkin valmis!

Nyt koneille onkin tiedossa viikon huilitauko - ja minulle vierotusoireita. Miehellä alkaa huomenna kesäloma, ja sentään viikon verran raaskimme pitää oikeasti lomaa, kunnes palaamme taas sorvin ääreen ja vietämme loppuloman rakentaen raivokkaasti. Helteistä heinäkuun alkua kaikille!

16 kommenttia:

  1. Ihana toi lyhythihainen tunika, niin ihanan värinenkin! Ja kiitos taas ohjeesta, jotenkin vaan tuntuu että tarvis omistaa saumurin ennenkuin edes viitsii yrittää alkaa mitään ompelukokeiluja. kai sitä pelkällä koneellakin alkuun pääsisis, mutta tuntuu että eikai sillä saa niin hyvää jälkeä aikaan? Mukavaa lomaa!! Katotaan törmäilläänkö lomilla.=)

    VastaaPoista
  2. ei hitsit,mäolen ihan unohtanut nuo retronorsut.. ehkä pitää paikata tilanne :D

    VastaaPoista
  3. Ihana pilvisetti! On kyllä häiritseviä toisinaan tuollaiset ideat, jotka eivät vaan jätä rauhaan ennen kuin ne toteuttaa..

    VastaaPoista
  4. Vierailin ekaa kertaa blogissasi! Ihania vaatteita, kyllä käy kateeksi kun on niin poropeukalo ompelemisessa! :D

    VastaaPoista
  5. Sainpas a-haa elämyksen tuosta hameen ompelusta! Enpäs ollut aiemmin ymmärtänytkään mitä tarkoittaa "käännetään kuminahalla nurjalle" Iso kiitos tuosta ohjeesta siis!
    Aivan huippu-ihania ompeluksia taasen! Samaa mieltä tuosta retro norsusta - tahtoisin kanssa kelta-ruskea-oranssina! Tuo valkoinen kun ei meidän sottapytylle käy mitenkään :D

    VastaaPoista
  6. Toinen toistaan ihanampia ompeluksia! Kiitokset ohjeesta, en ole minäkään tuota kuminauhajuttua ennen ymmärtänyt...

    VastaaPoista
  7. Ihana blogi! Pistin muistiin, tänne palailen paremmalla ajalla!

    -elluelina.vuodatus.net :)

    VastaaPoista
  8. Sienitrikootunika miellytti silmää eniten, ihana! Ja nyt mullakin meni paremmin tajuntaan kuminauhalla kääntäminen:) Sitä on vaan sitten hiukka vaikeampi kaventaa tai leventää toiselle, mutta helppo varmasti tehä!

    VastaaPoista
  9. ihania asuja ja vaatteita taas kerran :) Ja mukavaa lomaa teille, taidetaan lomailla yhtä aikaa ;)

    VastaaPoista
  10. Ja niin tapahtui ryntäys retronorsuja tilaamaan :-D Sait nimittäin hyvin tuon värin kuvattua, miekin olen ollu siinä uskossa, että on semmosta haljua, mutta tuohan on just hyvää väriä!!

    Ja niin, toistan jälleen itseäni; IHANIA!!

    Ja kiitos ihanainen ohjeesta jälleen! Pitää ehdottomasti kokeilla tuota tyyliä joskus. Mies nääs toi miulle Lidl:stä erilaisia kuminauhoja lajitelman ja miusta siinä oli tuota leveääkin.

    VastaaPoista
  11. Kiitos hyvästä vinkistä vyötärön toteutuksen suhteen! Ja tuo norsukangas on tosi ihanaa, en ole siihen verkkokauppaa selaillessa ihastunut, paremmin edukseen sinun kuvissasi.

    Ja onnea masunkasvastuprojektiin :)

    VastaaPoista
  12. Ihania ompeluksia. Tiedätkö, että innostat minuakin ompelupuuhiin:) Oikein antoisaa ja mukavaa lomaa teille!!!!

    VastaaPoista
  13. Voi, kuinka ihana blogi. Tällainen aloitteleva ompelun harrastaja ei voi kuin ihastella ja ihmetellä. Kiitos kivoista ohjeista ja tervetuloa vastavisiitille :)

    VastaaPoista
  14. Ihania vaatteita olet tehnyt! Tuo hameen teko -ohje oli tosi kiva juttu! Tein pojulle parit housut ja niihin vyötärön juuri sillä tavalla. Että kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.