torstai 23. kesäkuuta 2011

Keltaista kesäkuuhun

Muutaman päivän potemistauko teki terää ja nyt ollaan taas melkein uudessa kuosissa. Osa perheestä sairastaa edelleen, ja niistää tässä saa vielä itsekin, mutta jospa pahin velttous meni jo.

Rillirousku lähetti kahteen toivemekkoon kankaat, ja mikäs tuollaisista söpöliineistä on ommellessa! Ylin mekko Marimekon Sateenkaarta, alin, kirahvimekko, on jotain vanhaa. Olettaisin ainakin. Mielettömän suloisia mekkoina molemmat kankaat! Koko noissa on 80cm, ja takana piilovetoketjut.


Väliin sijoittuvat leggarit ja T-paita on oman väen vaatepuutteen paikkausta - pojalle keltaisten polvareiden kanssa pidettäväksi Jofotexin trikoosta maisemapaita kokoa 98cm:


... ja tytölle 110-senttiset leggarit pidettäväksi kaikkien niiden keltaisten ja ruskeiden mekkojen kanssa, joita on aikaisemmin tullut väsäiltyä.


Kun mummossa vauhtia riitti vielä lasten mentyä yöunille, kaivoin koneen uudestaan pöydälle vielä iltakymmeneltä ja hurautin kasaan 74-senttisen tilaustakin. Kappaleet olin leikannut jo aikaisemmin päivällä valmiiksi.


Enpä olisi uskonut, miten ihana takki voikaan tulla yksivärisestä puuvillakankaasta ja tikkivuorista! Epistä, minäkin haluan meidän lapsille tällaiset! =D Tämä juuri on mahtavaa tässä satunnaisessa tilausompelusten tekemisessä, kun saa toteuttaa muiden visioita ja avartaa samalla omiakin näkemyksiään. Tämän takin myötä uusia ideoita suorastaan pursuaa korvista!


Takki on siis kokoa 74, ja aika kapeaa mallia. Piirsin niin kapeat kaavat kuin uskalsin, ja vaikuttaa että tuli aika hyvät. Tuon kapeampaa en tikkivuorin takia tekisikään, kun se kuitenkin tarvitsee tilaa enemmän kuin ohut vuorikangas. Omalle tytölle tämä takki on jo pieni, kun tyttö on 78cm pitkä, mutta hauskahan sitä oli mallata päälle ja kokeilla, miten uusi kaava on takiksi muotoutunut.


Omalle tytölle voisin tehdä vastaavan takin samalla kaavalla, hiukan vain hihoja pidentäen ja kenties hitunen leveyttä lisäämällä - ihan vähän, tai ei ollenkaan. Tällaiset retrokapeat on niin suloisia, eikä tuossa kuitenkaan ollut vielä lapsenkaan lainkaan hankalaa liikkua.
Hupun etureunaa voisin vähän tuoda edemmäs, jotta suojaisi paremmin koko päätä. Muuta korjattavaa en sitten keksikään. Paksu vetoketju meinasi tuottaa ongelmia; tikattaessa paininjalka ei tahdo kulkea kovin kauniisti kulmissa, kun ketju jää sen takareunan alle ja työntää paininjalkaa mihin sattuu.

Ilmatkin vähän kirkastuivat, toivottavasti edes täksi päiväksi - huomenna sataa varmasti (minäkö muka pessimisti). Oikein aurinkoista ja lämmintä (jota ei muuten tule) juhannusta kaikille, ellen sitä ennen palaa linjoille!

22 kommenttia:

 1. Minunkin pitäisi hurauttaa yksi takki valmiiksi...ja minunkin pitäisi tehdä keltaruskeiden mekkojen pariksi leggareita syksyyn/kylmään kesään....
  Ihania on kaikki tekemäsi!

  VastaaPoista
 2. Tuo kirahvimekkokangas on minulle lapsuudesta tuttu! Meillä on kotona sitä vajaa metrin pala ja se on ollut seinävaatteena 80-luvun alkumetreillä eli se on vajaa 30 vuotta vanhaa. Mummo on sitä kuulemma meille ostanut katseltavaksi. Ihania ompeluksia jälleen kerran!

  VastaaPoista
 3. Tuo takki on siis aivan ihana, tahtoo!!!! :D

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis takki!!! Ja tietenkin myös muut ompelukset!

  VastaaPoista
 5. Ihania ompeluksia! Tykkään etenkin kirahvimekosta ja takista :)

  VastaaPoista
 6. 'Mummo' on näköjään urakoinut, ihania ompeluksia!

  VastaaPoista
 7. Kivoja oot taaskin tehny ja tuo kirahvi mekon kangas on eläintarhaa...70-luvulta päivään ninnu teki siitä postauksenkin vähän aikaa sitten(tässä osote sinne http://70-luvulta.blogspot.com/2011/05/elaintarha.html
  Itsellä tuota kangasta ruskeana..yhteen mekkoon oon käyttäny vaan muuta en oo viel raaskinu tehdä... =)

  VastaaPoista
 8. Ihania! Mullakin ois sielä pitäis tehdä-listalla leggareita ja pari takkia. Jostain kumman syystä en saa aloitettua kumpiakaan.

  VastaaPoista
 9. Kivoja ompeluksia taas. :)
  Ja kettutakki sai tänään taas kahdelta eri ihmiseltä kovasti kehuja.

  Mukavaa jussia ja toivottavasti loputkin teitä paranevat pian.

  VastaaPoista
 10. Käytät kyllä tosi kivoja kankaita noissa lastenvaatteissa! Iloista juhannusta tosimummo :))

  VastaaPoista
 11. Oivoi, kyllä nuissa mekoissa kelepaa!

  VastaaPoista
 12. Mä pari pv sit totesin että hö, pienemmältä neidiltä uupuu yksiväriset takit. Kiva nähdä toteutettuna. pähkäilin että pitääkö siihen laittaa sit taksut tai jotain muuta ideaa, mut hienolta näyttää!! :)
  Nii ja ihania on muutkin ompelukset!

  VastaaPoista
 13. Olen etsiskellyt sopivaa takkikangasta ja miksipä ei tekisi yksiväristä, kun noin hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
 14. Voi jestas mitä kaikkea ihanaa olet taas tehny!! Aivan mahtavia. Ja tuo takki on niiiiin ihana. Kuten liivimekotkin. Ja KAIKKI!

  VastaaPoista
 15. ihanan pirteitä ja kesäisiä ompeluksia taas :) Tuo kirahvimekko on kyl tosi söpö <3

  VastaaPoista
 16. Kaikki ompelukset on aivan <3 siis ihania!!! Tosi hauskaa tuo kirahvikangas ja tulipa kivannäköinen ihan yksivärisestä kankaasta tuo takki :) Sulla on hyvä kaava, tuo kapea on niin nätti! :)

  VastaaPoista
 17. Kirahvimekko ja takki<3 <3 <3 <3 <3

  VastaaPoista
 18. Ihania oot saanu aikaan...tuo kiraffimekko tuo lapsuus ajan mieleeni, kun siskollani oli samantapainen ja ahhh...tuo takki, mulla on 80cm takki punasena samantapainen ihan tehtaassa tehty, mutta vetskari odottaa vaihtoa!

  VastaaPoista
 19. OI mikä siitä takista tulikaan! HIENO! :)

  Myös muut ompelukset on oikein somia, ei voi muuta sanoa!!

  VastaaPoista
 20. Kiitos kommenteista kaikki!! <3 Kiva oli saada myös nimi tuolle kirahvikankaalle. =)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.