perjantai 13. toukokuuta 2011

Tässä jääkiekkoa jännätessä ehtii taas hyvin naputella päivän tuotokset bittitaivaalle! 

Jofotexilta tilasin noita ihanan kesäisiä, kirkkaanvärisiä veloureita, ja kysyin heti siskolta, tuntuisko keltaiset haalarihousut mieleiseltä.. hänellä kun on kuopukselleen "kestotilauksessa" nuo haalarimallin pökät. ;) Ruskeilla lisukkeilla tuntui olevan hyvinkin ok, joten eikun hommiin!

Haalarihousujen kaava on muokattu Ottobren mustikka-haalarien kaavasta, ja entisistä muokkauksista muutin vielä selkäosaa 7mm pidemmäksi ja lahkeisiin lisäsin pari senttiä. Kooksi arvioisin 86cm. Ja tämän mallisiin haalareihin löytyy myös ne laatimani ompeluohjeet! =)


Yksivärisen velourin piristeeksi applikoin aikaisemmista ompeluksista tutun retropöllön. Vähän menee tuohon sivusauman päälle, joten päälle puettuna pääsee parhaiten oikeuksiinsa. En muuten ommellut tähän sitä tyypillistä siksakia applikaation reunoihin, vaan tikkasin vain lyhyellä suoraompeleella ympäriinsä. Siksi ei tarvinnut laittaa tukikangasta nurjalle puolelle.


Onko tuo teistä hassun näköinen, kun vetskari on lyhyempi kuin tavallisesti? Kuvassa tämä näyttää kyllä omaankin silmään hupaisalta, mutta livenä menee ihan täydestä. Hyvin riittää tuokin pituus pukemista ajatellen, ja jotenkin tuo näyttää omissa silmissä noin vielä retrommalta kuin pitkällä ketjulla.

Tuossa haalarihousujen rinnalla tein poijalle polvihousut - niitä on nyt aika monella näkynyt blogeissa, ja miksipä ei siis meilläkin! Tuollaiset on mukavat ja nopeat tehdä, ja poika tykkäsi tosi paljon. Tein ihan vain keltaiset ilman erivärisiä resoreita/applikaatioita/taskuja, jotta sopisivat mahdollisimman monien T-paitojen kanssa. Ai kamala näitä kännykkäkamerakuvien värejä! *puistatus* Kuvitelkaa mielessänne sellainen kaunis, lämmin auringonkeltainen velour ja täsmälleen samanvärinen resori (joka sekin Jofotexilta)...

Kaava näihin housuihin on muokattu aika vapaamielisesti Ottobren pitkisten 92-kokoisesta kaavasta. Näiden polvipöksyjen koko on 98. Menee varmasti vielä 104-senttisellekin, ellei jopa isommalle.
Tein noita itse asiassa kahdet, ja toiset laitan settinä huutikseen, kunhan saan tehdyksi niille paidan kaveriksi (ja kunhan saan niihinkin kuminauhaa, vyötärö jäi kesken vielä).
Olin ajatellut esitellä uuteen kotiin hankitut tapetit täällä blogissa, mutta enpä esittelekään. Niin ankeita on ne myyntikuvat, joita niistä netin kautta löysin, että jätän mieluummin julkaisematta. Kuvat eivät tee oikeutta kauniille tapeteille - esiteltäköön ne vasta sitten, kun pääsevät seinälle. Huomenna pääsenkin aloittamaan sisäseinien pohjamaalausurakkaa. Lapset menevät mummille päiväksi ja minä menen ensimmäistä päivää "oikeasti" töihin raksalle. Tähän asti olen käynyt vain ilta-aikaan siivoamassa ja muuten vain pyörimässä. Mukavahan tuo, että voi viimein oikeasti itsekin tehdä jotain näkyvää uuden kotinsa eteen!

Jos nyt jaksaisi pysyä hereillä vielä ainakin parikymmenminuuttisen, niin tietäisi, käykö Suomen pojille  hyvin vai huonosti...... hyvältä kyllä vaikuttaa! Taidetaan olla Ruotsin kanssa taas finaalissa...

10 kommenttia:

  1. Ihana toi haalari!
    Älä näe vaivaa laittaa niitä housuja huutikseen. ;)

    Ja finaaliinhan me päästiin. Jei! :)

    VastaaPoista
  2. Kivat pöllöpöksyt:) Kuvassa tuo lyhyempi vetskari otti vähän silmään, mutta sitä ei mahda niin lapsen liikkuessa edes huomata. Sehän riippuu just siitä, mitä sillä on haettu. Voi olla, et näyttääkin retrommalta ja silloinhan se on onnistunut valinta:)

    Finaalijännitystä tosiaan luvassa sunnuntaina! Vieläkö muistat niitä meidän nuoruuden fanittamisia?;)

    VastaaPoista
  3. Ihanat haaalrit, minulla ollut joskus lyhyempi vetskari kun pitkää ei ollut kotona ja hyvin toimii! Polvihousut ovat makeet!!!

    VastaaPoista
  4. Kävi hyvin; IHANAA LEIJONAT IHANAA!!!!!

    Mutta asiaan :-D Ei tuo lyhyt vetoketju ole yhtään hassumpi! Iteasiassa sehän voipi olla päällä hyvinkin kivempikin, ainakin vaipattomalla kun ei se vetoketjun pää jää sinne alas missä voi mennä istuessa runttuun. Pitääkin kokeilla :)

    Noita capreja on tullu täälläkin tehtyä. Iteasiassa tällä viikolla tein 11xcaprit/housut, en vaan ole ehtiny päivittää blogiin :)

    VastaaPoista
  5. Voi että ihana haalari!
    JA ruskea sopii niin hyvin puhumattakaan tuosta pöllöstä :)

    VastaaPoista
  6. iiihanat haalarit <3 ja tuollaset polvihousut on kyl kesällä kätevät ja söpöt :)

    VastaaPoista
  7. Makeet haalarit taas!=) Tuollaiset polvihousut on varmasti kivat kesällä! Siellä näyttäis jo kesä olevan kuvissa.

    VastaaPoista
  8. Ihanat haalarit! Pöllö on se kuuluisa piste i:n päälle :)

    VastaaPoista
  9. Tosi hauska tuo pöllö siellä sivusaumassa!

    Mulle tuli kangaspaketti perille tänään, oli hauskaa avata se kun en ihan enää muistanut mitä kaikkea siellä onkaan. Olen aivan innoissani noista joustokanttinauhoista, että mitähän kivaa niillä voisikaan tehdä. :) Oletko sä muuten käyttänyt sellaisia johonkin, ja jos niin mitä tykkäsit?

    VastaaPoista
  10. Kiitos kaikille kommenteista! <3 =)

    Sarita: Jaa sait kankaat sinäkin! =D Täällä niistä on puolet jo ommeltu vaatteiksi. Aika vähän oon käyttänyt noita joustokantteja, joskun vähän kokeillut vain. Jotenkin tykkään resoreista enempi, vaikka nuohan saattais olla nopeampia käyttää. Mitähän niillä tosiaan vois tehdä.. ainakin alusvaatteissa ja vaipoissa oon nähnyt niitä, ja itse kanttasin ihan paitoja joskus. Mahdollisuudet on kai rajattomat, kun vaan luovuutta riittää? =)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.