tiistai 17. toukokuuta 2011

Kuvaamatonta helpotusta?!

Kyllä voi muutamalla kympillä saada aikaan ison helpotuksen tunteen. Ahvenanmaalla majaa pitävästä Halvat Hinnat -verkkokaupasta ostin epätoivossani tuollaisen halvan kameraräpellyksen, ja se tuli perille tänään. Ei siinä totisesti turhalla tekniikalla läyhistellä, mutta kuvia sillä voi ottaa, ja se on pääasia! Ja noilla oli nopea toimitus muuten, ehdottomasti plussaa tällaisessa hätätilanteessa! ;)

Poika sai Jofotexin limestä velourista uudet valoisat pökät. Kokeilin taas vaihteeksi uudenlaista taskumallia, ja tykkään kyllä! On nopeampi tehdä kuin aikaisemmin vyötärölle ompelemani taskut, joten siinä tietysti suosion salaisuus. Ei noihin samalla tavalla voi tavaraa säilöä, mutta ulkonäön vuoksi kai noita taskuja enempi teenkin.


Housujen koko on arviolta sellainen 104-senttinen, ja kaava on oma, aamusella piirrelty.  Jälkiruokakulhon pyöreän pohjan avulla pyöräytin taskun kolon tuohon etukappaleelle. Raitaresorit on muuten myös Jofotexilta. Vasta taskunsuut valmiiksi tehtyäni hoksasin, että tein ne vaikeimman kautta. Seuraavalla kerralla ompelen vain kaksinkertaisen resorin saumurilla taskunsuulle. Saa siistimmän sillä tavalla, ja onhan se helpompaakin ilman kaksoisneulaa. Niin ja olisipa tässä ollut herkkua se peitetikkikone! Olisin ommellut ruskeilla langoilla nuo taskukappaleet kiinni lahkeisiin, ja tietysti nurjalta puolelta niin että se koristeellisempi ommel olisi tullut päällepäin. Joskus sekin rakkine on kai hankittava, voi surkia! ;)

Samasta velourista tein esikoiselle polvihousut. Näiden koko 104/110, ja kaava on näissäkin omintakeinen. Pihiyttäni tein taas täysin yksiväriset, jotta käyvät monenlaisten yläosien pariksi. Ja hyvä niin, sillä kun tytär kokeili näitä ekaksi pinkkien sukkahousujen päälle, hoksattiin, että aika kivat niinkin! Eipähän nyt sido värit mihinkään, vaan kaikkea voi vapaasti yhdistellä.



On ne taas polleena, pikku housistit! =D

Aikaisemmin jo mainitsinkin tehneeni tuplana keltaisia polvihousuja...
Myyntipöksyistä vain puuttui yläosa, joka sekin on nyt valmis. Setin koko on siinä 100:n sentin molemmin puolin, sillä aika joustavastihan tuollaiset käy eri kokoisille muksuille, kun ei jää hihan- tai lahkeenpituudesta kiinni. Menee varmaan siis toisenakin kesänä vielä, jos nyt 98-kokoiselle ostaa.


Tätä kaksikkoa täytyy tarjota ekaksi Nasballe, kun hän kyseli jo noiden polvareiden perään. Laitan sulle spostia piakkoin! SETTI MYYTY


Olen viettänyt päivän jos toisenkin rakennustyömaallamme, maalaushommissa. Siitäkin johtuu siis tämä hiljaisuus täällä omassa ja muiden blogeissa. Pohjamaalattuna on nyt melko suuri osa uudesta kodista, mutta työmaata riittää vielä. Loputtomiin - siltä ainakin välillä tuntuu. Mutta nyt kun on taas jonkinlainen korvikekamerakin, voisin kuvaillakin siellä jonain kauniina päivänä. Vaikkei niissä pohjamaalatuissa valkoisissa seinissä juuri kuvattavaa ole. Kunpa pian saisi sitä valmista pintaa, niin sitten! 

Eilen siellä raksalla radiosta MM-mestaruusjuttuja kuunnellessa tuli mieleen, että onhan tässä yhdenlainen maalisankari itsekin. Tai ainakin pohjamaalisankari, jos nyt ihan ilmaveivit ei telalla onnistukaan.

Aikaisemmin postaamastani Bambimekko-jutusta katosi muuten sen blogitökkäyksen aikana ainakin kymmenen kommenttia. Harmittaa! Onneksi ehdin varmaan jokaisen lukea ennen kuin katosivat.

Joskus aikaa sitten lupaamani arvontakin alkaa olla ajankohtainen. Kenties palkintona olisi jonkinlainen kesävaate, ajankohtaan sopien. Mutta siitä oma postauksensa myöhemmin, kunhan maalaushommat sallivat!

11 kommenttia:

  1. onpas pirteitä vaatteita, ihania <3 Meilläki vois kesäseteille olla tarvetta, ei oo vielä tullu juurikaa t-paitoja tai polvareita hommattua.. ;)

    VastaaPoista
  2. Makeen väriset housut, ja muutkin vaatteet! Oikeen pirtsakoita! =)

    VastaaPoista
  3. Ihanat nuo vihreät housut ja nuo taskut on tosi kivan näköiset!

    VastaaPoista
  4. Makeen raikas tuo lime! Nämä sun vaatteet on kyllä äina niin ihania...

    VastaaPoista
  5. Ihana värinen ja taskut ovat tosi makeet!!!

    VastaaPoista
  6. Jaaha, tais hävitä minun kommentti?! Ihania vaatteita taas täällä. Mukavia raksahetkiä!

    VastaaPoista
  7. Makeita vaatteita! Kiva että saat kuvia blogiin. Ompelublogissa se on jotenkin olennaista.

    VastaaPoista
  8. Varmasti hiukkasen helpompi esitellä tuotoksia korvaavan kameran takia! Ei tarvitse mielessään kuvitella, että niin miltäköhän ne näyttää... Pirteät housut kyllä! Ja tuo taskujuttu on siinäkin mielessä käytännöllinen, että kun sinne ei tosiaan voi kerätä mahottomasti aarteita niin niitä ei kantaudu sisällekään niin paljon. Naulat meillä on ainakin suosittuja... Ja hyvin pukee tuo raitaresori muuten yksvärisiä housuja.

    VastaaPoista
  9. Hyvin onnistunut kokonaisuus erityisesti nuo pojan vihreät housut!!
    Onko sulla ompelukoneessa sellaista peitetikkikoneen tikkiä muistuttavaa jousto-ommelta, sillä sais aika kivasti ne eriväriset tehosteompeleet! Luulis sen tason koneesta löytyvän ;)

    VastaaPoista
  10. Kiitos jälleen kommentoineille!! =)

    Anskuli: laita spostia jos siltä tuntuu ;)

    Taina: joo taisi hävitä, samalla muiden kanssa. =(

    Anna: kieltämättä oikeastaan hyvä ettei taskuihin mahdu niin paljon kiviä! ;D

    Anonyymi: juu kyllä löytyisi, mutta jostain syystä en oikein tykkää käyttää niitä. Kai siksi että ne on niin hitaita ommella, kun neula sitkuttaa edestakaisin.. ;) Tosiasiassa aikaa menisi varmaan vähemmän niin, jos vertaa siihen että kaivaisi peitetikkikoneen esiin, laittaisi ruskeat langat ja ompelisi.. =)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.