keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Mekkoatakkia

Kerrankin miehen soiva kamera tuli kotiin ennen puolta yötä. Eläköön autonhuolto ja siitä johtuva raksatauko! ;)

Tänään valmistui ruskeasta pilkkupuuvillasta hempeä bambimekko, jonka toteutus on kummitellut alitajunnassani ties kuinka kauan. Varmaan se iski alun alkaen tajuntaani tyypillisesti alkuyöstä, puoliunessa, kun ajatukset kuljeksivat vallattomasti ties mihin.Yleensä ne harhailevat kyllä ompeluksiin...


Mekon koko on 104/110, kankaana Eurokankaasta löytynyt pilkkupuuvilla. Tuota täytyy päästä hakemaan lisää, ja muissakin väreissä! Ainakin keltaisena ja vihreänä muistan sitä siellä olleen. Laadukasta ja ihanan ohkaista, ei mennyt pesussakaan miksikään. Joistakin puuvillalaaduista lähtee ekassa pesussa paljon väriä, mutta tämä tuli lingon pyörityksestä uudenveroisena takaisin.

Helmaan applikoin Bambin Stoffecken pallotrikoosta.

Taakse tuli piilovetoketju, joka kyllä kivasti katoaa tuonne pilkkujen sekaan.


Kanttauksia/alavaroja/vuoria miettiessäni keksin, että miksen tekisi kanttauksia trikoosta samalla tavalla kuin neulosvaatteisiin! Eihän sitä missään kiellettä tekemästä, ja vaikka kiellettäisiinkin niin miksipä tottelisin. En suuremmin pidä vinonauhalla huolittelusta, ja trikookanttaus on minun silmääni ihanan siisti ja nätti kaikissa vaatteissa. Joten tulipa kokeiltua joustavaa joustamattomalle, ja hyvin onnistui! 


Samasta pallotrikoosta, josta tein Bambin, ompelin mekolle kaveriksi leggarit. Koko on näissäkin tietysti sama, joten settinä voi pitää.

Ja tässä vielä koko asu:


Setille on mahdollisesti ostaja jo tiedossa, mutta jollei mene sinne mihin nyt oletan, laitan huutikseen. Saatan tietty omalleninkin tämän jättää, kun koko täsmää, mutta olen myös valmis myymään. Näitähän voi tehdä sitten itselle lisää! ;)

Ennen tuota mekkosettiä valmistui pari tilaustakkia sisaruksille. Isoveikalle Marimekon Sateenkaari-kankaasta 104/110-kokoinen takki mustalla vuorilla ja tehosteilla:


Ja pikkusiskolle puna-valkoinen takki, koko 80/86. Kangasta en tunnista, mutta ilmeisesti jotain vanhempaa?Noita oli kyllä hupanen työstää, kun takkien tilaaja on vanha tuttuni kymmenen vuoden takaa. On hoilattu samassa kuorossa ja asuttu samassa opiskelijasolussa, huisia! Ja siitä on muka jo niin kauan. ;)

Jofotexin herkullisen väriset velourit ja maisematrikoo houkuttelisivat kamalasti ompelupuuhiin, nyt kun nuorimmainenkin viihtyy isin kanssa "pihatöissä", mutta lienee kuitenkin viisaampaa laittaa välillä omaakin nenää oven aurinkoisemmalle puolelle!

13 kommenttia:

  1. Tulipas todella nätti mekko :) Itselläni myös samaista kangasta kaapissa ja olen tehnyt siitä jo päällisen imetystyynyyn ja käyttänyt takkivuorena, todella hyvää kangasta! Vielä olisi tarkoituksena tehdä vauvalle essumekko jahka saisin kaavat piirrettyä, mistään en ole löytänyt sellaista kaavaa missä mekko menee takaa ristiin niinkuin Peppi pitkätossulla...

    VastaaPoista
  2. Jonna: tarkoitat varmaan sellaista vanhan ajan essumekkoa? joskus oli kaava sk:ssa, voisin yrittää etsiä sen numeron.. siinä oli muistaakseni aika pieniä kokoja, enkä ole mallistakaan varma sen tarkemmin, muuta kuin että takaa se meni ristiin. =)

    VastaaPoista
  3. Miten kaunis mekko. Olen tehnyt noista pilkkupopliineista vaikka mitä ja ne on ihania. Pysyy hyvänä myös pesuissa. Aivan ihana tuo edellisen postauksen takki!

    VastaaPoista
  4. Kiva kun kävit vastavierailulla blogissani :) Ja jos vain löydät ilman suurempaa vaivannäköä lehden josta kaava löytyisi olen tosi iloinen, omaan silmään kun ei ole sattunut vaikka olen kirjastojakin kolunnut.

    VastaaPoista
  5. mäkin haluun peppi-mekon kaavan koossa 92/98 :D

    VastaaPoista
  6. Ihana mekko ja leggarit yhdistelmä, eipä ois tullu ihan heti mieleen kantata trikoolla joustamatonta puuvillaa, mutta hyvin näyttää onnistuvan. Takit myös kivan pirtsakoita.

    VastaaPoista
  7. Ihana mekko! Tuo Maritakki on upea!! Taitava ompelija olet:)

    VastaaPoista
  8. Innostuin aamutuimaan piirtelemään kaavat essumekkoa varten joten välttämättä en sitä kaavaa enää tarvitse :)

    VastaaPoista
  9. Vau miten kiva setti, kaunis mekko ja ihana applikaatio!!! Takit ovat upeat myös!!!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.