maanantai 23. toukokuuta 2011

Maanantairaitoja

Nämä ovat kirjaimellisesti tulkittuna maanantaikappaleita. Onneksi eivät kuitenkaan sanan tyypillisemmässä merkityksessä ole sitä!


Lisää polvareita siis jälleen! Jofotexin raitavelouria ja limeä trikoota, vyötäröllä 2cm leveää kuminauhaa. 


Taskun mallia otin aikaisemmin ompelemistani velourhousuista, mutta nyt tein taskunsuun helpommin saumurilla. Kokeilin varsin myös sitä ompelukoneen "taso-ommelta" taskujen kiinnitykseen, mutta en tykkää, edelleenkään. Toisiin käytin taas kaksoisneulaa, kyllä sillä vaan saa siistimmän - ja loppujen lopuksi kenties nopeammin.


Omalle pojalle jätettiin käyttöön ne taso-ommelhousut, nämä kaksoisneulaversiot meni huutikseen


Nyt puuttuu vain seuraava Jofotex-tilaus, jonka mukana meille kotiutuu ihania yksivärisiä luomupuuvillatrikoita, monissa ihanissa väreissä! Saadaan jätkälle paitakin päälle. ;)

Lisäilin muutenkin huutikseen kaikenlaisia sekalaisia vaatteita, joita vinttiä siivotessani päätin laittaa kiertoon. Lisää pitäisi edelleen ehtiä lajittelemaan, tosin suurin osa kiertoon lähtevistä lentää suoraan Kontin säkkiin - on niin paljon helpompi viedä sinne kuin ryhtyä näpyttelemään yksi kerrallaan huutikseen ja säilyttämään, kunnes menevät kaupaksi. Huuto.net ei ole hätäisille.

9 kommenttia:

 1. No vähänkös on cool kaveri teillä!! Ja hienot on pökät!

  Jaiks! Uskaltaakohan siun huutiskohteita ees mennä kattoo, kun ei tänne oikein mahtus enää vaatteita :-D

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Mirka! On cool jäbä - Hesburgerin arskoissa.. =D Voin muuten lohduttaa, että taitavat olla pieniä teidän lapsille kaikki huutisvaatteet, meillä kun on nuorempaa sorttia melkein kaikki. ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanan raikkaat kesäväriset polvihousut, tykkään! Nuo puoliympyrätaskut on kyllä aivan ihania!

  Onko sulla muuten joku erityisen kätevä niksi velourhousujen vyötärön tekoon, minusta se on yllättävän hankala kohta siksi kun velouriin ei oikein saa silittämällä pysymään minkäänlaista taitetta... Eli pitäisikö vain käyttää nuppineuloja vai onko sulla joku näppärämpi taktiikka kenties? :)

  VastaaPoista
 4. Onpas ihanat pökät:D Noita pitäis minunkin ommella...

  VastaaPoista
 5. Sarita: Onhan mulla! Teen niin kuin siinä Riikan leggarivyötäröopastuksessa sen alun, ja sit ompelen kaksoisneulalla päältä ympäriinsä. En siis joudu silittämään minkäänlaista taitetta, kun se kuminauha toimii mittana siinä ommellessa, ja käännevaraksi leikkaan kuminauhan leveyden verran, yleensä 2cm. Tosi helppoa ja tulee siisti!

  http://handmadebyriikka.blogspot.com/2011/03/tutoriaali-legginsien-vyotarokuminauhan.html

  Taina: ei muuta kuin housukaavoja puolittamaan ja hommiin! ;)

  VastaaPoista
 6. Ai, kiitos taas vinkistä! Mulla olikin sellainen olo että jossain näin tällaisen ohjeen aiemmin, mutta muistin siis väärin että missä. Ja juuri tuota ihanan siistin näköistä vyötäröä noissa polvareissakin ihastelin, itse olen toistaiseksi laittanut aina resorivyötärön kun se on tuntunut helpommalle. Kuminauha vain olisi nopeampi ja taloudellisempi vaihtoehto. :)

  VastaaPoista
 7. Usko tai älä, se kuminauha saattaa olla myös se helpompi ja nopeampi vaihtoehto! =) Meillä lapset tykkää paljon enemmän kuminauhoista kuin resoreista vyötäröllä, on kuulemma helpompi pukea. Joutuuhan sen resorin aika tiukaksi laittamaan laihoilla lapsilla, että pysyy päällä.. ;)

  VastaaPoista
 8. Ihanat ja varmasti mukavat kesäpöksyt, niissä pikkupojan hyvä juosta! Ja tuo päiväpeitto... (kuolaa)

  ps. 1+1:een ei onnistunu kommentointi! -Maikku

  VastaaPoista
 9. ihanat polvarit, tahtoo kans meiän lapsille ;)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.