lauantai 21. toukokuuta 2011

Valmistautumista juhliin

Lähipiirissä on luvassa alkukesän aikana juhlat jos toisetkin, joten on korkea aika ryhtyä suunnittelemaan lasten juhlavaatetusta. Tytöillä on helpompi aloittaa, joten tänään ommeltiin mekot molemmille neideille.


Isomman mekon pohjaksi on piirretty kaavat Ottobren uusimmasta numerosta, kokona 98 (vaikka tyttö on reilut 104cm pitkä). Yhtään ei ollut tuokaan koko liian kapea, vaikka vähän leikatessa vielä kavensin, ja kun Ottobren omaa mittataulukkoa katsoin, esikoisen mitat olisivat täsmänneet parhaiten 92-kokoa! Ei ihme, jos kaavatkin ovat usein väljempiä kuin ne, mitä itse piirrän.

Pienempään mekkoon pitikin piirtää kaavat itse, kun halusin samantyyppiset molemmille. Olisihan nuo kaavat saattaneet jostain lehdestä löytyäkin, mutta nopeammin piirtää lopulta itse kuin alkaa selailemaan vuosikausien lehdet läpi - ehkä vielä turhaan.

Isompi neiti, joka on muutenkin mekkojen ja hulmuavien helmojen ystävä, odotti silmät loistaen ompelukoneen vieressä melkein koko ompeluprosessin ajan. Valmis mekkokin sai osakseen ihastuneita huokaisuja, mikä ei ole lainkaan itsestäänselvyys tuon neidin kanssa. Pienemmälle taas on ihan yks hailee, mitä päälle puetaan. Kunhan ei hidasta menoa!


Aika samanlainen rakenne on molemmissa mekoissa. Piilovetskarit takana, leveä hulmuhelma rypytettynä istuvampaan yläosaan, alavaralla käännetty pääntie ja helmassa pitsi/röyhelö. Isomman tytön mekossa on pienet puhvihihat, pienemmän mekon jätin hihattomaksi jotta alle voidaan lisätä lyhyt- tai pitkähihainen body sään mukaan.


Tykkään erityisesti noista puhvihihoista, vaikka tämän tyyppiset mekot ei ihan ominta itseäni olekaan. Olin vielä vähällä ostaa näihin tällaista pallokangasta kirkkaan pinkkinä, mutta en pystynyt. Pakko oli saada tuttua, turvallista ruskeaa. ;) Muutenkaan omaan makuuni ei oikein istu sen näyttävämmät juhlahörhelöt tai blingbling-kankaat, vaikka esikoinen saattaisi kyllä innostua niistäkin...


Vähän vaaleanpunaista kuitenkin! Kuopukselle löytyi ihanat ballerinat H&M:ltä. Sattui vielä prikulleen sopivat, vaikka piti vähän tuuripelillä valita koko. Siistimmät sukkahousut puuttuu vielä, älkää kiinnittäkö huomiota noihin kukkiin... ;)


Isompaan mekkoon löytyi ruskea piilovetskari, pienempään piti laittaa valkoinen.Ja 4-v neidiltä puuttuu juhlakengät! Aina se on juhlien alla sama juttu - pieniksi jääneitä löytyy kyllä, muttei mitään sopivan kokoista.


Uusien kenkien ihmettelyä... =)


Tällaiset hörhelöt on vissiin tarkoitettu liinavaatteisiin?! No minusta tuo käy ihan yhtä hyvin mekon helmaan.


Toiseen mekkoon ei tuollaista enää ollut riittävästi, joten siihen laitoin ihan vain valkoista puuvillaa piiitkän kaitaleen renkaaksi ommeltuna ja rypytettynä.


Ensi viikon haasteisiin kuuluukin pojan juhlavaatettaminen. Ainakin jonkinlaista liiviä olen mielessäni mietiskellyt - saa nähdä, päädynkö lopulta siihen vai johonkin aivan muuhun.

18 kommenttia:

 1. Voi tytsyt kun on niin söpöinä <3

  VastaaPoista
 2. Voi miten söötit hameet tytöt saivatkaan! Tuo valitsemasi rauhallinen värimaailma tekee mekkoihin mukavasti hiukan vanhanaikaista tunnelmaa (ainakin mun silmissä). Ja kyllä vain, tytöille on niin paljon helpompi keksiä juhliin päälle pantavaa kuin pojalle... Mä juurikin suunnittelen omille juhla-asuja ja ihastelin noita samoja hihoja Ottobresta, ne on jotenkin niin söötit pikkupallot. :)

  VastaaPoista
 3. Voi että on ihanat mekot! :) Ja tuo kangas on myös mun lemppareita!

  VastaaPoista
 4. Ihanan mallinen mekkokaava! Minä jotenkin tykkään kun tytöillä on jonkin verran sitä röyhelöä tai jotain juttua:)

  VastaaPoista
 5. Kauniita on kyllä kumpainenkin!
  Ja kyllä sitä juhlissa pitää vähän röyhelöä olla. Tosin jos meidän esikoiselta kysytään - sitä pitää olla joka päivä ja mielellään vähän kaikessa :D

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniit mekot ja suloiset tytöt! :)

  VastaaPoista
 7. Ylisöpöt mekot, tosi kiva että sisaruksilla on samanlaiset! Ja jotenkin niin sunnäköiset ompelukset taas, alkaa jo tunnistamaan kädenjäljen :)

  VastaaPoista
 8. Tosi sievät mekot olet loihtinut!

  VastaaPoista
 9. Miten mä oon kokonaan missannut nämä ihanat mekot!! Tosi suloiset! <3

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.