tiistai 12. huhtikuuta 2011

Aavistus aurinkoista kesäpäivää

Eilen saapuneessa uudessa Ottobre-lehdessä oli muistoja lapsuudesta herättävä, ihana shortsikaava "prässeillä". Heti piti kokeilla! Siitäkin kiva vaate, ettei tuollaisiin shortseihin tarvitse paljon kangasta. Aina löytyy sen verran jämiä, että niistä vielä shortseja ompelee!


Ruskeat ovat kokoa 98, keltaiset 104-senttiset. Tavoilleni uskollisena leikkasin tosi niukoilla saumanvaroilla, ja yllätyksekseni lopputulos olikin turhan napakka! Onkohan lehti saanut palautetta telttakaavoistaan, kun tuntuu että lähinumeroissa vaatteet ovat olleet selvästi kapoisempia? Minulle tämä on ollut tervetullut uudistus! 

Nyt jos saan luvan lapsilta, myyn nämä shortsit pois, pienemmille käyttäjille, ja teen heille ihan oikeilla saumanvaroilla, jolloin lopputulos ei olisi liian kireä. Vielä ainakaan ei lupaa vain hellinnyt. ;)


Ompeluohjeet olivat mielestäni taas aika omituiset, tai sitten minä olen, mutta omaan tyyliin tuli valmista tälläkin kertaa. Jätin sen soman tamppikoristeen edestä pois, kun ei löytynyt sopivia solkia. Vyötärön tein ohjetta helpommin eli kaitale jäi pois, ja leikkasin kappaleet suoraan käänteen verran korkeampina. Kuminauhan kiinnitin näihinkin edellisten raitahousujen tyyliin. Takana on lappunen - jossa muuten järkytyin tuosta isosta alkukirjaimesta, olen niin tottunut niihin entisiin, joissa nimi on pienellä kokonaan! 


Haarakappale on kaksinkertainen, sisäpuolella ohutta trikoota. Shortseissa taidan jatkossa jättää tuon sisäkappaleen laiskuuttani kokonaan pois. Mutta jos ompelen tällä kaavalla pojalle kesäksi uikkarit, niihin se kaksinkertainen haara olisi hyvä tehdä.


Puuttuikohan kaavasta "KE" ja "taite" -merkinnät vai enkö vain noteerannut niitä? Huolimattomuutta tai mitä lie, mutta en huomannut leikata shortsikappaletta taitteelta, joten keskellä edessäkin on sauma. Vastaisuudessa osaan tämänkin mokan välttää, vaikkei tuo sauma ainakaan omaa silmää kyllä haittaakaan. Mutta helpommallahan siinä pääsee, kun leikkaa taitteelta. Säästyy aikaa ja vaivaa - ja saumurilankaa.

Onko teillä muilla ollut tällaisia prässishortseja minilyhyin lahkein? Muistan meillä olleen joskus ainakin jotain siniraitaisia joustofroteeshortseja tähän tyyliin. Vieläköhän ne löytyisivät jostain?!


Puustellin kanssa on nyt uudistettu keittiösuunnitelmat. Samoin wc- ja muutkin kalustekuvat kokivat kasvojenkohotuksen. Jotain lähti pois, jotain uutta tuli tilallekin. Kuvia emme vielä uudistuksista mukaamme saaneet mutta jos ne joskus kotiutuvat, esittelen tietysti teillekin.

21 kommenttia:

  1. Voi kun kivoja shortseja. Täytyykin kokeilla tuota kaavaa.

    VastaaPoista
  2. Ihania shortseja! Minä en ensiselailulla edes huomannut tuota mallia lehdessä (monta muuta ihanaa kylläkin), täytyypä ottaa heti tarkempaan syyniin!

    VastaaPoista
  3. Hienoja! Minä taidan olla sen verran nuorempaa sukupolvea etten muista millaisia vaatteita sitä on päälle laitettu ;) Tai sitten en kaiken keskellä ole ehtinyt huomata että onko sitä vaatetta päällä vai ei! ;) Pitääpä kurkata lehestä oisko meijän lasten kokoja,nuohan ois kivoja kesäpöksyjä.

    VastaaPoista
  4. Toi päälle prässätty shortsi/housumalli on sellainen josta en kyl ole vieläkään päässyt yli ;D
    Sitä vasten oli ilo kuulla, että Ottobren kaavat olisi kaventuneet, kun mulla on ollut ongelmia niiden lasten telttamallien kanssa, jopa hoikemmallakin mitotuksella...

    VastaaPoista
  5. Vähänkös päheet!!

    Miulla on tuolla ollu jo jostain joulukuusta asti oottanu puoliks tehtyjä prässishortseja, tosin semmosia pitempiä, kuten viime kesänäkin tein. Pitää kyllä ehdottomasti tehä noita OB:n housujakin!

    VastaaPoista
  6. Oi miten hauskat! Muistakseni jo viime Ottobre lehdessä oliavt koot kapeammat (ainakin poikien paidoissa), hyvä näin.
    Minä muistan niitä housuja vaikka Suomessa ei lapsuudessa ollut, meillä oli joku vihreä kuviofrotee niissä, ei varmasti löytyy enää mistään, sen verran kamalt muistot;)
    Omat lapset ei valitettavasti suostuu niin lyhyeitä pitämään (varmasti vielä pitkät kalsarit housujen alla Juhannuksen asti...), prässejä polvihousuihiin kyllä ajattelin kokeilla.

    VastaaPoista
  7. Vau, ihanat!! Miten mä missasin ton kaavan kokonaan??? Monta muuta kivaa kaavaa oli kyllä uudessa lehdessä...Täytyy tuotakin siis kokeilla.

    VastaaPoista
  8. Kerro lapsille, että meidän tytöt joutuu kävelemään pyllypaljaana kesällä, jos me ei saada noita sortseja. Ja lupaat ommella heille ihkaihanat uudet sortsit jos he luovuttaa noi paljaspyllyisille nasbalan lapsille. ;)

    VastaaPoista
  9. Hauskoja minishortseja! Onko lapset noissa kuvissa niinku sen näkösiä, että apua pitääkö näistä oikeesti luopua?! Vai miten tulkitsisin:)

    VastaaPoista
  10. Muistetaan muistetaan.
    Ja niissä oli nimenomaan se solki. Prässeistä en mene takuuseen.

    VastaaPoista
  11. Mulla ei ole oikein mitään muistikuvia omista lapsuusvaatteista, lukuunottamatta äidin ompelemia heiluvahelmaisia mekkoja. Omilla lapsilla olen pääasiassa suosinut polvipituisia shortseja, jotta pääsisin vähän vähemmällä aurinkorasvan läträämisellä... :p

    VastaaPoista
  12. Ainiin ja samaa olen ollut huomaavinani noista mun Ottobren irtonumeroista, että muutaman vuoden takaiset koot on väljemmän oloisia kuin nämä aivan uusimpien lehtien.

    VastaaPoista
  13. Tein uudesta lehdestä kirjekuori-kaual-aukolliset teepaidat ja huomasin saman, ei ollut leveää mallia.
    Kivoja shortseja :)

    VastaaPoista
  14. Tietty meillä oli prässishortsit veljen kanssa pienenä. Vihreät ja tekokuitua. =) Ihan huippushortsit. Nyt viimeistään mun on ostettava uusi Ottobre, että omatkin lapset saa kokea nuo. Tosin jostain miellyttävämmstä materiaalista. =)
    En ehkä ole ennen kehunutkaan blogiasi, mutta nytpä kehun. Tosi kiva ja valoisa systeemi sinulla

    VastaaPoista
  15. Aiku on taas ihania! Ja ihanat nuo lasten pousaukset, hih! :)

    VastaaPoista
  16. erja ja Hannaliini: kiitokset <3

    pm: minäkin oon vasta 80-luvun puolivälistä, mutta taisivat olla perintöä isommilta sisaruksilta.. ;)

    Koo: joo tuo nyt oli ihan oma mututuntuma että olisivat kaventuneet, mutta näyttävätpä muutkin havainneen samaa. =) Ja minä oikeastaan vasta nyt löysin nuo prässit meillekin!

    Mirka: jos kesä on sellainen kuin viime ja toissakesä, ei shortseja kai voi olla liikaa?! =)

    kewa: jos jatkais tuota lahjetta resorilla, joko sitten huolisivat? ;)

    nasba: pyrin mittailemaan ne shortsit tässä tämän illan aikana...

    Anna: saattohan se sitäki meinata, tuo pojan ilme varsinki.. ;)

    ninnu: minä puolestani muistelisin, että meillä oli nuo prässit muttei solkea.. ;D

    Sarita: tuo aurinkorasvapointti olikin muuten hyvä! Enpä ole tullut ajatelleeksi siltä kantilta. Joo mulla on 2002 vuoden Ottobre-lehtiä, joskus kirppikseltä löysin, ja niissä ne vaatteet on kyllä ihan valtavia!!

    Sani: en siis ole ainoa joka rään havainnon on tehnyt.. saa nähdä onko nuo vain poikkeuksia vai jatkuuko kapeampi linja edelleen..!

    Anonyymi: kiitos kehuista, kiva jos blogi on mielestäsi helppolukuinen.. pyrin tietoisesti pitämään fontin selkeänä ja taustan niin aneemisena, ettei teksti ja kuvat huku sen alle.. =)

    Dooda: aikun kiva kuulla sustakin! <3

    VastaaPoista
  17. Aivan huippu ihana blogi sulla!! Linkitän kyll omaan blogiini! Ihania retroshortseja oot tehny, tuli lapsuus mieleeni itellä oli just tälläset shortsit pikkutyttönä. En ois tajunnukkaan ett ottobreen kaavalla, katoin samaa kaavaa mutta solella mietin ett teenkö, no tyhmänä en tajunnu ett voi solen jättää pois! Kiitokset vinkistä ::)))!
    Itekkin oon muutes huomannu ett ottobre on taínut kaventaa mallia...meillä ku hoikkeleita riittää!

    VastaaPoista
  18. Aivan ihania shortseja! Täytyykin myös itse kokeilla kyseistä mallia. Ja pakko kehua myös blogiasi, tämä on varmaan ainut blogi jota seurailen nykyään erittäin aktiivisesti. Monia kivoja ideoitakin on löytynyt, kiito siitä!

    VastaaPoista
  19. Minnariitta: kiva kun olet löytänyt meille! =) Soljesta sen verran, että laiska hoksaa kaikki pelkistysvinkit ihan helposti! ;)

    Henja: sinähän luot paineita ;D Mutta mukava jos oot löytänyt ideoita tätä kautta. Niin pitääkin! =)

    VastaaPoista
  20. Itse yritin näitä sortseja vääntää tänään, erittäin huonolla menestyksellä. En meinannut saada haarakappaleita asettumaan oikein ja sitten tappelin sen vyötärökaitaleen ja kuminauhan kanssa. Nyt vasta luin tämän postauksen tarkemmin ja huomasin, että sinä olit jättänyt sen kaitaleen kokonaan pois, kiitos hyvästä vinkistä! Mun sortsit tosin taitaa lentää roskiin, mutta jos uskaltaudun uudelleen yrittämään, niin tiedän tehdä vähän helpommalla tavalla. :)

    VastaaPoista
  21. Tosi ihania sortseja! Minä sain vasta viimeviikolla tilattua itselleni ottobren ja odottelenkin koskas lehti löytyy postilaatikosta, laitoin aloituslehdeksi juuri tuon mikä on nyt vasta ilmestynyt.

    Niin ja tosi kiva blogi sinulla, olen vasta viikon verran ollut täällä blogimaailmassa ja heti löysin sinun sivuillesi :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.