keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Raitavelourista

Tuli kiire ommella viimeinen Jofotexilta tilattu kangas vaatteiksi, kun uusi tilaus on jo mielessä. Tilauksesta muuten sen verran, että kaikki kymmenen paikkaa tuli täyteen ja vähän ylikin, joten tältä erää tilaamistilaisuus on taas takana päin. Olisi ollut taas mukava ottaa mukaan kaikki halukkaat, mutta johonkin on pakko vetää raja. Saattaisi muuten jäädä viimeiseksi tilaukseksi minun osaltani, kun menisi vähintään pari yötä kankaita leikatessa. ;) Mutta tilaan varmaan jatkossakin, joten olkaahan kuulolla - tai no, näöllä!

Niiin ihanan pehmeä ruskea-turkoosi raitavelour oli alunperinkin ajateltu pojalle housuiksi, ja tässäpä lopputulos:


Koko on 100cm, pohjana joku SK:n vanha kaava, jota muokkasin kapeammaksi ja vähän muutenkin.

Ihan jo oikein päin pukemisen helpottamiseksi halusin applikoida eteen jotakin, kun se pelkkä pikkuinen lappunen takana ei tahdo aina muistuttaa tuota höyrypääpoikaa siitä, miten päin ne housut puettiinkaan. Tähden tähtääminen eteen on paljon mielekkäämpää ja motivoivampaa. ;)


Vyötärölle ompelin leveän kuminauhan Riikan vinkin mukaisesti, paitsi että sovelsin ohjetta vähän. Ompelin kaksoisneulalla tuohon alareunaan tikkauksen, jolla kuminauha kiinnittyi koko matkalta vyötärölle. Reilusti kuminauhaa venyttämällä onnistui siis tuolla kikalla ommella  hyvä ja siisti vyötärö leveämpiinkin housuihin, ja tuo on kyllä tosi käyttökelpoinen työtapa! Tulen käyttämään tätä jatkossakin. =)


Tähti on tällättynä "ihan ite" etupuolelle, ja sitten ollaan niin polleeta poikaa:

Vähäinen pala jäi vielä raitavelouria, ja siitä ompelin huutikseen laitettavaksi toiset pökät. Nämä on kokoa 80cm.

Sellainen katastrofi kohtasi, että minulta loppui sekä tumma että vaaleampi ruskea resori, joten lahkeensuut piti koota tuolla samaisella raitavelourilla resorin sijaan. Polveen ilmestyi näissäkin tähti, vaikkei ne 80-senttiset itse vielä vaatteitaan päälle puekaan.


Vyötärölle riitti vielä resoria. 


Ja kuten kuvasta näkyy, uudet lappusetkin tulivat. Nyt niitä on jäljellä vielä 142kpl, joten jospa ne hetken taas riittäisivät. Niitä saumaan ommeltavia taittolappusia haikailen edelleen, kun en tuosta yhdestä linkittämästänne ulkomaanelävien sivustosta tajunnut/osannut löytää mitään, ja Minanamnbandiltakin olisi ilmeisesti tilattava vähintään 300 lappusta, mikäli ymmärsin yhtään oikein (vai oliko se niistö omadesign-lapuista?).  Alkuun riittäisi vähempikin.


Sen verran mallasin tyttären päälle noita housuja, että tarkistin istuvuuden. Kyllä, tällä kaavalla voisin tehdä omallenikin velourpöksyjä lyhyeksi jääneiden 74-senttisten tilalle!

Täällä saattaakin olla hetken aikaa nyt hiljaisempaa, kun on tiedossa kaikenlaista menoa - minilomaa mökillä, raksamessuja ja keittiöpalaveerausta Puustellilla. Adjöö!

8 kommenttia:

 1. Noin mäkin veloureihin kiinnitän kuminauhan. Se ohjeen tapa on paras vaan leggareihin, ainakin omasta mielestä ;).
  Hienot housut!

  VastaaPoista
 2. Hienot housut! Tuollein tuleekin tosi siisti vyötärö!

  Ihana tuo edellisen postauksen peitto :)

  VastaaPoista
 3. Toi on ihanaa kangasta ja kivat housut :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat! Pitäisköhän tuhota se omakin raitavelouri tuolta kaapista ja kokeilla tuota vyötärön tekoa noin. Näyttää tosi siistiltä!

  VastaaPoista
 5. Kivoja housuja! Pitäis itekin alkaa kokeileen aplikointia. On niin vähän tullu tehtyä.

  Voisin sitten siihen seuraavaan kangastilaukseen lähtä taas mukaan... jos sellainen vielä sit tulee:)

  VastaaPoista
 6. Heipparallaa.

  En käsitä miten saat noin mahdottomasti aikaan, käyn täällä aina välillä vakoilemassa ja koko ajan jotain uutta. Ihanuuksia taas. pitäisi varmaan Rollelle taas tilailla jotain kunha rahatilanne paranee :)

  p.s aloitin uuden blogin, tuttemuita en enää ole päivittänyt ikuisuuksiin.
  kas-kas-kas.blogspot.com

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.