perjantai 7. tammikuuta 2011

Kuosiherkkuja

Ihan parhaita lastenvaatekuoseja on minusta kaikki isokuvioiset, kuten nämä Metsolan traktori-joustofrotee ja Ikasyrin pilvitrikoo:


Niistä ompelin kahdelle vanhimmalle paidat, enkä raaskinut mitään sen erikoisempia yksityiskohtia niihin laittaa, kun ovat niin nättejä sellaisenaan. Poika oli onnesta soikea uudessa paidassaan, kun siinä on kuulemma "vaarin teutseja!" (eli Deutzeja). ;)


Traktorijoustista jäi vielä riittävästi ainakin yhteen paitaan, joten laitapa sähköpostia jos kiinnostaa teettää tuollainen. Metsola ei ilmeisesti tykkää siitä jos niiden kankaista ompelee myyntiin, mutta en minä sitä loppukangasta viitsi kaappiinkaan jättää maatumaan! Haastakoon sitten käräjille jos eivät tykkää. Vai liekö siinä yleensäkin kyse vain suuremmista myytävistä eristä?

Esikoinen puolestaan ei ollut yhtä innoissaan pilvipaidasta. "Saat myyä sen!", kuului neidin suorasanainen kommentti. Eikä suostunut paitaa edes päälleen laittamaan, että olisin kuvannut. No, en minä niin vähällä luovuta enkä vielä ainakaan sitä myy, mutta jos se nyt näyttää jäävän tyystin kaappiin niin samahan se sitten on laittaa taipaleelle. Paidan koko on B110 (eli hoikka 110cm), kädenteillä resorit ja helmassa tavallista leveämpi päärme:


Samalla höngyllä ompelin Sanille joulun alla voitetun arvonnan palkinnon! Eli tässä olisi Tilda-kirjan kaavalla ommeltuna pari isoa sydäntä. =)


Meillä lapset ovat tykänneet ihan leikkiäkin tuollaisilla pehmosydämillä, mutta niissä on myös ripustuslenkit, joten voi niitä jossain roikottaakin, mikäli muuhun värimaailmaan/tyyliin sopii.


Joko ehditte ajatella, että tuleepa kallis postitus noille? Eipä tällaisia paksukaisia olisi aikaisemmin kehdannut postitellakaan, kun paksuutta on hyvinkin 4-5cm jo yhdellä sydämellä... Mutta joulupukki oli niin terävänä, että toi minulle vakumointikoneen! Jopas saa tiiviisti pakattua paksutkin vaatteet ja hyvin mahtuu postitettavaksi kirjeenä.



Tuohan on tietysti tarkoitettu elintarvikkeiden vakumointiin, mutta luonnistuupa siltä mainiosti vaatteidenkin paketointi! Epäilemättä sitä tullaan käyttämään myös varsinaiseen tarkoitukseensa, kun puoliso seuraavan kerran tuo saalista metsästysreissuiltaan, mutta tästä lähtien postitan isommat vaate-erät tai paksummat yksittäiset vaatteet ilmatiiviisti pakattuina! ;)

18 kommenttia:

  1. ihania <3 Laitoin heti mailia tuosta traktori-paidasta... ja tosi kätevä tuo vakumointikone, tuollahan saa postikulut minimiin!! Hyvä idea :)

    VastaaPoista
  2. Vau, ompa kiva joululahja! :D Ja hienoja ompeluita! =)

    VastaaPoista
  3. Oi hitsi! Tuommonen on ostettava!! Onkohan kuin hurjan hintainen?

    Kivoja ompeluksia taas :)

    VastaaPoista
  4. Ihania kuoseja noi on ja kätevä tuo kone, wau. :)

    Ja ihan varmasti voit tolla tavalla myydä aivan hyvällä omallatunnolla, kaippa Metsola tarkoittaa just yrittäjiä jotka tekis omalla tuotemerkillä isoja eriä. :)

    VastaaPoista
  5. Oi, ihana kone, pitäis meidän hirvimiehellekin hankkia. Onko tietoa misä pukki sen osteli ja hintaluokka?
    Paidat ovat suloiset, meillä esikoinen ei suostu traktoretia käyttämään;(

    VastaaPoista
  6. Amerikan ihmemaassa joskus vuonna nakki ja papu näitä vakuumimasiinoita tuntui olevan joka keittiössä - saa näppärästi sipsipussit kiinni niin ettei sisältö pehmene :D Todella ihailtavan litteää jälkeä kone teki, tämä todellakin mullistaisi varastovaatteiden säilytyksen.
    Paidat ovat myös tosi makeat ja työn jälki priimaa.

    VastaaPoista
  7. Vaude vau, mä tahdon kans tollasen koneen!!!
    (tulee kuitenkin läheteltyä postin kautta suht säännöllisesti jotain vaatetta/kangasta).
    Ja kivat paidat :) sydämistä puhumattakaan ;)

    VastaaPoista
  8. Ei lisättävää edellisten kommentteihin. :D

    VastaaPoista
  9. Useampi on tuosta koneesta kysellyt, eli se on tällainen:

    http://www.jahtivaline.fi/product/287/atemi-vakuumikone

    Ilmeisesti meidän joulupukki ei kuitenkaan ole sitä netitse tilannut, eli jostain niitä kai löytyy hyllystäkin, kun oikean kaupan löytää. ;)

    VastaaPoista
  10. Onpa tosiaan näppärä tuo vakumointikone. Jokohan joulupukille voisi kirjoittaa ensi joulua ajatellen ;)

    VastaaPoista
  11. Mun äidin mies myy noita koneita :D Jos jollakin kiinnostaa, niin voin kysellä tarkempia hintoja ja tietoja. Muistaakseni hinta oli tuota samaa luokkaa, kun tuossa nettilinkissä tuolla ylempänä kommenteissa. Mun email on vuhhau at gmail piste com. Pohjois-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan alueella saattaa onnistua noutokin.

    Aivan ihanat on tosiaan nuo traktori- ja pilvikuosit. Tuota traktoria on tarkotus itsekin ostaa seuraavan kerran, kun Oulussa käyn.

    VastaaPoista
  12. Hei vähän näppärä tuo vakumointilaite! =D Hyvä sovellus. Vai oli tyttö sitä mieltä, että joutaa paita myyntiin, hahah..! Taisi olla vaan väärä hetki vaihtaa vaatteita.
    -Maikku

    VastaaPoista
  13. kivat paidat! Ja VAU mikä idea tuo vakuumikone!! Meillä vakuumikoneena on tähänasti toiminut oma takapuoleni+minigrippussit :D

    VastaaPoista
  14. Maikku: no saa nähä, yleensä tuon tytön päätökset on aika jämptejä, harvoin takkiaan kääntää.. esim. jos se erehtyy sanomaan ettei ota karkkia, niin ei ota vaikka kuinka tarjoais. Se on jo mielenlujuutta se! ;)

    lallatilaa: niin minäkin oon tähän saakka postitellut ja postitan edelleen sellaiset mitkä mahtuu! Mies onkin aika useasti naureskellut sille mun vanhan mallin vakuumikoneelle. ;D Mutta minigripitkin alkaa imemään samantien ilmaa sisäänsä ja seuraavana päivänä ovat jo aika pulleita, joskus joutuu istumaan kirjeen päällä vielä autossa matkalla postiin! ;)

    VastaaPoista
  15. Voi ihme noita teidän minigrip-vakuumisysteemejä! :D Hyvät naurut sain. :)

    VastaaPoista
  16. Minäkin vähän mietin, että hetkinen, mitenhän se toimii tuo toinen systeemi;)

    VastaaPoista
  17. Ai kun makea tuo traktoripaita! Täälläkin heräs kiinnostus kyseistä vakumointikonetta kohtaan! On sulla ollu hyvä joulupukki, tarkkasilmäinen!

    VastaaPoista
  18. Tuo musta pilvikuosi on niin ihana! Mä olen muutaman viikon punninnut että tilaisko tota kangasta ja tekis ITSELLEEN just tollasen tunikan.
    Varmaan pakko :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.