keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Pakkasten jatkuessa

Kauluritilaus tuli sähköpostiin jo joulukuussa, mutta koska tässä on näitä kiireviikkoja ja sairastamisia sun muita ollut riittämiin, niin vasta nyt pääsin nämä toteuttamaan. Mikäli Anskulin lapsilla on näille edelleen tarvis, nämä lähtevät matkaamaan heille, mutta mikäli siellä kaulurit on hommattu jo muualta, nämä menevät huutonettiin. =)


Yhdessä kaulurissa, pienimmässä, on päälliosa kokonaan neulosta:Kaulan suojana toimiva osa on kaksinkertainen, ja kaikissa kolmessa kaulurissa se on samaa materiaalia - 100% villaa. Uskalsin laittaa tuota neulosta, kun se ei minulla pistellyt eikä kutittanut kaulaa, ja herkkähipiäisenä uskon ettei se silloin pistele monella muullakaan. Tuo ihanan pehmoinen ribbineulos on muuten hankittu Eurokankaasta, jos joku kiinnostui. Muita värejä ei tainnut olla kuin tuo tummanruskea, mutta tuo käykin ihanasti melkein kaikkiin väreihin.

Toinen "poikakauluri" on pilvineulosta ja luonnonvalkoista fleeceä, kaulusosa villaa. Oli puhe laittaa ruskeaa ja sinistä, mutta olipa niin hassusti päässyt käymään, ettei mitään sinistä kangasta löytynyt entuudestaan enkä kaupoillekaan päässyt! Toivottavasti passaa tällaiset ruskea-valkoisetkin. =) Onhan niissä ainakin se hyvä puoli siniseen verrattuna, että käyvät myös tytölle.


Tytön kauluriin tuli kukallinen fleece, joka on Huvikankaasta tilattua. Tai fleecen nimellä tuota myytiin, muttei minusta ihan fleeceä kyllä ole. Sellaista paksua ja unelmanpehmeää kuitenkin, ja uskoisin että siitä parempikin kuin fleece, ettei lähde samalla lailla nukkaantumaan (mun aamutakki on samanlaista materiaalia mutta valkoisena, eikä se ainakaan ole muuttunut parin vuoden ahkeralla käytöllä miksikään).

Kuvat on taas kamalia kun aina on niin pimeää (turha sanoakaan että kilahdan kohta tähän talveen, pakkaseen ja pimeyteen) ja on pakko kuvata salamalla, ja värit toistuvat sitten ihan väärinä. Mutta parempi nämäkin kuvat kuin kokonaan ilman kuvia!


Ja tästä näkee vielä nuo nurjien puolien materiaalit - kukkakaulurissa ruskeaa trikoota, pilvikaulurissa valkoista fleeceä ja neuloskaulurissa pilvitrikoota.


Tein ekaksi tuon neuloskaulurin, joka on pienin, ja ompelin siihen tuon kaulusosan yksinkertaisesti samalla tavalla kuin paidan pääntielle resorin. Vasta sen jälkeen tajusin, että nämähän kannattaa ommella pussittamalla niin saa nurjankin puolen paljon siistimmäksi! Mulla on paha tapa huomata kätevät työtavat vasta sitten, kun olen kokeillut vähemmän käteviä, mutta onhan se toisaalta parempi että edes silloin huomaa. ;)


7 kommenttia:

 1. No olipas mieluisa postaus, kyllä kuule kelpaa meidän lapsille mainiosti enkä oo kaulureita vielä hommannu ku oon ootellu sua :D Ihania kaikki kolme!! Laitellaanpa mailia.. :) Kiitos taas kerran!!

  VastaaPoista
 2. Hienoja kaulureita, ja tuo ribbineuloskin näyttää tosi kivalta. Katsoin ensin äkkiä ekasta kuvasta, että olet itse kutonut sen.

  Mulla on myös paha vika tehdä ensin, ja hoksata sitten vasta se helpompi tapa... ;) Oppia ikä kaikki. :)

  VastaaPoista
 3. On hienoja kaulureita! tuommosta neulosta pitäskin ettiä jostain! Tämmönen ei-neulojakin saisi vähän neulosjuttuja :-D

  Tosi hienoja nuo kyllä on!

  VastaaPoista
 4. Anskuli: laitoin spostia =)

  Mirka: tuo on minustakin just siks niin ihanaa kun oon itse niin laiska ja kapeataitoinen neuloja. ;)

  VastaaPoista
 5. Ihania kaulureita ja lapsetkin pitää varmasti mielellään kun on kuvioita!

  VastaaPoista
 6. Ihania!!! :)
  Meil kans tarvitaan, ens hätään ompelin jo pari pikaversiota, lisääki pitäs tehdä...

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.