perjantai 21. tammikuuta 2011

Kevättä kohti

Aikaisemmin jo mainitsinkin löytäneeni Eurokankaasta takiksi sopivaa puuvillaa. Siitä sain tänään sorvatuksi kevättakin, ajatuksena oli tehdä se omalle pojalle.


Vuorina tuossa on fleece, ja päällinen on tavallista lakanapaksuutta vahvempaa, kanvaasityyppistä puuvillaa.


Hihansuissa on resorit, ja hupun reunaa kiertää myös resorikaitale.


Olisin niiin mielelläni tehnyt tuon takin siten, että kaikki muut kankaat olisivat olleet tuollaista liskonvihreää, mutta arvaatte varmaan, ettei tuollaista myrkynvihreää fleeceä/vetoketjua/resoria löydy oikein mistään. Voi kun aina voisikin toteuttaa kaikki visionsa juuri sellaisina kuin ne mielessään näkee!! No, lopputulos on nyt rauhallisempi, kun yksityiskohdat ovat ruskeita. Mustaakin kokeilin tuohon pariksi mallata, mutta se oli taas ihan liian tummaa mustaa tuon kankaan mustaan verrattuna. 


Poika sai kokeilla takkia päälleen, vaikka lopulta päätinkin, ettei tämä takki kuitenkaan jää omaan käyttöön. Tein nimittäin vähän turhan naftit kaavat! Otin kaavoihin pohjaksi yhden Ottobren hupparin, ja kun ne on yleensä olleet aika reiluja, en pahemmin lisäillyt leveyttä tai muutakaan, enkä mittaillut, paljonko takin mittojen pitäisi olla. Piirsin vain huppariin lisää pituutta helmaan ja vähän hihaan, ja lisäsin siihen alavarat ja vuorin. 


Kyllähän tuo pojalle mahtuu, mutta on se liian tarkalla. Varsinkin jos (kun) pikkumies yhtään kasvaa syksyyn mennessä, niin sitten pitäisi kuitenkin olla tehtailemassa uutta takkia. Mieluummin ompelen sen uuden nyt samantien. Huppukin oli yllättävän napakka, kun en sen kokoa alkanut muuttelemaan, ja hupun koon perusteella se pohjana ollut hupparikaava ei kyllä ihan 92 ole (eikä meillä edes ole kovin isopäisiä lapsia).


Ihan ok takki joka tapauksessa, menipä se sitten kenelle tahansa. Taidan laittaa huutikseen. Ja hei tuota kangasta jäi vielä vähän, siitä varmaan saisi jonkun 80-senttisen tai pienemmän takin vielä tehtyä. Sähköiseen postiin yhteyttä jos kiinnostaa. =)


Hupussa ja takana helmassa on pätkät heijastinnauhaa, jotta iltahämärissäkin pikkuinen touhuaja hyvin erottuu. 


Ja hihassa merkkaus:


7 kommenttia:

 1. tosi kiva! Kangas on kyllä hieno ja totta, että limenvihreä olisi aika herkullinen vuoriksi ja resoreihin..mutta nätti kyllä noinkin.. sääli, ettei päässyt omaan käyttöön

  VastaaPoista
 2. Onpas kyllä tosi ihana kangas ja niin hieno takki tuli!
  Meilki meinaa kevyempi toppatakki jäädä pieneks, joten pääsee takin tekoon, jes :D

  VastaaPoista
 3. On makee kyllä! :) Kuudes työpäivä putkeen nyt, ei oikein muuta ajatusta irtoa.. :)

  VastaaPoista
 4. Jääkö se pikkupoikaa harmittamaan kun ei sitten saanutkaan liskotakkia?:) Näppärä takki!

  VastaaPoista
 5. Anna: eihän tuo ollu moksiskaan, taitaa jo ymmärtää että tekee se äiti kuitenki sitte toisen. ;)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.