lauantai 22. tammikuuta 2011

Neulomisen sietämätön hitaus

Vaikka puikkoja satunnaisesti kilkuttelenkin, ei minun hermoillani kovin ahkeraan sukkia neulota. Eikä minun motivaatiollani - paljon hauskempaa on tehdä joutohetkinään jotain suurempaa ja paremmin näkyvää, kuten nyt vaikka takkeja tai housuja.

Yhdet villasukat on olleet kesken jo yli kuukauden, joskus joulun alla nämä aloitin ja uskoin neulovani ne joulunpyhinä valmiiksi. Vaan kuinkas kävikään... toisen sain kyllä tehtyä, mutta toisesta näyttää vielä puuttuvan loppusilaus..... ;D

Lanka on Gjestalin Maija-sukkalankaa

Tänään koin ahaaelämyksen kiertäessäni ruokakauppaan Kontin kautta. Hyvänen aika, siellähän on isot pinot villasukkia vain odottamassa poimijaansa! On joka väriä ja kokoa, raitaa ja ruutua, sen kuin valitsee kauneimmat. Yhden lankakerän hinnalla saa kolmet valmiit sukat.


Ja nyt sen vasta tajusin.

Aikuisten kokoja siellä ei juuri näkynyt, liekö juuri siksi, että ainakin minulla villasukat loppuvat aina kesken (jos on työkseen kotona ja kävelee villaiset jaloissa 90% vuodesta, niin onko ihme, jos kuluvat). Ehkä minun on jaksettava työstää niitä jatkossakin. Niin kauan, että keksitään villasukkia neulova ompelukone. =D

Jos ihan tarkkoja ollaan, niin saisihan niitä äitienkin kokoja valmiina, ja uutenakin, mutta enhän minä sentään niin laiska ole, että sellaisia ostaisin. ;)

4 kommenttia:

 1. MInä löysin viime vuonna itselle huutiksesta aivan ihanat uudet villasukat vain 4 euro pari,otin jopa kolmet. Tykkän kyllä neulomisestakin mutta ei itselle, sinne menee niin paljon aikaa. Ja eihän 4 eurolla saa edes lankaa...

  VastaaPoista
 2. Mää oon ettinyt jos jostain sais ostaa semmoisia ohkaisempia villasukkia pitsineuloksella, vaan enpä ole vielä löytänyt. Ite kun ei osaa kutoa, ei sitten millään.

  VastaaPoista
 3. Meille mummu ja pappa antavat joka joulu perinteisesti jokaiselle uudet villasukat. Tai oikestaan ne saa hakea mummulasta. Meillä on vielä hakematta kun ei ole ollut käyntiä, mutta ehdottomasti ne pitää vielä hakea. Itsekään en oikein viiti villasukkia neuloa vaan mieluummin teen jotain muuta. Ehkä siksi juuri kun ne kuluu niin nopeaa:) Nätin väristä lankaa sulla.

  VastaaPoista
 4. Mä niin rakastaisin kaikkea villaista - villasukkia, villatakkeja jne. mutta kutominen on _aivan_ liian hidasta touhua minun maltille. Kuljen silti lähes ympäri vuoden (kyllä, täällä lämpimässäkin maassa) kotona aina villasukat jalassani. Toistaiseksi en ole niitä joutunut itse neulomaan, sen verran hyvää huolta äiti ja pikkusisko minusta pitävät. ;)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.