tiistai 18. tammikuuta 2011

Jämiä

Jotta saisi hyvän syyn tilata lisää kankaita, on ommeltava vanhat jämät pois. Tässä kolme kankaanloppua paidoiksi muuntuneina:


Norsupaita on kokoa 92, hihansuut ja pääntie kantattu ihan yksinkertaisesti vain mustalla:


Pala Hilcon autotrikoota riitti vielä pieneen pitkähihaiseen, tämän koko 68/74, omenanvihrein resorein:


Vanha Nanson trikoopala oli ihan selvästi tarkoitettu tällaiseen traktoripaitaan, jota ruskeat kanttaukset hauskasti ryhdistävät! Traktoripainatus on tehty Donnon väreillä, ja poika katseli sen verran kateellisena vieressä kun tuota kuvaa painoin, että ehkä joudun tekemään hänellekin paidan tällä kuvalla. Tämän paita on saman kokoinen tuon ylemmän autopaidan kanssa, eli 68/74:


Täytyy kyllä kehaista noiden Donnon kangasvärien pitävyyttä - sotkin vahingossa niillä yhden omista paidoistani, ja vaikkei sitä tahraa ole edes silitetty ohjeiden mukaan kiinni kankaaseen, kuten painatusta tehdessä on tehtävä, niin kylläpä pysyy pesusta toiseen, eikä rumpukuivauskaan sitä tunnu ahdistavan! Eli luulisi tuonkin trakorinkuvan pysyvän. ;) (paitsi että se on kuulemma traktorikaivuri, vai mikähän pyöräkone se oli...)

 Kaikista kolmesta löytyy myös signeeraus:

Ja kaikki kolme matkaavat huutonetin palstoille kunhan ehdin laittamaan, huomenna kai. =)

7 kommenttia:

 1. Kivoja!
  Juuri tänään mietiskelin että jos kangasvärit kaivais vaik pitkästä aikaa esille. nyt sen taidan tämän innoittamana tehdä täs lähipäivinä :)

  VastaaPoista
 2. vaude, kylläpä siellä on oltu taas reippaana :)
  Ihania nuo alemman postauksen housutki!!

  VastaaPoista
 3. ^ Heh, minusta minä oon laiska silloin kun ompelen, ja reipas silloin kun jätän ompelukoneen ottamatta esille ja siivoan, pesen pyykkiä tai teen muuta mälsää. ;D

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanaiset paidat!! Just kivat kankaat! Tosi hyvin hyödynnetty kankaan loput :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.