maanantai 17. tammikuuta 2011

Hoikat housut x 2

Tilasin Ikasyriltä joulun alla mustaa velouria, mutta kylläpä petyin, kun minusta se oli ihan selvästi tummansinistä! Kyselin vielä perään, olisiko tilaukseen voinut vahingossa lipsahtaa tummansinistä, mutta mustaa sen kuulemma kuului olla. No minulla meni sen suhteen joka tapauksessa suunnitelmat uusiksi, kun omaan silmään se vain näytti siniseltä. Se jäi kaappiin lojumaan, ja tänä aamuna sitten muistin, että sekin on olemassa. Ja kun pojan kaappiin on ilmestynyt joitakin sinisiäkin paitoja (olen pitkään kammoksunut sinistä mutta nyt se kai alkaa taas upota) niin oikeastaan sellaiset oikein-tumman-siniset housut voisivat ollakin ihan ok juttu. Tuumasta toimeen. Ja kangas on kuitenkin laadukasta, tiheää ja paksua ihanaa velouria, niin ei kai sitä kaapissa tohdi kovin pitkään seisottaa!

Tein aikaisemmin piirtämälläni kaavalla taskulliset housut, ja toiseen lahkeeseen ilmestyi applikaatio piristämään tummaa pohjaväriä. Lahkeissa ja vyötäröllä on mustat resorit. Nämä housut on suunnilleen 98/104-kokoiset - vielä pitkät pojalle, mutta juuri sitä vartenhan lahkeissa on resorit! Olisin ehdottomasti halunnut näihin tuon kirahvin väriset resorit, mutta eihän sellaista tietenkään Eurokankaassa ollut, omista varastoistani puhumattakaan...


Kangasta jäi vielä, joten tein samalla vauhdilla huutikseen jämistä toiset...Näihin ei kangasta enää riittänyt taskuihin asti, mutta applikaatio piti lahkeeseen tehdä näihinkin. Päädyin perusturvalliseen autoon, ja koska laitoin sen vinoon (tahallani toki, ja syystä että lahje oli sen verran kapea enkä jaksanut kaivaa vielä saumuria esiin että olisin saanut siihen sauman jne...), piti alle tietysti tehdä kalteva maa. ;) En jotenkin vieläkään ole oppinut tykkäämään tuosta applikointihommasta. Ihan liian hidasta tikata sitä tiheääkin tiheämpää siksakia kuvion reunoille, ei tahdo minun hermot kestää sellaista, vaikka lopputulokset sitten kivoja olisivatkin. Ja toisaalta tykkään melkein enemmän sellaisista kuvista, joiden ympäri on vain tikattu suora ommel. Jäävät paljon ohuemmiksi ja notkeammiksi siten. Auto on applikoitu ihan perinteiseen malliin, kirahvin ainoastaan tikkasin ympäriinsä.


Nämä autohousut olisivat varmaan vielä pojalle sopivat, mutta jäisivät turhan pian pieniksi, joten en jätä niitä omaan käyttöön ollenkaan. Näidenkin kaava on oma, ja hoikka 92 voisi osua lähelle totuutta koon suhteen.

Tässä vielä sovituksen riemua noista omaan käyttöön ommelluista pöksyistä:Onnistuin venäyttämään ennestään väljän olkaniveleni viikonloppuna, kun kompastuin lapsi sylissä keinuhevoseen, ja siitä nuljahduksesta johtuva olkasärky vähän haittaa ompelua, muttei kuitenkaan (toivottavasti) hidasta toipumista. Leikkuriin en vielä joutunut, mutta jos olkapää alkaa tekemään tuon useinkin, on kuulemma kipaistava kirurgin puheille. Nyt tuolla nuljakkeella on pari viikkoa aikaa toipua, ennen kuin sitä on syytä alkaa kuvailemaan. Toivon (ja uskon) tietysti että se paranee ilman jatkotoimenpiteitä, ja että kyse oli vain jänteen venähdyksestä.

6 kommenttia:

 1. Hienoja housuja. Siniseltä tuo kangas minustakin näyttää.

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavat nuo kirahvihousut, ja tosiaan minäkin tulkitsin housut siniseksi heti nähtyäni kuvan - jo ennen tekstin lukemista siis.

  VastaaPoista
 3. Upeita housuja!

  Toivotaan että ei isompia vaurioita ja paranis pian! Mulal ollu kaks "onnettomuutta", mut onni oli onnettomuudes mukana. Lensin komeasti ulkoportaat alas (liukastuin), saaliiksi sain mustelmia ja kipeät paikat, oli senverta komea imalento että olis voinu käydä pahemmin...
  Tänään sit rösähti väliaikaisen puu"katoksen" pressuviritelmä kera lumikasan, parin laudan ja ison jääkalikan kanssa, onneks ehdin alta pois, ois voinut tulla rumaa jälkeä... Joten joku huono tuuri-aalto täälpäin... (niitä lukuisia pieniä juttuja ei viitsi alkaa edes listaamaan, tulis pian romaani kerrottavaks :D)

  VastaaPoista
 4. Ainiin, toi ylin kuva on jotenkin tosi hauska kun ensivilkaisulta näyttää aivan kuin housut leijuisi ilmassa...

  VastaaPoista
 5. Voi jestas tuota teidän hurmuria <3 Mahottoman suloinen poika! Ja päheet on housut! Tykkään eritoten noista taskuista. Varmaan senkin takia, että ite olen niin laiska taskuja tekemään, vaikka muksut niistä tykkäiskin.

  Harmi siun olkapäätä! Toivottavasti nyt toipuu hyvin!

  VastaaPoista
 6. Tulin tätä vielä kommentoimaan, kun minäkin sain Ikasyriltä sinistä, vaikka tilasin mustaa :( Pienen vääntämisen jälkeen saan uutta mustempaa velouria ilman postikuluja. Ei ihan täyttä kymppiä asiakaspalvelusta...

  Kivoja housuja olit tehnyt! Sinisen ystävänä tykkään tosi paljon tuosta tummansinisestäkin :)

  Linkitin sinut blogiini :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.