maanantai 3. tammikuuta 2011

Hyvä mieli

Eilen piti lähteä Anttilassa asioikseen asioimaan, kun aikaisemmin ostin jo tulevan talon vessaan yhden lampun (malliksi toin kotiin) ja kun se sai hyväksynnän, piti kiireesti hakea toinen ennen kuin ne loppuisivat - tällaiset tulee siis uuteen taloon Jyskin JOE-peilin (76x86cm-koossa) molemmin puolin (tosin mies joutuu tekemään vähän sähkömuutostöitä, että saa nuo toimimaan normaalisti katkaisijasta ja tuon välikytkinjohdon pois) :

Vietyäni viimeisen Karleby-lampun valaisinosastolta kiertelin huvikseni Anttilaa muutenkin, enkä suotta. Ensi joulua ajatellen nappasin mukaani eurolla kauniin kaitaliinan, jonka molemmissa päissä on valkoisia kuvioita:


50x50-kokoisia tyynyjä oli tarjolla 5e/kpl, laadukkaan oloinen päällinen ja sisätyyny samaan hintaan on ihan pakko ottaa meille asumaan! Nuo päälliset on meillä joulukoristuksia, punaista en osaa muulloin katsella. Mutta sisätyynyt tulevat ympärivuotiseen käyttöön, kenties ehtisin ompelemaan niihin uudet päälliset jo lähiaikoina!


Puisia sydämiä naruineen irtosi 50 sentillä. "Ilo", "rauha" ja "joulu" eli kausikoristeita nämäkin.


Ja se kaikkein paras löytö:


Satuin juuri sopivasti paikalle, kun kaupantäti toi ison korillisen astioita myyntiin pilkkahintaan. Kovin pitkäksi aikaa en jäänyt harkitsemaan, ostanko, kun näillä kupeilla ja lautasilla oli hintaa 20 senttiä kappale! Ladoin samantien parikymmentä settiä kyytiin ja marssin hymy korvissa saakka kassalle maksamaan saaliini. 

Olen jo pitempään etsiskellyt valkoisia kahvikuppeja lautasineen, ihan tavallisia ja sen verran edullisia että raaskisin ostaa niitä kerralla riittävästi isompiinkin istujaisiin. Nyt sain 20 kuppi-lautasparia yhteensä 8 eurolla!!! Ja mikä parasta, kuppi on omaan makuuni juuri sopivan kokoinen, eli parin desin vetoinen, ja hyvä pidellä kädessä. Olen tästä löydöstä niiiin iloinen!!! Nyt voisin tehdä tilaa kaappeihin myymällä siniset Kermansaven Oliivi-kuppini eteenpäin, rakastavampaan kotiin.

Nuo on Artzberg-merkkisiä, ja pikainen googletus kertoi sen olevan saksalainen merkki, olikohan vuodelta 1931. Eniten nämä omat kuppini muistuttavat tuota Form2000-mallin kahvikuppia ja tilavuuskin täsmäisi, mutta toisaalta en usko sen olevan sitä. Miksi kympin kuppeja myytäisiin noin isolla alennuksella? Tosin olivat sen verran pölyisiä, että liekö nuo pitempäänkin maanneet varastossa ja käyneet useammassa alennusmyynnissä. Vai liekö tuo sitten jokin halpisversio? Ihan sama, pääasia että minä ehdin saada ne! =)

9 kommenttia:

  1. Vau, syytäkin olla iloinen! Sait äärimmäisen halvalla noin ison setin ja ne ovat vielä tosi kauniita ja ajattomia. :) Ja mitä väliä millään merkillä on jos itse niistä tykkää?! Mä en ainakaan perusta merkkiin yhtään. Jos näyttää nätiltä ja kestää käytössä niin hyvä on. :)

    Muutekin shoppailut huolisin mieluusti meidänkin kotiin. :)

    Ja hei, onko jäänyt huomaamatta, että Rouva Tosimummo voitti meikäläisen jouluarvonnan? ;) Osoitetta kaipailen yhä, että saan paketin postiin! ;)

    VastaaPoista
  2. Wohow mikä löytö!! Mä tein ennen joulua vähän samanlaisen löydön Keskiseltä ..just meidän näköisiä isoja mukeja 0,85e/kpl. Niitä kans lastasin mukaani useamman :)

    VastaaPoista
  3. waude, tosi hyvä löytö..olis kelvannu mullekki, meillä nimittäin ei oo samanmallin kuppeja isommalle porukalle ollenkaa! Ja olipa kyllä edullinen löytö :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä löytö, kauniit ja ajattomat astiat. Tuollaisia minullakin on hakusessa.

    VastaaPoista
  5. Nasba: niinpä, ihan sama merkillä. Niin kuin sisko utelijoille kuulemma vastaa, senkin kupit on minimani-sarjaa! ;D Ja minäkö voitin, wauuu!!! Onpa karannut johonkin se postaus, en ole huomannut mitään vaikka oon luullut sun blogista joka jutun lukeneeni. Laitoin heti spostia!! =)

    VastaaPoista
  6. No huh!joskus onnistaa, aivan ihania astioita, ja hyvä ku sait kerralla niin paljo ku nuita ei välttis mistää saa enää!ihania löytöjä!

    VastaaPoista
  7. Oo, vähänks hienot kupit! Ja kaikki muukin täällä, tiätty! :)

    Saitkohan sää mun sähköpostin viime viikolla, hmmm?

    VastaaPoista
  8. Ihana lamppu, tykkään! :)
    Ja kivoja alelöytöjä teit myös. Voisi itsekin käydä joku päivä katsastamassa, onko kaupoissa enää mitään kivaa jäljellä... :)

    VastaaPoista
  9. Ootpas löytänyt tosissaan mukavan löydön!!! Uskon kyllä sun hymyillees kävellessäsi kassalle, ei tommoista kovin monesti eteen satu! Mullakin on ihan sama onko jotain merkkiä vai ei, kunhan ite pitää astioista. Mulla itellä on Prismasta ostettu valkeat kupit, joissa mustalla jokin kukka piirrettynä, sopivan kokoiset ja tykkään niistä. Piti saada äkkiä viime ristiäisiin paljon kahvikuppeja ja asetteja edullisesti.

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.