torstai 30. joulukuuta 2010

Aika hiljaista on ollut tämän ompelun/oman tekemisen suhteen joulun jälkeen. Kaikenlaista talkoomiesten muonitusta ja kaupunkireissua on riittänyt, joten yhtenä ainoana päivänä olen ehtinyt ompelemaan, vaikka niin mukava olisi tehdä koko ajan jotain...! 

Siskontytölle kuitenkin sain tehdyksi talvihatun, kankaana Metsolan ruskea clover-joustofrotee.


Kaava on oma väännelmä, ja kylläpä onkin hankalaa saada tehdyksi korvat peittävä malli niin ettei se tulisi kuitenkaan silmille eikä olisi liian pitkä niskasta! Ehkä pitäisi kokonaan luopua tuosta kiila-mallista ja siirtyä miettimään jotain ihan toisenlaista lähestymistapaa. 

Lippa tuohon tuli minusta liian pitkä ja jotenkin suora lättänä, enkä muutenkaan ole tuohon hattuun lainkaan tyytyväinen! Mutta jospa se silti kelpaisi ja jospa se peittäisi myös korvat! Tuo on sikäli hankala, että vaikka mittanauhan mukaan tuon mitan pitäisi yltää korvan päälle ja ylikin, niin valmiissa hatussa sitä mittaa ei sitten olekaan yhtään liikaa.. päinvastoin. Nyt mietinkin, miten saisin toisesta samanlaisesta tilatusta hatusta paremmin peittävän. Kangasta ei ole enää kuin hädintuskin yhteen hattuun, joten ei olisi vara tehdä sekundaa! ;)


Sisäpuolella on paksu fleece, mutta vanua en laittanut, kun näytti, että lopputuloksesta tulisi liiankin paksu sillä lailla. Ja lopulta tein kuitenkin tämän hatun eri tavalla kuin aikaisemmin arvelin tekeväni. Paksuissa saumoissa se nauhasysteemi olisi turhaan jäänyt painamaan, joten oli sittenkin viisainta vuorittaa perinteiseen malliin pussittamalla.


Hatun sisällä näyttää olevan vähän joustofroteen moskaa, sen ompelu kun on aika sotkuista puuhaa!! =)

Kaikenkaikkiaan silti aivan ihana kuosi tuossa kankaassa, ja siitä olisi kiva ommella paitaa ja ties mitä muutakin, kun vain kankaan metrihinta ei olisi ihan niin kova.

4 kommenttia:

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.