perjantai 17. joulukuuta 2010

Valmistuihan se Puffle-paitakin! 10-vuotias siskonpoika fanittaa noita puffleja, mitä ne sitten ikinä ovatkaan, ja sininen on niistä kuulemma erityinen suosikkipuffle. Se siis tarvittiin joululahjapaitaan!


Näillä hämärillä ei kuvia kyllä saa, mutta otinpa silti. Ja läiskä hihassa on vain kuvassa. Tullut retusoinnista, siinä oli joku valkoinen läiskä jonka yritin poistaa, ja sain sitten aikaiseksi mustan läiskän. ;) Paitakangas on puuvillatrikoota, hihansuissa ja pääntiellä on mustat resorit, applikaatiossa on käytetty velouria. Olis ollut kiva laittaa Pufflen väriset resorit, mutta arvaahan sen, ettei mistään löytynyt oikean värisiä. Kokonaisuudessaan tuo paita onnistui tosi hyvin! On joka puolelta siisti ja "kaupan paidan näköinen", joten jospa se kelpaa melkein-teinipojallekin.. ;) Koko on muuten 140, mutta leveyden piirsin 134-koon mukaan, ettei paita pyöri hoikan pojan ympärillä.

Sen verran sisko tuosta Pufflesta valisti, että tuo sininen hahmo on luonteeltaan rauhallinen ja uskollinen.. niinkö se meni? Jospa se luonne jotenkin näkyisi tuosta ilmeestä, ei siitä ainakaan kovin ilkeää tullut.. ;) Ihan omasta päästä tuota naamataulua ei ole väännetty, vaikka näpertämällä valmistuikin. Googlella katselin erilaisia sinisiä pufflen naamoja ja päädyin tuollaiseen hymyilijään.


Se olikin sitten viimeinen ompelus ennen joulua. Viikko ilman ompelemista, ilman rakasta ystävääni Berninaa, tai siis yli viikko!? Huhhuh. Viimeksi kesäisen asuntoautoreissumme vuoksi on ollut niin pitkä ompelematon jakso. Mutta tekemistä riittää, iloista ja jouluista, siivoamisineen kaikkineen, ja viikko kaikkeen siihen on oikein hyvä pätkä. Niinpä teen jämptin päätöksen ja lopetan ompelun ajoissa. Aloitin siivoamisetkin jo reippaasti tänään kuiva-ainekaapin järjestelystä. Ei, en vietä joulua kaapissa enkä suinkaan stressaa siivoamisesta tai siivoa yleensäkään joulun vuoksi kaappeja, mutta tuo iso nurkkakomero on järjesteltävä aika-ajoin muutenkin, kun sen perälle kertyy kaikkea vanhaa ja epämääräistä. Kuka niitä sinne raahaa, sitä en tiedä... ;)

Sain blogi-joulukortinkin, kiitos Sanille tästä!


 Korttiin liittyi kysymyksiä, ja vastaanpa niihinkin tässä samalla... 

1. Joululaulu sinun makuusi ja lyhyesti miksi juuri se?
Kaikki perinteiset, rauhalliset. Ne duuri-kilkatukset kulkusineen kaikkineen ei minussa oikein joulutunnelmaa herätä. Joulu kun on muutenkin hiljentymisen ja rauhoittumisen aikaa.

2. Mukavin joulupuuha ja mikä tässä viehättää?
Kodin laittaminen jouluasuun. Ihana saada valoa ja iloa keskelle pimeintä talvea. Tai se, jos keksii jonkun oikein osuvan lahja jollekin läheiselle. Siitä riittää iloa itsellekin pitkäksi aikaa.

3. Mikä on se juttu; tunnelma/tyyli/menu, 
tai ihan jotain muuta, jota sinä tänä jouluna tavoittelet. 
Enpä osaa sanoa tavoittelevani mitään sen ihmeempää. Jos jotain tavoittelen, niin hetken rauhallista tyventä kaiken kiireen keskellä. Aikaa lapsille ja perheelle.

4. Onko sinulla tänä vuonna lahjatoivetta, jos on niin mikä?
Eipä ole toiveita mistään konkreettisesta. Tämä on vähän lässynlässy, mutta olisi ihana saada viettää kiireetön muutaman päivän tuokio oman perheen parissa. Että kerrankin saisi unohtaa rakentamisen ja työt, ja olla vain, kaikki me viisi ihan rauhassa.

5 kommenttia:

 1. Ihana toi Puffle, ihan outo juttu minullkkin, mut näyttää niin veikeältä, että pitääpä perehtyä asiaan :D

  Kiitoksia vinkistä! Raivoisan etsimisen jälkeen löysin sen säätöruuvin, olihan se hyvin tähän koneeseen piilotettu (enkä ikinä ennen ole mitään alalankoja kiristellyt) ja nyt taas pul-kankaan ompelu onnistuu :)

  Tääl taas alkaa hillitön vk.lop. rutistus että ompelut valmistuu ja ens viikko sit rauhoitutaan.

  Oikein mukavaa ja tunnelmallista joulua sinne!! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan älyttömän hienosti toteutettu paita!! Enpä olis arvannukkaan, että saat siitä noin kaupan paidan näkösen! :) VAU! On vissisti poika mielissään. Kiitos!
  -Sanna-

  VastaaPoista
 3. tosi veikeeilmeinen puffle, oikein kiltiltä näyttää! oot sie taitava sen koneen kanssa! =) Toivon hartaasti että joulutoiveesi toteutuvat, ja saatte ladattua voimia alkuvuoden rutistuksiin.. mutta koittakaa silti jaksaa käydä mummolassakin!

  VastaaPoista
 4. Ihana paita, mäkin voisin pitää tollasta. =D Teille täytyykin toivotella ihan konkreettisesti LÄMMINTÄ joulua, eikä mitään paukkupakkasia, jospa sitten sais talon mieskin rauhoittua joulun ajaksi!

  -Maikku

  VastaaPoista
 5. Ihana paita! Pitäisi itselläkin alkaa enempi tekeen noita applikaatioita, ovat niin kivoja.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.