tiistai 14. joulukuuta 2010

Kumotaan kaamos

Tämän kylmän ja pimeän keskellä tekee hyvää katsella jotain oikein räikeää ja iloisen väristä. Siksipä otin käsittelyyn löytämäni kierrätyskankaat ja ompelin niistä pari rehellistä retromekkoa. Kaikki materiaalit, myös nepparit, on kirppikseltä ostettuja - ainoastaan merkkilaput ja ompelulanka on uusia.

Molemmat mekot on suunnilleen 98-kokoisia, mutta menee varmasti vielä hoikalle 104-senttisellekin. Ja molemmat mekot ovat matkalla huutikseen. Laitan tarkkoja mittoja myynti-ilmoituksiin.


Olalta avattava malli:Ja nappihalkiollinen - tämän malli on sellainen, että mekko istuu luontevimmin päällä kun ylintä nappia pitää auki:


Vähäksi aikaa väistyi kylmä ja pimeä, kun näitä surruutteli. Mutta nyt onkin taas lämpöasteet alle 20:n sisällä ja yli -20:n ulkona, ja kaikissa uuneissa palaa tuli. Mutta sähköpattereita en päälle laita, en varmana!! ;) Tämä on niin harva talo, että sähkölasku tuntuu kasvavan satasella päivässä, jos sähköllä lämmittää. Onneksi joka kamarissa sentään on uuni!

15 kommenttia:

 1. onpas kyllä kivan pirteät mekot talveen!

  VastaaPoista
 2. On ihanan pirtsakat mekot :)

  Täällä säästetään kans, vaik uus talo onkin.
  (sähkölammitys) patteri päällä vain lastenhuoneessa ja meidän makuuhuoneessa pienellä, muuten lämmitetään leivinuunilla.
  Onhan se yhtä puun kantoa tietty...

  VastaaPoista
 3. Hyvä hyvä! Näissä on virtaa kuin auringossa konsanaan. Ja pökköä pesään, sitähän se talvi on. Kesällä taas taretaan. Meillä sopiva huonelämpötila on 18-19, villasukat ja takitkin saavat käyttöä ihan arjessa :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on kanssa varsinainen "pahvitalo", eristyksestä ei tietoakaan ja ikkunatkin yksinkertaiset - ensimmäisten sähkölaskujen jälkeen alettiin järkeistää lämmistystä niin että talvella täällä tarvitsee totisesti villasukkia sisällä...

  Mutta toisaalta semmoinen noin 18 astetta on kyllä ihan loistava yöunien kannalta, siinä nukkuu paljon paremmin kuin reilusti yli 20-asteen lämpötilassa, jossa meidän kerrostaloasunto aina pysyi vaikka lämmitys olisi ollut minimillä.

  Mutta alkuperäiseen asiaan eli mekkoihin palatakseni, tuo taskumalli on sitten tosi ihana, pitäisi joskus uskaltautua kokeilemaan tuota itsekin!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa aurinkoenergiaa täynnä nämä mekot! :)

  VastaaPoista
 6. Oulussa rakenna-sisusta-asu messuilla sisustussuunnittelija meinas, että suomalaisten pitäis käyttää enemmän keltasta ja oranssia kodeissa kun täällä on niin pimeää talvella... ehkä sitä samaa ajatusta vois käyttää pukeutumisessakin!:)

  Mukava kierrätysajatus mekoissa!

  Ps. Mistä oot tilannu noita tosimummo-merkkejä? Olisin tilannu yhdeltä ruotsalaiselta sivulta, mutta en sitten uskaltanutkaan kun ne ois pitäny maksaa ennen kuin olisivat alkaneet tekemään niitä. Ois kiva kun sais laittaa lapsille kans oman merkin vaatteisiin.

  VastaaPoista
 7. Anna: täältä tilasin tosimummot: http://www.minanamnband.se/ Oli kyllä luotettavaa toimintaa, ja moni muukin blogisti on tilannut tuolta ja niillä on ilmeisesti ihan hyvä maine, ainakin mitä itse oon niistä kuullut. 50kpleen satsi maksoi muistaakseni kolmisenkymppiä. Ebaysta sain tilatuksi 72kpl:een satsin vitosella, eli paljon halvempia! Voin laittaa linkin jos haluat, se on mulla tallessa spostissa jossain... mutta nuo Ebayn laput on toki paljon pienempiä ja päät pitää kääntää, ruotsin laput on ympäriinsä purkautumattomia.

  VastaaPoista
 8. Onko se Ebay sitten suomalainen sivusto vai mikä? Laitappa se linkki jos viitit...

  VastaaPoista
 9. Anna: ei oo suomalainen vaan kansainvälinen, siellä on myyjiä ties mistä indokiinasta alkaen. Nämä laput tais tulla Englannista, eli tässä se linkki:

  http://cgi.ebay.com/72-Woven-Sew-School-Name-Tapes-Name-Tags-Labels-/2606972
  34329?pt=Boy_s_Clothing&hash=item3cb2c41b99

  Tosi nopeaa toimintaa, valmiit laput oli muutamassa päivässä postilaatikossa.

  VastaaPoista
 10. Muistin tänään mekkoa suunnitellessani / tehdessäni nämä ihanat pyörylätaskut (sulla oli ne sellaisessa ruskeavalkoisessa pikkukukkaisessa mekossa myös aiemmin)...

  Ajattelin kokeilla samanlaisia taskuja tuohon tytön mekkoon, se kun tarvitsisi vähän piristystä. MUTTA en keksi miten olet tuon taskun sisäreunan päällystänyt nauhalla. Siis onko siinä jotain vinonauhaa vai oletko leikannut kankaasta tuon taskun reunan mallisen suikaleen vai jotenkin ihan muuten...

  Eli jaksaisitko vähän neuvoa? :)
  Kiitos!

  VastaaPoista
 11. Sarita: Juu siinä taskun sisäreunassa on vinonauhaa! Ja laitan sen siihen niin, että eka ompelen nauhan taskunsuun nurjalle puolelle oikea puoli vasten taskun nurjaa, sit käännän sen lipareen oikealle puolelle ja ompelen oikealta puolelta kiinni. Eli samalla lailla kuin teen resorikanttaukset trikoopaitoihin. =) Se on vähän hankala saada asettumaan suoraksi, kun tuo on niin jyrkkä käännös. Joten siistimmän vois saada jollain muulla konstilla, vaikka sillä valmiilla joustonauhalla mitä jotkut laittaa esim. kestovaippoihin (joka taitetaan vain kaksinkerroin). Ulkoreunasta saa siistin kääntämällä nurjalle, mutta siten, että ompelee eka saumurilla ompeleen siihen reunaan, ja niin että differentiaalisyöttö sitä vähäsen rypyttää - siten sen saa asettumaan tosi helposti ja tasaisen pyöreästi sinne nurjalle. Ei muuta kuin kokeilemaan!! =)

  VastaaPoista
 12. ^ niin, ja esim. tuo mekoissa käyttämäni vinonauha on leikattu tuosta mekkokankaasta eli sitä voi tietty tehdä itsekin! Leikataan vaan täysvinoon sellaista vajaa-nelisenttistä soiroa, ja sit silitetään valmiiksi ne taitteet kuten valmisvinonauhassakin on.

  VastaaPoista
 13. Kiitos! Kokeilin siis selvästikin oikealla idealla, jotenkin vain sain siitä kauhean tönkkösen tolleen eikä tasku oikein pysynyt muodossaan... Vinonauhan leikkasin samasta kankaasta, jota käytin alavaroihin. Niin ja siis tietystikin sain tuon taskuajatuksen vasta kun sivusaumat oli jo ommeltu, eli pääsin nekin ratkomaan auki :D No, jatkan harjoituksia, kiitos paljon kun jaksat aina neuvoa! :)

  VastaaPoista
 14. :D Niin sitä parhaiten oppii kun joskus jotain ratkoo! nimimerkki-kokemusta-on ;D

  Se tasku on aika tönkkö siinä vaiheessa kun siihen on ommeltu vinonauha, mutta silittämällä ja paikoilleen ompelulla se kummasti sitten asettuu. =) Ja tietysti sen parempi mitä ohuempaa se vinonauhakangas on, niin ei ole niin jäykkä.

  VastaaPoista
 15. Ja niin, sinäpä sen sanoit, Sarita!! =) ALAVARA!! Kaikkein siisteimmän lopputuloksen varmaan saa jos leikkaa siihen taskunsuuhun alavaran ja kääntää sen sillä. Seuraavassa taskussa kokeilen ehdottomasti sitä!! =)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.