keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Huvikankaasta tilattu Stenzon trikoo muuntui kahdeksi paidaksi, koot 110 ja 86. 


Tuo trikoo on aika ohutta laatua, ja joustaa hyvin, mutta myös palautuu. Eli ihan napakoita paitoja siitä tuli, vaikka kankaana tuntuikin kovin ohuelta. Ensipesussa lähti aika reippaasti kiertämään, ja langansuuntaa saikin sitten tiirailla kerran jos toisenkin kun alkoi kappaleita leikkaamaan. Mutta sikäli hyvän tuntuista kangasta, että en usko tämän nukkaantuvan! 

Minusta tuossa kuosissa on sekä jotain tildamaista että myöskin kalsaripaitalookia. Näyttipä se kalsarikankaalta tai ei, niin meillä se on ihan päällivaatteena, ja tykkään tästä kyllä kovasti. Tytölle kelpasi myös, koko ompelun ajan kyseli, milloin tulee valmista ja otetaan kuva. ;)


Pienemmän laitan myyntiin - sitä saa kysellä sähköpostitsekin, mutta huutikseen on menossa kunhan ehdin laittamaan.


Paitojen ohella surautin kuopukselle laiskan ompelijan tumput, eli neljä samanmallista  hanskakappaletta jotka ommellaan samalla tavalla ja asetellaan sisäkkäin nurjat puolet vastakkain. Sitten resorit renkaaksi ja kiinni sisäkkäin aseteltuihin hanskaosiin. Ei mitkään kovin kummoisen näköiset, mutta tuollaisina peukalottomina juuri hyvät ulkona nukkumiseen. Kaksinkertaisella velourilla tarkenee hyvin vielä näillä keleillä, ainakin noissa Emmaljungan vaunuissa, kun on niin hyvin eristetty koppa... kovemmille pakkasille on tehtävä tujumpaa sormisuojusta.


Ps. viimeinen arvontaviikko menossa, ensi viikolla nähdään kenelle ommellaan ja mitä!! =) 

Nyt vaatii ompelukone huoltosessiota, kun alkoi toista kertaa elinikänsä aikana vilkuttelemaan öljyämisvaloa. Kohtahan se varmaan vaatii jo ensimmäistä huollossa käyttämistäkin, onhan sillä jo pian vuosi ommeltu! ******* Oho, tarkistin sen huoltovälin, se olikin kahden miljoonan tikin kohdalla vasta, ja tuo öljyvalo syttyy 180 000 tikin välein, eli onhan siihen vielä matkaa. ;)

6 kommenttia:

 1. Onpas ihanat paidat <3 Ja ei kyllä näytä kuvasta ainakaa yhtää kalsarikankaalta, nätti kangas on!:)

  VastaaPoista
 2. Hieno kangas ja paidat minustakin!
  Mun Aurorani kävi jo huollossa =/, meni kyllä onneksi takuuseen. Jousi napsahti poikki syöttäjästä ja tälläistä ei ole kuulemma ennen tapahtunut, joten jousiakaan ei ollut varaosina. Onneksi myyjä nappasi mulle uuden toisesta koneesta =) eli hyvän palvelun sain.

  VastaaPoista
 3. Että minä ihailen ihmisiä jotka ovat taitavia käsissään. Ihanuuksia olet saanut aikaan.

  VastaaPoista
 4. Öh, onko ompelukoneissa nykyään öljyvalot?! Aikamoista, ei vaan meikäläisen 20v vanhassa bernetessä semmosia :)

  VastaaPoista
 5. No ei ole kyllä munkaan koneessa sellaisia hienouksia, mutta varmasti ihan tarpeellinen kun harvoinhan sitä muistaa öljytä!

  Nättejä puseroita olet surruuttellut!

  VastaaPoista
 6. Hei! Nyt vasta ehdin kommentoimaan. Kivat paidat on. Kukahan tekis meidän tytölle:) Aikaa on niin rajatusti.
  t. Satu Huvikankaasta

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.