perjantai 29. lokakuuta 2010

Kappaverhon uusi duuni

Löysin viime lauantaina Kontista verhon, jota en voinut jättää sinne, vaikka hinta ei minusta ollut ihan kirppistasoa - oli taas se kuuluisa retrolisä siinäkin. Mutta mukaan se pääsi, vaikka ei suinkaan ollut tarkoitus pitää sitä verhona. Siitä tuli kevätkelin tai nollapakkasten takki, kokoa 80/86:


Takin päällikangas on siis vahvaa puuvillaa, vuorina paksu fleece. 


Takin koko määräytyi sen mukaan, minkä korkuinen kappa oli, eli miten isoja kappaleita siitä sai leikatuksi. Tuo koko 80/86 oli sikälikin hyvä, että minun pitikin kaavoittaa tuolle pikkutinttaralle kevättakki, ja se homma hoitui tässä samalla. Ihastuin kyllä tuohon lopputulokseen niin, että melkein päätin jo pitää tämän takin meillä, mutta kyllä tämä söpöliini kuitenkin myyntiin menee, kuten alkuperäinen aikomus oli. Kuopukselle voisin samalla kaavalla tehdä siitä kauan etsitystä ja viimein löydetystä ruskea-valkoisesta kukkakankaasta oman takkinsa. Hän käyttää nyt pääosin 74-senttisiä vaatteita ja kasvaa hitaanlaisesti, joten tuo 86-kokoinen kevättakki olisi epäilemättä suurin kokovaihtoehto kevätkuteisiin. Tässä alakuvassa toinen hiharesori on käännetty, toinen ei - käärimätön valahtaa käden päälle eli on nykyisellään vielä liian pitkä:


Tämän takin kaava on piirrettu perushupparin kaavojen pohjalta, eli on aika tyköistuvaa mallia. Itse en tykkää pukea lapsiakaan leveisiin telttoihin. Mikäpä ettei heilläkin voisi olla kauniita ja oikean kokoisia vaatteita väljien sijaan?!


Takin sulkemisesta huolehtii iloisenpunainen vetoketju, huppu suojaa pienen lapsen päätä ja niskaa, ja kädentien resorit pysäyttävät tuulen ja pitävät hihat poissa leikkien tieltä...

(Alempi hiha on vuorin puolelta kuvattu)

Kaikenkaikkiaan olen tähän takkiin täydellisen tyytyväinen. En edes itse löydä tästä yhtään virhettä, ja kaava on täydellisesti sitä mitä hain. Ihanaa. Aina en suinkaan ole näin totaalisen tyytyväinen työni lopputulokseen.

Kangastukun tilauskin saapui tänään, ja siinä tullut maatuskapuuvilla taipuu varmaan samanlaiseksi takiksi kuin tämä ylläoleva, ja tuolla pinkillä fleecevuorilla. Ja myyntiin siis sekin. Kokotoivomuksia? Tosin en tiedä jaksanko kaavoittaa muun kokoisia kuin tuo, minkä jo piirsin..

 Maatuskoihin kun päästiin, niin esittelenpä vielä eilisen löytöni Eurokankaasta:


Tuo on sellaista keskipaksuista fleeceä. Oli kyllä tuplasti kalliimpaa kuin yksiväriset, mutta eihän sitä voinut sinnekään jättää!! ;) Sähköpostiin saa laittaa toiveita, jos joku ehdottomasti haluaa tuosta jotain itselleen teettää.

Ihanaa viikonloppua!!!

12 kommenttia:

 1. Aivan ihana takki! Raikas ja hyvin istuva!

  VastaaPoista
 2. Tosi kivannäköinen takki. Mun pitäsi kans saada aikaiseksi tuolle 1v:lle tuommoinen tehtyä, mutta onhan tässä vielä kevääseen aikaa.

  VastaaPoista
 3. Kiva unisex retrokuosi, minäkin etsin nyt lähinnä jotain muita retrokankaita kuin kukallisia. Retrokukkaähky taitaa olla.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana takki! Tosin hieno kangaslöytö, kumpa itsekin tekisin tuollaisia pitkästä aikaa.

  Ja ihanat nuo maatuskat, miten noin ihanaa voi muka edes löytää eurokankaasta?

  VastaaPoista
 5. verskinen: eipä usein löydäkään, tämä sattui silmiin palalaarista. Myyjät olivat puhuneet siitä kankaasta kun se aamulla sinne saapui, että tuo menee äkkiä.. ;)

  VastaaPoista
 6. Todella ihana takki :)

  Ja kiva löytö tuo maatuskakangas :)

  VastaaPoista
 7. aivan ihana takki, tosi raikas ja ihanan retromainen :)

  VastaaPoista
 8. Saisko tuon takin kaavat?!?? :)):))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kukahan niitä kyselee? Olen jonkin veran piirtänyt kaavoja tilauksesta, mutta ainoastaan kotikäyttöön, sillä jonain päivänä minä saatan käyttää näitä itse piirrettyjä kaavoja työkseni. Juuri tämän kyseisen kaavan kohtalosta en ole varma, löytyykö sitä enää edes minulta, vai onko sitäkin jo muokattu jotenkin. =)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.