sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Eteistä avartamassa

Meillä ei ole kunnollista paikkaa näille minun huonekaluharrastuksilleni, ja keskeneräiset työt rojottavat useimmiten tuulikaapissa. Syksyn edetessä alkaa olla paineita saada huonekalut kuntoon, kun talvella niitä ei voi taas laitella - ja mukavahan se olisi, jos tuulikaapissakin mahtuisi taas kulkemaan kunnolla ja saisi ovet aukeamaan normaalisti.

Tämä muita nopeampi välipalatuunailu sai etuilla isompia projekteja, että edes joku olisi joskus valmis.

Kaappi alkuperäisasussaan:


Ja maalattuna:


Maalattuani silittelin kaappia vielä hiomapaperilla, jotta se ei vahingossakaan näyttäisi ihan uudelta ja vastamaalatulta... ;) Peilikuvioissa on erityisesti noita kulutuksia, jotka tosin eivät oikein kuvasta erotu:


Vastoin kaikkia Tikkurilan lakeja maalasin pohjaksi vedellä ohennettua Helmiä, ja sen kuivuttua päälle Otex-tartuntapohjamaalia sellaisenaan. Mitään muuta maalia en käyttänyt, koska tykkään tuosta pohjamaalin mattapinnasta, johon kulutukset sopivat kuin nenä päähän. Tulipa taas todistettua sekin, että vesiohenteisen maalin päällä pysyy alkydimaali, vaikkei pitäisi pysyäkään.

Kaappi kaipaa vielä pientä hiomis-paikkamaalaamis-hienosäätöä, ja tietysti kahvaa. Hakusessa olisi sopivan kokoinen kaareva valurautavedin, sellainen käteen sopiva ja nätti, vanhan näköinen tietysti. Ja ehkä tämä kaappi kuitenkin menee vielä vessaan, kuka tietää... On sen verran raskas, etten viitsisi seinälle tätä nostaa, kun tässä torpassa ei tiedä ollenkaan, mistä kohtaa seinästä löytyisi tarpeeksi pitävä kohta.

9 kommenttia:

 1. On se vaan jännä miten kaikki näyttää kauniilta valkoisen maalin jälkeen. ;) Hieno tuli!

  VastaaPoista
 2. Ihana kaappi tuli! Kyllä se tuo valkoinen maali on ihmeitä tekevä aine. Mullakin odottelis muutamat projektit tuola maalia ja hiontaa, nyt ei vaan enää ehdi ennen muuttoa varmaankaan niiden kimppuun. Eli täytyy yrittää talven aikana jossakin nurkassa niitä sutia uuteen uskoon sitten! ;)

  VastaaPoista
 3. no on kyllä iso muutos, vaude :) ihmeitä tuo valkoinen maali saa kyllä aikaan!

  -Anskuli

  VastaaPoista
 4. Hei! Kaappi on hienon näköinen :) Valitettavasti kyseessä ei ole vain Tikkurilan laki, vaan luonnonlaki, pinta ei ole kovin pitkäikäinen. Mattapintaisia maaleja kyllä löytyy muitakin, kannattaa katsastaa rautakaupan valikoima :)

  VastaaPoista
 5. ^ Ja minä kun olen kysellytkin mattapintaisten pintamaalien perään, eikä ole rautakaupan täti mulle sellaista löytänyt! Kerrohan ihmeessä jos tiedät jonkun täyshimmeän.

  VastaaPoista
 6. Satuinpa vilkasemaan tänne vielä, onneksi :)

  Kalustemaaleista tosiaan huonosti löytyykin, se kiiltävä pinta kun yleensä tarkoittaa myös kovempaa kestoa. Täyshimmeitä löytyy esim seinämaaleista, niissäkin vain muutamaa. Eli kulutuskesto on huonompaa, mutta kunhan ohenne on sekä pohja- että pintamaalissa sama, ei pinta ainakaan lähde lohkeilemaan irti.

  Voin kysäistä vielä asiantuntijalta tarkempia tietoja, itselläkin kun noista opinnoista on jo tovi :)

  VastaaPoista
 7. Joo joskus Jokeria yhteen sohvapöytään kokeilinkin, mutta sitä piti ohentaa kun oli aika jankkia. Muita mattoja en ole kokeillut..

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.