lauantai 28. elokuuta 2010

Neuvolakortit talteen

Minusta on aina tuntunut ikävältä säilyttää neuvolakortteja siinä neuvolasta saadussa muovisessa lokerossa, kun se on niin ruma (minun mission impossibleni on, että kaiken pitää olla kaunista ja kestää katseita, vessan roskiksesta lähtien), ja kaiken lisäksi koko muovitaskuhökötys on jo lähtenyt irvistelemään sieltä sun täältä, ja olisi kohta muutenkin ollut roskiskuntoista kamaa. Nyt saan erota siitä hyvillä mielin, kun sain viimein aikaiseksi kokeilla tällaisia kankaisia korttitaskuja - ohje tällaisiin löytyy ainakin Villapata kiehuu -blogista.


Samalla vaivalla kun ryhtyy tekemään yhtä, tekee toisenkin. Ja vaikka muutaman vielä lisää, näitä oli tosi kiva tehdä!! Nyt ompelin joka tapauksessa taskun paitsi muksujen neuvolakorteille, myös tyttären "tärkeille papereille" - hän kun on samanlainen näpertelijä ja pipertelijä kuin äitinsä.


Lasten neuvolakorttitaskun kangas on kesällä Eurokankaan palapuolelta napattu löytö, josta nyt sain hyödynnetyä viimeisetkin sentit, Marimekon unikkoa apinoiva kangas on isosiskon kirppislöytö (jos Sanna tarviit tuollaista taskua niin laitapa ompelujonoon, tuota sun kangasta on vielä, eikä siis tietenkään maksa sulle mitn).

Neuvolataskussa on kaksi isoa lokeroa, joihin mahtuu varmaan vaikka kolme neuvokorttia puolelleen. Tyttären aarretaskussa on neljä kolosta, joista kaksi on neuvolakorttikokoa ja kaksi pienempiä.


Syyskuun alussa on kuopuksen 10kk-neuvola, joten pian päästään kokeilemaan kapistusta käytännössä. =)

7 kommenttia:

 1. No hei joo, tee ihmeessä mullekki korteille tasku! Hienoja on! Onhan ne nyt paljon nätimmin tallessa tuollasessa.. :) Luulenpa, että lapset ihan mielellään ottaa käyttöönsä ne muoviset lipareet sitte.

  VastaaPoista
 2. Ihanoita ovat, tuo on kyllä hyvä ohje!

  VastaaPoista
 3. Voi kun hauska idea! Ja samalla siitä jää aikanaan kiva muisto siitä millaisia kuoseja äiti on käyttänyt lapsensa neuvolakortteihin :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja ja kortit säilyy ehjinä ja puhtaina.

  VastaaPoista
 5. on kyllä nätti ja hyvä idea :) Pitäsköhän munki tilata vielä tuommonen sulta..!?:D Käyttöä varmaan ainaki ois ;)

  -Anskuli

  VastaaPoista
 6. Ehkä tuommonen värikäs pysyis paremmin tallessakin kuin muovinen.... kun mulla on ainakin tapana saada ne hukattua ja juuri neuvola-aamuna ei löydy mistään!

  VastaaPoista
 7. Pitäis itsekki väsätä tuollainen neuvolakorttikansio, kun tyttö on saanu sen neuvolasta annetun revittyä rikki, kortit tippuu oikeesti välistä...

  Tosi kivat nuo. :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.