tiistai 20. heinäkuuta 2010

Vanhoja juttuja

Löysinpä aikaisempia, takavuosina valmistuneita tekeleitäni tietokoneen kansioista ja ajattelin ilahduttaa/kauhistuttaa teitä näillä vanhoillakin, uusien vastapainoksi. Luvassa sekalainen postaus huonekaluja, sisustusta, vaatteita ja mitä lie kaikkea...

Yhdestä Jyskin Basel-lipastosta piti päästä eroon, mutta tämän talon olemattomat säilytystilat eivät antaneet myöten luopua siitä, joten se piti naamioida. Tällainen se siis oli alunperin:Tällainen siitä tuli, kun sen maalasi ja vaihtoi vetimiksi Clas Ohlsonin ihanat ja edulliset rengasvetimet. Tuunauksen hinta oli yhteensä kympin luokkaa, koska maaleja löytyi jo ennestään eikä niitä siis tarvinnut ostaa.


Pojan sänkyyn tarvittiin päiväpeittoa, ja siihen leikeltiin tarpeita erinäisitä uusista ja vanhoista kankaista, ja lopputulos oli sinisävyinen tilkkupeitto. Kuvassa vielä kanttaamatta. Toinen puoli on kokonaan tuota tilkuissakin esiintyvää siniraitapuuvillaa, välissä ohut vanu.


Keittiön kappa vaihtui joskus toissa talvena valelaskosverhoon:


Ja olohuoneessa oli viime talvena myös valelaskosverhot:


Nuo ylläolevat verhot voisin myydä, jos joku niistä on kiinnostunut. Kysele mittoja sähköpostilla jos kiinnostaa!

Tyynynpäällisiä on tehtailtu monenlaisia, tässä osa:

Ja muuta pientä - muovikassiensäilytyspussi:


Pussukka vessan hyllylle, naisellisille asioille:


Tavallisesta LV:n pumppupullosta tuunattu pesuainepullo.. kesti käytössä muutaman kuukauden kunnes mekanismi petti. Ei ole pitkäaikaiseen käyttöön suunniteltuja tuollaiset kertakäyttöputelit.


Ja viimeisenä äitiystakki, jonka ompelin joskus kakkosta 8.-9. kuulla odottaessani, tammikuun pakkasilla. Päällikankaaseen piti ensiksi tikata vanu, kun ei löytynyt mieleistä valmista vanutikattua kangasta, eli oli aika kovatöinen. Mutta mahtuipa vetoketju kiinni siihen saakka että lähdettiin synnyttämään (sivusaumassa on rypytykset, joten ne antavat hyvin tilaa mahalle).


Jos löytyy lisää vanhoja, pitää laitella niitäkin jahka ehtii.

1 kommentti:

  1. Löysin tänne Saltunraitilta!!
    Hienoja ompeluksia ja tuunailuja!!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.