perjantai 4. kesäkuuta 2010

Perheen pienimmälle

Ikasyrin ruskeasta pilvitrikoosta syntyi meidän nuhaiselle pikku tytyllemme paita, jonka pilvitaivaalla lentelee lastenkirjoista tuttu Myyrä:


" Taivaalla on kokonainen lauma pilvilampaita.
Hetkisen ne hassuttelevat myyrän kanssa,
leikkivät kuurupiiloa,
kunnes viimein kyllästyvät ja lentävät eteenpäin.
Eteenpäin, eteenpäin..."


Paidan kaava Ottobre 6/09 -lehdestä, appikointikuva apinoitu Myyrä ja seitsemäs taivas -sadusta. Applikaation nurjalla puolella käytin irtirevittävää tukikangasta ja applikaatio on kiinnitetty paitaan ennen ompelua kaksipuolisella tukikankaalla. Kuvan kankaat on collegea, paitsi harmaata collegea en omistanut, joten myyrän harmaa vatsa syntyi resorin palasta.

Samaan settiin ja moneen muuhunkin vaatteeseen sopivat peruspöksyt syntyivät Eurokankaan ruskeasta velourista. Toisessa lahkeessa on pätkä Farbenmixin nauhaa koristeena:


Tuo paita on minusta aika poikamainen, ja mietinkin vielä, laitanko sen huutonettiin. Jos tekisi tytölle vähän erilaisen samasta kankaasta, hiukan tyttömäisemmän... No, saa nähdä. Voihan se olla etten raaskikaan tuota myydä. Kangas tuossa on muuten samaa kuin aiemmin julkaistussa arvonnassa, ja voi miten minä tuosta tykkäänkin!!! Tuosta voisi tehdä mitä vaan, ja tosi mukava kangas on ommella, kun ei kummemmin rullaudu eikä veny.

Ja tämä on ihan ostovaate, kun löysin Maxi makasiinista neljällä eurolla näin söpöt housut pikkuiselle:


Samaa sarjaa olisi ollut myös paitoina, mutta ajattelin korvata ostopaidan tekemällä itse. Tällainen paita siitä tuli:


Tuon ikäisellä on kätevämpi pitää bodeja, mutta helteellä olen käyttänyt tavallisia T-paitojakin, kun ei ole niin tarkkaa, pysyykö paita housuissa vai huilaako ilma siitäkin välistä.


Päärynäapplikoinnin kankaat on resoria, ja paidan valkoinen trikoo muistaakseni Eurokankaasta. Kaava tässäkin paidassa sama kuin myyräpaidassa, hiha vain on katkaistu lyhyemmäksi. Laiskuuttani jätin nappihalkiot pois molempien paitojen pääntiestä, ja hyvin toimivat ilman sitäkin, kun kankaat ovat reilusti joustavia.

Tuollaista aniliininpunaista/fuksianpunaista tai-mitä-lie trikoota olisi kiva löytää enemmänkin, siitä voisi tehdä monenlaista kesähepenettä tytöille. Täytyypä tehdä kierros nettiputiikeissa, kun Eurokankaasta sitä ei löytynyt!

5 kommenttia:

 1. Minä täällä ihastelemassa.. Ihastuin tuohon myyräpaitaan ja housuihin!

  VastaaPoista
 2. IHANA myyräpaita. Olen sanaton. Niiiin hieno!

  VastaaPoista
 3. Voi tuota Myyräpaitaa <3 <3 Täältä löytyis heti 104 ja 92 kokoiset omistajat jos päättäisit myyntiin laittaa... ;)

  VastaaPoista
 4. Vau, ihana myyräpaita! Blogissani on sinulle pieni tunnustus! :)

  VastaaPoista
 5. aNNa: tuo myyräpaita on kooltaan 68/74, eli vähän turhan pieni teidän muksuille. Jos pilvikankaasta ennätän tekemään niin teen myös myyntiin jossain vaiheessa, ja vähän isompia kokoja. =)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.