sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Anopin aarreaitasta saatua

Sain anopiltani pari vuotta sitten kasan häneltä käyttämättä jääneitä kankaita, ja niistä punainen velour on odottanut näin kauan käyttötarkoitustaan. Kun ihan hiljattain samasta paikasta löytyi vielä 1972 julkaistu lastenvaatteiden kaavakirja, jossa oli hauskan mallinen taskun kaava, piti ryhtyä tuumasta toimeen.


Vanhalla tutulla aiemminkin käytetyllä SK:n housunkaavalla ompelin 100-sentiset pöksyt, ja taskut kanttasin vihreällä resorilla. Ei mitään hajua, miten tuollaiset taskut kuuluisi tehdä, mutta minä tein nyt näin: kanttasin tuon lyhyemmän sivun valmiiksi, sitten ompelin aputikkauksella resorin kiinni tuohon pitempään sivuun, ja kaksoisneulalla ompelin sen valmiiksi, ja samalla kiinni housuihin.

Nämä suorastaan pistävät silmänpohjaan asti, kun näitä katsoo - ovat sen verran ärhäkän väriset. Mutta tyttöön nämä menivät kuin häkä päähän, samantien piti saada jalkaan!!Tuossa 3-4-vuoden iässä tuntuu olevan tärkeitä nuo taskut. On tosi hienoa pitää käsiä taskuissa, puhumattakaan siitä mitä kaikkea niihin voi säilöä...

Tässä vielä se mainitsemani kaavakirja:

4 kommenttia:

 1. Ihanat housut! olen itse tehnyt kerran melkein samanlaiset! :) Valkoisella kantilla..ja kooltaan tais olla 122cm. :)
  Ekaa kertaa eksyin blogiisi, kivoja juttuja sinulla täällä.
  Ehkä pöhkö kysymys, mutta kuitenkin.. Että myisitkö tuota kirjaa? Olen yrittänyt metsästellä tuota. Huuto netissä oli ilman kaava-arkkeja..

  VastaaPoista
 2. AnniKa: ikävä kyllä en myy, kuten arvasitkin. Mutta jos haikailet tuosta jotain tiettyjä kaavoja niin mielelläni kyllä niitä jäljennän ja lähettelen, jos itse maksat postituksen. =)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat housut on kyllä, kuvissa ainakin väritki täysin minun silmään sopivia! :)

  VastaaPoista
 4. mä just kirjastosta sain tuon lainaan. ihana kirja. joudun varmaan jäljentämään kaikki..

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.