tiistai 1. kesäkuuta 2010

Kesäsettiä

Viimein, ikuisuudelta tuntuneen tauon jälkeen, pääsin takaisin ompelusten pariin. Kummoisia ei taida olla luvassa jatkossakaan vielä vähään aikaan, koska nuorimmainen potee flunssaa ja omaakin nielua kirvelee pahaenteisesti. Ja seuraavaksi sairasteluvuorossa ovat tietysti isommat lapset, joten sitä odotellessa...

Vanhoja, korissa luvattoman kauan pyörineitä trikoopaloja plaratessa löytyi kuitenkin petroolinsinistä trikoota, josta tein tällaiset peruskauraa-housut pojan pihaleikkeihin.


Kivasti käy väriltään yhteen aiemmin ompelemani autopaidan kanssa. Olen muuten aika pettynyt tuohon Hilcon autotrikooseen - hintaa yli 20e/m, ja kymmenkunta pesua läpikäyneenä paidasta on hyvää vauhtia tulossa mallia "lyhyt ja leveä". Ja siitä huolimatta, että pesin kankaan ennen ompelua, kuten teen aina. No, pihapaitana se kuitenkin vielä menee, vaikka vähän lyhyttä mallia onkin.


Jofotexin vihreä yöjunatrikoo on odotellut inspiraatiota jo useita kuukausia. Tilatessa se näytti somalta, mutta kun tilaus sitten aikanaan saapui, ei kangas näyttänyt oikein miltään. Nätiltä toki, mutta mitään tiettyä vaatetta en siinä millään nähnyt. Sitten löysin vanhoja kankaita levitellessäni mustaa trikoota, ja päätin ottaa molemmat kerralla käsittelyyn. Syntyi neliosainen junasetti meidän konepojalle - kaksi T-paitaa sekä shortsit ja pitkät housut:Kaavat noihin kaikkiin on aikaisemmin käyttämiäni, täälläkin jo esiteltyjä kaavoja. Tarkoitus on pitää noita vaatteita aina niin, että toinen osa on mustaa ja toinen kuviollista. Aiemmin en ole osannut kuvitellakaan tekeväni lapsille mustia vaatteita, mutta noinhan se käy lapsellekin vallan mainiosti!Juna-applikaatiot on tyyliteltyjä versioita tasoristeys-liikennemerkistä, jonka googletin ensin netistä tuekseni. Applikaatioiden avulla olisi aivan rajattomat mahdollisuudet piristää lastenvaatteita ties millaisin kuvin, mutta minun kärsivällisyydelläni noita ei ehkä jokaiseen vaatteeseen jatkossakaan tehdä. Tuntuu turhauttavalta, kun aikaa ompeluun on joka tapauksessa hyvin rajallinen määrä päivässä, ja pelkästään applikointiin menee parikymmentä minuuttia kallista ompeluaikaa. Siinä ajassahan ompelisi vaatteen jos toisenkin valmiiksi asti! Siitä huolimatta niitä on kyllä mukava joskus näpräilläkin, joten nämä tuskin jäävät viimeisiksi appikoinneiksi.

Hyvin kelpasi pikkumiehelle uudet vaatteet, ja sattuivatpa vielä hauskasti sävy sävyyn isin mönkkärin kanssa - kylläpä nyt kelpaa "vouvottaa", kuten pikku ajelija omaa leikkiään osuvasti kuvaa:Lidlin nepparipihditkin hankittiin. Samassa setissä oli myös rei'itys- ja sinkiläpihdit sekä 100 sinkilää ja 25 nepparia:


Sinkilät sai kiinni aivan kuten pitääkin, niin myös nepparit. Mutta neppareiden avaaminen olikin sitten hankalampi homma... Hyvä etten kokeillut noita neppareita valmiisiin vaatteisiin! Eivät nimittäin aukea ihan hellällä yrittämisellä, ja lopputulos velourin kanssa olikin tämä:


Minkähän kokoisia Kamin neppareita on olemassa? Saisiko nuo sinänsä hyvät ja toimivat nepparipihdit uusiokäytettyä Kamien kanssa? Muistaakseni Kangastukussa tai Huvikankaassa on myynnissä kivoja Kamin neppareita, joissa on värillinen se op:lle tuleva renkula - Prymillä en ole nähnyt kuin umpinaisia ja niitä perusmetallisia. Ei kuitenkaan kehtaisi kolmansia pihtejä neppareihin hankkia, ja vasaraan en varsinkaan enää sekaannu.

7 kommenttia:

 1. No voi, siellä sitte sairastuttiin kans.. Julia meillä sitä flunssaa potee ja kova yskä on kans. Muut ainaki vielä toistaiseksi terveinä.. Makeita on nuo junavaatteet! :)

  VastaaPoista
 2. Tulee kyllä tosi pirtsakoita noista mustistakin kankaista noilla junan kuvilla. On kyllä kivat! (taas tää täällä itekseen ihmettelee, että millä ihmeen ajalla sä tehtailet noita. Mulla ei taho edes mökki pysyä pystyssä, saati sitte jotai muuta tässä sivussa tekisin..)

  VastaaPoista
 3. Laura: mulla kaatuuki mökki ympäriltä ja minä vaan ompelen.. ;D Nuo projektit on aina kesken ja levällään tuolla pöydällä, ja käyn ompelemassa sauman tai kaks aina ku ehdin. Siivo on kauhea, ja pätkäompelu on ärsyttävää, mutta jos toinen vaihtoehto on olla kokonaan ompelematta, niin valitsen silti sen kaaoksen ja pätkäompelun. =)

  VastaaPoista
 4. ^ Niin ja usein mulla on jompikumpi isommista sylissä samalla kun ompelen, siinä se menee samalla, mutta kieltämättä on ihan mukava sitten kun se syliteltävä lähtee pois ja on enemmän tilaa ommella.

  VastaaPoista
 5. Kivoja vaatteita olet taas ommellut! Mulla ei kyllä riittäis kärsivällisyys moiseen, että pitäisin vielä jotakin lapsista sylissä ommellessa! Jos jotain vähänkin värkkään niin komennan ne aina pöydän toiselle puolen kahtomaan.

  VastaaPoista
 6. Tiina, ethän pahastu, jos vähän matkin sinua noissa yöjuna-asuissa? jos ikinä saan sillä saralla(ompelu) mitään aikaiseksi.....

  VastaaPoista
 7. kaisak: no enhän toki!! tämän blogin tarkoitushan on jakaa ideoita puolin ja toisin, ja siinähän se tarkoitus toteutuu jos löydät täältä idean ja inspiraation johonkin. =) kaikki ideat vapaasti käytettävissä!!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.