tiistai 22. kesäkuuta 2010

Nostalgiakeltaista

Tänään pääsin silppuamaan osan keltaisesta Nanson trikoosta. Se on pikkuisen ohutta ja turhankin hyvin laskeutuvaa lasten vaatteisiin, mutta hyvin siitä lopulta sai jotain ommeltuakin. Toivottavasti kestää myös käytössä muiden, paksumpien trikoiden tapaan. Laadukasta tuo kyllä on, eikä mennyt pesussakaan uuden näköisestä sen kummemmaksi.

Ensimmäinen keltainen oli tämä norsupaita, koossa 92:


Löysin vielä pikkupalan tuota norsutrikoota, ja tuohon sen sai kivasti hyödynnetyksi. Resorit on Myllymuksuilta, kuten melkein kaikki käyttämäni resorit nykyään. Siellä on mahtava valikoima erilaisia värejä, ja ovat lisäksi todella laadukkaita.

Tuon paidan kanssa taas arvon, pidänkö pojalla vai laitanko myyntiin. Täytyy hetken aikaa vielä hypistellä sitä ennen kuin tekee ratkaisun suuntaan tahi toiseen.

Tuon paidan ompelun ohella piti täydentää pikkuneidin mekkovalikoimaa. Nyt piirsin aiemmin tekemääni pilvimekkoon oikein kaavatkin, ja tästä keltaisesta mekosta tein sillä kaavalla lyhythihaisen version:


Eteen tikkasin kirahvin, jonka piirsin Lindexin bodyn kirahvikuvaa matkien. Koko on 74, ja taas on pituutta niin että takamus peittyy, mutta niin ettei häiritse kontaamista. Kankaana kirahvissa on pilvitrikoojämä, josta harmillisesti sattui tuollainen täysvalkoinen kohta tuohon pään kohdalle. No, onneksi sentään toisessa korvassa on vähän ruskeaakin! ;)


Tässä lyhythihaisessa versiossa on ajatuksena käyttää lämpimillä ilmoilla tätä tällaisenaan, ja kylmemmillä ilmoilla lisätä alle pitkähihainen body. Pitäisikin ommella siitä Nanson ruskeasta samanlaatuisesta ja -paksuisesta trikoosta pitkähihainen body tuossa alla pidettäväksi.


Ja ihan viimeiset-viimeiset pilvitrikoopalat menivät tähän 74-senttiseen mekkoon:


Tuo ei ole jäämässä omaan käyttöön, vaan on myytävänä. Etuosto-oikeus tähän on kuitenkin Sannalla, kerro jos haluat tämän. ;) Hinta vois olla 13€ postikuluineen.

Takakappaleelle kun teki sauman, sai senkin vielä pilvikankaasta. Naamioin sen sauman sitten muka tarkoituksenmukaiseksi tuolla nepparihalkiolla, mikä tietysti helpottaa samalla myös pukemista. Ihan täysin tyytyväinen en ole työnjälkeen tuon halkion suhteen, mutta meneehän tuo, ja on kuitenkin sellainen että kehtaan myydä.


Tässäkin mekossa on lyhyet hihat, ja samalla tavalla alle voi laittaa tarvittaessa bodyn:


Siinäpä tämänpäiväiset. Seuraavaksi tiedossa onkin "pakkovierotusta" ompelukoneesta, kun olen lähdössä lasten kanssa huomenna mummolaan. Perjantaina saadaan sinne sitten isikin, ja ollaan koko perhe mummon ja vaarin luona juhannuksen yli.

Siispä hyvää juhannusta kaikille!!!

8 kommenttia:

 1. Juu kyllä haluan kiitos!! :) Tosi mahtavia on kyllä nuo keltasesta kankaasta tehdyt vaatteet myös!

  VastaaPoista
 2. Kivoja vaatteita :)

  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 3. Ja sinun "ompelutehdas" se pyörii hyytymättä:) Kivoja mekkoja!

  VastaaPoista
 4. Kuinka paljon veloittaisit esim tuollaisesta lyhythihaisesta perusmekosta koossa 92, jos tilaisin joskus tässä kesällä, vai tekisitkö edes tilaushommia? Riippuu varmaan kankaista ainakin jonkinverran?

  Ja mitään sukulaisalennuksia en olis kärttämässä, vaan sillä periaatteella tietenkin hinta että hyvintehdystä työstä arvoisensa korvaus:)

  Jos sulla olis aikaa ja halua tehdä niin laitappa vaikka tekstaria tms :) Tosin onhan tässä näitä kesärientoja tulossa ja aika kortilla itsekullakin että ei kiireitä :)

  Kaisa

  VastaaPoista
 5. Juu Kaisa voin kyllä tehä! =) Laitan vaikka viestiä ku mennään taas kotiin, niin sovitaan tarkemmin...

  VastaaPoista
 6. Kyllon taas ihania täällä! Oon kade,mäkin tahtoisin osata. :)
  Toivottavasti oli mukava juhannus siellä.

  Pssst! Laitoin sulle meiliä tuohon wippies-osoitteeseen koskien niitä tuoleja. :)

  VastaaPoista
 7. Ai kuinka herrrrrkulllllisia vaatteita!!!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.