lauantai 15. toukokuuta 2010

Kukkien penkki


Yllättäen iski todelliset kesälämpimät, ja lapsetkin hokee, että "nyt on kesä!" Ompelukone saa jäädä toviksi lepäämään, ja katseet kohdistuu pihamaalle, jossa päivät pääosin oleillaan.

Koko sen kolmen vuoden ajan, mitä olemme tässä talossa asuneet, minua on häirinnyt tuo ankea ja rumaakin rumempi talon edusta. Koska tämä paikka on vuokralla eikä oma, ei tuon somistamiseen viitsi laittaa juuri rahaa, eikä ole niin varmaa, antaisiko vuokraisäntä lupaakaan isompiin operaatioihin.


Tuo maahan puoliksi painunut "kukkaloota" lähtisi aika pian tuosta portaiden vierestä, jos paikka olisi oma, ja moni muukin asia muuttuisi aika totaalisesti. Tuolle laatikolle halusin viimein kuitenkin tehdä jotain, ja koska purkaa ei uskalla, päätin peittää sen.

Sahailin suunnilleen-mitalla neljä pitkää lautaa ja alle poikittain kolme pätkää. Nauloilla kiinni, ja niin lootalla on nyt irtonainen kansi. Mutta koska tuollaista laatikon väristä kauniisti harmaantunutta lautaa ei ollut saatavilla, piti ryhtyä sutimaan. Ladosta löytyi uskollisesti palvellut, monet pakkaset nähnyt maalinloppu, jota olen jo moneen kertaan laimentanutkin. Sitä pintaan...


Reipas pikkuneiti istuskeli muuten projektin ajan pihalla sitterissä - samahan tuo, missä niitä nyrkkejä maistelee, tuumii hän:


Jos tuo etupiha nyt ei vieläkään silmää hivele, niin kyllä se hiukan parempaan päin meni.


Aamuisella kauppareissulla ostin torilta kymmenen purkkia valkoisia orvokkeja, jotka on tarkoitus istuttaa tähän - vielä ovat siis purkeissaan:


Mutta löytyisikö keneltäkään halpaa ja toteutuskelpoista ideaa tuohon penkin ja seinän väliselle alueelle?? Kokeilin roudata siihen yhden ylimääräisen puutarhapöydän, mutta alusta on niin vino, ettei pöytä oikein käynyt siihen. Jos olisi oma piha, tekisin varmaan penkin näköistä "terassia" koko tuohon etualalle (paitsi että jos tämä olisi oikeasti oma, purkaisin koko talon). Lasten hiekkalaatikkoakin siihen joskus tuumiskelin, mutta taas tarvittaisiin vuokraisännän/emännän lupa. Kenelläkään ideoita!?

4 kommenttia:

 1. Pulahti mieleen joku sellanen suht korkea A-mallinen pajuverkkoseinä, jota pitkin laitat nousemaan jonku köynnöstävän härpäkkeen. Somistu kyllä huomattavasti laatikkoparka! =)

  VastaaPoista
 2. Mari: mulla on itse asiassa jo rimat tuolla pihalla odottamassa, että saan tehdyksi sellaisen köynnöskasvikehikon tuohon etupihalle, eli vähän samaa suuntaa kuin tuo ehdottamasi paju. Ja aikani tuumailtuani muistin tuolla ladossa olevan invaluiskan, jonka koko voisi täsmätä tuohon ruman alueen kokoon. Jos peittäisi koko tuon kolon levyllä ja iskisi päälle aurinkotuolin, pikkuuisen pöydän, pari kukkapurtiloa yms... tuumaillaan, tuumaillaan, kyllä siitä vielä siedettävä saadaan!!

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniita orvokeita oot löytäny! :) Ja kukkalaatikko on kyllä paljon nätimpi noin.

  VastaaPoista
 4. Nyt kun sulla on kuollu ne orvokit tuosta kukkalaatikosta, ni koitappa siihen laittaa koristeeks omppuja :) Niitähän teillä oli paljon. Huomasin tuossa omalla pihalla että ne oli ihanat tuollasessa vanhassa laatikossa oven pielessä. Ja lapset sai napsia mennessään suuhun!

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.