torstai 20. toukokuuta 2010

Hellehatut muksuille

Kauppojen hellehattutarjonta ei oikein ole vastannut kysyntääni, ja toisaalta olen aika vähän kauppoihin päässytkään tuon rakentamisen takia. Helle laittaa ajatukset kulkemaan sen verran tahmeasti, ettei kaavojakaan ole jaksanut ryhtyä itse piirtämään, eikä omistamissani lehdissä ole ollut mukavan näköisiä lätsien kaavoja. Ottobren ilmaiskaavoissa sen sijaan oli!

Eurokankaan retrohenkinen kilohinta-kanvaasi muokkautui lierihatuksi. Tätä kangasta on vielä jäljellä yhteen-kahteen hattuun, jotka ehtiessäni ompelen huutonet-kohteiksi (tai suoraan jonkun lapsen päähän sopivaksi, mikäli joku tahtoo varata tuollaisen itselleen).


Kaavan koko 52cm, ja lopputulos on juuri sopiva 3-vuotiaan esikoisen kuuppaan.


Poika sai varastosta löytyneen farkkukankaan jämistä itselleen lippis-lierihatun, tai mikä tuo nyt sitten olisi... Malli on kuitenkin minusta parempi kuin tavallinen lippis, koska lippa kiertää koko hatun ympäri ja suojaa siten myös korvia ja niskaa.


Yrmeästä ilmeestään huolimatta poika tykkää hatustaan kovasti, ja nyt se on päässä sisälläkin (täällä kyllä tarkenisi ilmankin). Kaava oli nimellä "tytön hattu", mutta mielestäni tuo malli käy kyllä kummalle tahansa. Ja eihän sitä kaavan nimeä tarvitse tuolle pojalle kertoa. ;)


Vuorina on Laura Ashleyn pilkkukangasta, joskus kirppikseltä olen tuota palasen ostanut.


10 kommenttia:

 1. Tuo tytön hattu on niiin ihana, että jos en just ois käyny ostamassa meijän tytöille lakkeja ni heti tilaisin.. :)

  VastaaPoista
 2. Voi hitsi, paljonkos tulisi hintaa molemmille hatuille? Farkkukankainen tuollainen lippis meidän poitsulle ja lierihattu jostain söpiskankaasta meidän tyllerölle? IHANIA!

  VastaaPoista
 3. Dooda: riippuu paljolti kankaan hinnasta, työstä en paljoa kehtaa laskuttaa kun en tee tätä työkseni. =) Esim. tuollainen ylläoleva tytön hattu: materiaalit tukikankaineen kaikkineen n. 5,50e, pari euroa vaivan palkkaa ja euron verran postikuluihin. Eli mun matikkapäällä joku 8,5e per kipale, ellei siis mitään kolmenkympin metrihinta -kangasta ole..

  VastaaPoista
 4. On kyllä tosi hienoja!! Mäkin tarvin hellehatun Kreetalle, ehtisitköhän sä tekasta jossain vaiheessa ennen ens vkonloppua jos mitataan mun pää ti.. ;D En koskaan löydä kaupasta sopivaa hattua, kun sen pitäs olla tollanen kirjavan mallinen mutta aika olemattoman matala ettei näytä päässä pöllöltä.

  VastaaPoista
 5. Hei, mistä löysit tämän ihanan kaavan tuohon pojan hattuun? Hattu on just sitä mitä etsin! Pappalätsää poitsu tykännyt pitää, mutta siinä palaa niska..:( Olisin tosi kiitollinen tiedosta!

  Jonsku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tuo mainio suojaava lätsämalli on Ottobren sivuilta, ilmaiskaava. Tulosta ihmeessä sieltä itsellesikin! =)

   Poista
 6. Jess! Mulla on mennyt ihan ohi tuo pojan/tytön hatun kaava, mutta nyt lähtee ompeluun. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Hei! Vieläkö teet tilauksesta kesähattuja? T. Puolivuotiaan tytön äiti kesähattustressin kourissa 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mirella! Ikävä kyllä aika on nykyään niin rajallista työn vuoksi, että olen oppinut ssnomaan ei tilaustöille. Toivottavasti löydät mieleisen hatun jostakin! :)

   Poista
  2. Ymmärrän hyvin! Kiitos tiedosta ja hyvää vappua! :)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.