keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Ensiapua ompeluikävään

Muutaman päivän ompelutauon jälkeen alkoi olla jo niin ikävä sorvin ääreen, että piti vähän lievittää tuota kaipuuta. Ja nämä helteet tietysti laittaa katselemaan jokaisen vaatekaappeja, ja kas, eihän siellä olekaan muita hellevaatteita kuin jokunen hassu T-paita!

Meidän pikku vipeltäjät saivat samistelushortsit. Kaava on muokattu siitä monikäyttöisestä Ottobren kalsarikaavasta (lehti 6/09), näiden koot 92 ja 104. Kokeilin varsin laittaa KT-saumaan tuon "mamma teki" -lapun, mutta enpä taida laittaa jatkossa. Jotenkin se näyttää siinä vähän hassulta.


Kivasti käy tumma ruskea tuon aiemmin tehdyn paidan kanssa:


Tuota Ikasyrin tähtitrikoota olisin voinut tilata useamman metrin, olen siihen kovasti tykästynyt, ja siihen voisi yhdistellä loputtomasti eri värisiä resoreita. Kokeilin eilen mallata tuota kangasta vasten fuksianpunaista resoria, ja kylläpä näyttikin hyvälle!! Sellaistakin pitäisi siis päästä tekemään...

Tällaisen kuitenkin väänsin eilen illalla kuopuksen hellepuvuksi, perinteiseen malliin Myllymuksujen limen värisen resorin kanssa:


Ensimmäistä kertaa värkkäsin haaroihin tuon nepparijutun, eli puvun saa kokonaan auki vaipanvaihtoa varten (ja toki pukemistakin varten). Olen ennen vähän vierastanut neppareiden käyttöä, koska vasaralla kiinnittäessäni usein kävi niin, että sen piikkipuolen piikit menivät hapsolleen kuka minnekin, ja kangas oli reikäinen kun sitä nepparia joutui kovin ottein irrottelemaan. Sitten ostin nepparipihdit, ja a vot! Sen jälkeen on onnistunut jokaisen nepparin kiinnitys kuin tyhjää vain! Suosittelen lämpimästi pihtejä. =) Ja onhan niissä sekin hyvä puoli, että kun näitä kuteita iltamyöhällä tekee, ei neppareita kiinnittäessään herätä koko taloa kun ei joudu enää paukuttamaan niitä vasaralla. Itselläni siis käytössä Prymin nepparit ja pihdit, Kameista tai muista mahdollisista merkeistä ei ole kokemusta.


Hellepuvun kaava on aiemminkin mainitsemani Ottobre 6/09 -lehden pitkähihaisesta ja -lahkeisesta haalarikaavasta pätkitty, ja puvun kirjekuoripääntie on muutettu tavalliseksi O-aukoksi.


Itseäkin pitää joskus ajatella. Torilta ostettuja Harjun kankaita katsellessani näin tässä kankaassa tunikan, ja se siitä myös tuli. Tätä(kin) trikoota voisin ostaa lisää, tästä olisi kiva saada nyös hihaton hellemekko!


Tämä kaava on pyörinyt minulla jo kauan, mutta on muistaakseni jostain viime vuosien Käsityölehdestä piirretty ja siitä vähän muokattu. Lisää pitäisi muokata, on vähän liian leveä pääntie minun makuuni.


Mutta kaunis sää ja pihakeinu kutsuvat! Jos tekisi ensin mansikkapirtelöä ja menisi sitten koko porukalla sitä ulos imuuttamaan...

10 kommenttia:

 1. kaunista tuo kangas, josta itselle teit paidan. Näetkö aina ostamissasi kankaissa heti mitä niistä teet? minusta on tosi suuri ongelma juuri se, kun en näe kankaita vaatteina, sitten mietin ja pähkäilen mitä mistäkin tekisin. ja jos on tosi ihana kangas, en raskisi tehdä mitään, ettei menis hukkaan....

  VastaaPoista
 2. kaisak: en läheskään aina heti keksi, mitä mistäki tekis, ja just ne ihanat kankaat pyörii usein vähän pitempään kun harkitsee melko tarkkaan ennenku niitä ryhtyy leikkelemään. Ja usein käy niinkin, että kun on jotain jostain ommellut, harmittaa että teki sen, olis sittenkin pitänyt tehdä muuta jne.. =)

  VastaaPoista
 3. Tosi nätti tunika! Tahtoo samanlaisen! :)

  VastaaPoista
 4. Sanna: jos ei tule ite pidettyä ni tarjoon sitä sit sulle. ;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vaan kovasti, mutta kyllä meillä sen verran kokoeroa taitaa olla, ettei mahu meikäläiselle vaikka yrittäis mitä muuta esittää.. ;)

  VastaaPoista
 6. Sanna: Vaikka oliski, ni tuohan on semmonen malli ettei oo niin justiinsa millilleen koon kans tarkkaa. Ei sulla sen leveemmät hartiat oo ku mullakaan, ja sehän on oikeestaan ainoa joka tuossa merkkaa.

  VastaaPoista
 7. Ihania vaatteita! Mulla tekis kans mieli itselle kokeilla jotain tunikaa mutta en ole mieleistä kaavaa löytänyt vielä enkä oikein osaa mennä muokkailemaankaan kaavoja. Jos muistat tarkemmin mistä lehdestä tuo kaava on niin ilmoitatko minulle. :)

  VastaaPoista
 8. pm: selvittelin, ja lehti oli siis SK 9/08, ja tunika on jutusta "syksyn parhaat, peruspuvusto 7+1" tai jotain sinne päin.. ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Pitääpä tehdä huomenna reissu kirjastoon :)

  VastaaPoista
 10. Luuletko Tiina että mulle löytys sopiva koko tuosta sun tunikan kaavasta? Ja mitä kokoa sulla itellä on se? (jos kopsaisin sulta sen :D ) Näyttää just sellaselta joka peittäs mun maahanastiulottuvatmahamakkarat.. ;D Ja on jotenki tosi nätti! (paitsi kaula-aukkoa ehkä pienentäisin.)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.