maanantai 19. helmikuuta 2018

Tuunaamo

Sattuipa niin mukavasti, että tänään oli mitä mainioin aurinkoinen päivä, jollainen aina aiheuttaa megalomaanisen sisustusvimman, ja samaan päivään osui vielä vuosivapaapäivä, eli palkallista joutenoloa. Mutta en siivonnut, enkä edes vaihtanut järjestystä, vaikka harkitsin kyllä, sen myönnän. Sen sijaan tein pari pikkuprojektia, jotka ovat olleet mielessä ainakin vuoden, mutta jääneet syystä tai toisesta toteuttamatta.


Ensimmäinen oli tämä ikkunanpoka, jonka toin jo vuosia sitten meille jatkojalostusta odottamaan. Poka on peräisin lapsuudenkotini ikkunaremontista jostain 80-luvulta. Siitä ikkunanvaihdosta saakka näitä on lojunut vinot pinot aitassa, jossa muistan niitä jo lapsena katselleeni.


Tällä hetkellä olen ehdotomasti sitä mieltä, että nämä ovat kauniimmat kuin silloin tilalle vaihdetut, sille ajalle tyypilliset tummapokaiset ikkunat. Lämmön eristävyys voi toki olla ihan toinen juttu, mutta on nämä kauniita kyllä! Voin hyvin kuvitella tällaisten ikkunoiden eteen pelargonit kukkimaan ja kevyet verhot liehumaan kesätuulessa, kun tuuletusikkunaa pidetään auki.


No mutta nyt siitä kuitenkin tuli Etolan dc-fixillä liitutaulu. Varsinaista tarvetta sille ei kyllä ole, mutta onpahan vaan hauska kapistus. Seinälle tätä tietysti mielisin, mutten taida edes ryhtyä ehdottelemaan, koska painoa tällä on yllättävän paljon, eikä meille seinään reikiä ihan hetken pehmittelyn jälkeen vielä porata. Ja aina se kantava kohta seinässä on väärässä kohdassa, eikä juuri siinä, mihin haluaisin jotakin raskasta ripustaa. Hirsiseiniä odotellessa, siis.

 Toinen pikkutuunaus on tämä vasemman reunan harmaa maljakko. Ostin sen muutamalla kymmenellä sentillä kirpparilta vain siksi, että pääsisin kokeilemaan, saako rumasta kalkkimaalilla kauniin, ja miten hyvin maali pysyy lasitetussa, liukkaassa pinnassa.


Kotoa löytyi entuudestaan mustaa ja valkoista Marabun kalkkimaalia, joista sekoittelin tummanharmaan pohjavärin maljakon pintaa varten. Yhden kerroksen jälkeen pohjan vaaleus kuulsi vielä hiukan läpi.


Toinen kerros peitti pinnan kokonaan.


Tämän jälkeen töpöttelin superlonisella (käyttämättömällä) siivoussienellä pintaan tummaa harmaata, valkoista ja vaaleampaa harmaata vuoronperään, mahdollisimman epätasaisesti.


Ruukun, tai maljakon, ympärys on sen verran pieni, että kummoinen ruukku ei sen sisään mene. Ehkä tämä onkin enemmän leikkokukkakäytössä. Taidankin heti huomenna ostaa tähän tulppaanikimpun!Sellaisia tuunauksia tänään. Näiden lisäksi maalasin eilisen huutokauppalöydön, mutta se on sitten ihan oma postauksensa, kunhan saan sen kokonaan valmiiksi. Pianotuoliahan minä aikaisemmassa kerrossänkypostauksessa vähän haikailin, ja sellainen tekele on nyt puolivalmiina.8 kommenttia:

 1. Ihanat tuunaukset molemmat ♥

  VastaaPoista
 2. Hieno liitutaulu, maljakosta tuli mahtavan näköinen, ihana pinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Minusta tuo maljakon pinta on kans ihanan rouhea. Nyt uskallan sutia muitakin tylsiä kippoja kun tiedän että niin voi tehdä! 😉

   Poista
 3. Tulipa kaunista jälkeä, ihania molemmat!

  VastaaPoista
 4. Molemmista tuli hienoja. Kuten tuolistakin. En ole kalkkimaalia vielä tuollaisiin kohteisiin kokeillut, joten kiitos vinkeistä.

  VastaaPoista
 5. Hienoja tuunauksia olet tehnyt :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.