keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Hyvä, lämmin, hellä x 2

Meitä pyydettiin syksyllä pienen sukulaispojan kummeiksi. Ilolla suostuimme, ja olo oli varsin tärkeä, kun aikaisemmista kummilapsista nuorimmatkin ovat oman kuopuksemme ikäisiä, eli pian koululaisia jo. Ja koska joulu on kerran vuodessa vaan, halusin muistaa tätä pikkuruista kummipoikaa itse tehdyllä lahjalla.


Ompelin tähtifleecestä pienen takin, joka lienee sopiva vasta kesällä tai kevätkoleilla, kun en uskaltanut tehdä 74-sentistä pienempää. Ehkä olisi kuitenkin voinut. Kaveriksi neuloin pienet valkoiset villasukat, ihan vaan koska voin. Koska noin pienellä ne vielä pysyvät valkoisina.


Pitkästä aikaa kiinnitin neppareitakin. Prymin pihtien edellisestä käytöstä on tainnut vierähtää jopa vuosia! Vieläköhän sitä joskus ehtii tekemään enemmän tällaisia juttuja? Vai onko aina kiire? Kädet täynnä muita töitä?

Paikallaankin ilmeisesti ehtii olemaan, ainakin joskus, koska jos viuhtoo, ei palele, ja usein kuitenkin palelee. Siksipä tein fleecetakin joulun alla myös itselleni, koska muissa vaatekaupoissa en ehdi kulkemaan kun omassa työpaikassani, ja sieltä ei ole mieluista fleecetakkia löytynyt. Sisko joskus vuosia sitten mökkireissulla kauhistui, kun kuuli, etten omista yhtään fleecetakkia, mutta nyt voin kehua että on mulla yksi!
Kangas on harmaana myytyä polarfleeceä Kangastukusta, mutta ikävästi se näyttää sinertävälle. En kuitenkaan antanut sen haitata vision toteutusta, ja niinpä tein saumoihin vaaleanpunaiset peitetikkikoristukset, kuten olin jo kangasta tilatessani aikonut. Sport-saumalappukin on muistaakseni Kangastukusta. Ja se on sen värinen kuin olisin halunnut koko fleecetakin olevan. Joudun ehkä ompelemaan vielä toisen jossain vaiheessa, kun sopivan värinen kangas löytyy.Iloista vuodenvaihdetta jokaiselle, ja olkaa varovaisia rakettien kanssa!

3 kommenttia:

 1. Hei ja hyvää uuttavuotta.
  Juuri kuin tilauksesta tuli sulta tää flees postaus. Olisin vaan kysellyt onko vetoketjun ompelemisessa fleeseen joku jekku=ohje. Miten sen vetskarin saa edes pienillä laineilla ommeltua fleeseen?
  -Satu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukikangassuikale nurjalle ja paininjalanpuristus minimiin! :) Mulla oikeastaan onnistui vetoketju ilman aaltoja mutta toisena päivänä kiireessä viimeistelin, niin tikkaus kupristi kankaan kun oli paininjalka raskaammalla.

   Poista
  2. Kiitos taas neuvosta.
   -Satu-

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.