torstai 23. helmikuuta 2017

"Master bedroom"


Vastoin kaikkia sisustusperiaatteitani makuuhuone on kalustettu seinänvieriä pitkin.


Tähän on tietysti syynä ahtaus. Pieni huone, suuri sänky, niukat neliöt. Tietotekniikkakin on tungettu samaan kammariin, kaappiin tosin. Ja kaapissa se myös pysyy.


Ensisijainen syy tähän postaukseen oli kuitenkin peili, jonka löysin viimeviikkoisella työ/koulutusreissulla, kun eräänä iltana jäi hetki vapaata aikaa ja poikkesin Ideaparkissa Lempäälässä. Peilin alkuperäinen hinta oli viitisenkymppiä, ja sain sen alennuksesta viidellätoista eurolla. Sen ihana vanhanaikainen harmaanvihertävä väri iski heti silmään, ja hinta oli tietysti iloinen lisäbonus. Ja peilihän löytyi GoHome:) -liikkeestä, johon olen aikaisemminkin jossain törmännyt. Samassa liiketilassa myydään myös hurjasti erilaisia, persoonallisia kenkiä, joista tosiaan löytyy jotain jokaiseen makuun.


Reissuunlähtöiltana sain puolisolta ystävänpäivän kunniaksi kukkia. Kimpussa oli valkoinen ruusu ja tämä mikälie kukka, joka mennä porskuttaa hyvinvoivana jo toista viikkoa, vaikka ruususta aika jätti jo lähes viikko sitten. Pienen vihertävän lasimaljakon löysin joskus tässä talven aikana kirpparilta.


Ei ole tainnut monestikaan tämä master bedroom blogissa esittäytyä, joten laitetaan muutama kuva muualtakin kammarin nurkista. Tällä hetkellä, kuten jo kauan aikaisemminkin, kova juttu on harmaa, pellava ja pitsi. Höyhen- ja ruututyynynpäällinen on molemmat Halpa-Hallin kodintekstiiliosastolta.


Vanhat pitsityynyliinat kokoa 50x60cm puolestaan löytyivät joskus seitsemällä eurolla torikirppikseltä Kuopiosta, ja kyllä kannatti ostaa. Paranevat vain iän myötä, ja joka kerta näitä kaappiin viikatessani ihastelen, että tulikin löydettyä hyväkuntoiset.Tuplapeittoon hankittu harmaa pellavapäällinen puolestaan on henkkahömppää. Kyllä rypyt on kauniita! Päiväpeittoakaan en nykyään raaski sängyn päällä käyttää, sillä tämä pussilakana hoitaa päiväpeitonkin virkaa.


Tuohon yöpöydällä näkyvään sarastuslamppuun minulla on viha-rakkaussuhde. Sain sen joskus lahjaksi, ja ideanahan siinä on helpompi herääminen aamuisin. Se alkaa kirkastua asteittain hyvissä ajoin ennen asetettua heräämisaikaa, jolloin heräämishetkellä aivojen pitäisi olla jo sen verran paremmassa vireystilassa, että herääminen ei tapahdu ihan kerrasta. Herkkäunisena kuitenkin havahdun usein jo siihen himmeimpään valoon, ja sekös ärsyttää, jos herätykseen on aikaa velä puoli tuntia, ja kukun jo ihan hereillä. Siinä herätessä ei välttämättä tunnukaan siltä, että olipa hyvä, kun heräsin jo nyt. Puoli tuntia nukkumisaikaa on sentään puoli tuntia nukkumisaikaa, joka pitäisi ehdottomasti saada käyttää viimeiseen minuuttiin saakka!


Ja kerrottakoon vielä tuoreemmille lukijoilleni, että sängynpääty on siippani käsialaa, pitkulainen ikkunanpoka puolestaan on kotikotini ikkunaremontissa toimettomaksi jäänyt yksilö, johon joskus tuhersin tyhjäksi pari mustaa tussia. Toisesta samanlaisesta pokasta minulla on ollut haaveena tehdä peili, mutta haaveeksi se on jäänyt.


Kun vaihdoin ikkunaan harmaat verhot, minulla oli kuviolliset raitalakanat tuon harmaan pellavan tilalla, mutta kestän tämän ylenpalttisen kokoharmaudenkin, koska ulkona on noin kirkasta. Minä niin nautin tästä luonnon omasta valohoidosta!

8 kommenttia:

 1. Tuo porskuttava kukka on alstromeria, inkalilja. Aivan ihana! Ja ihanalta näyttää teillä sisällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä sitkee kaveri tuo inkalilja, edelleen kukkii komeasti ja avaa uusia kukkia päivittäin. Kerran tuli jos lattiallekin, kun nuorimmainen tiputti maljakon lattialle ja kukat sen mukana, mutta ei se siitäkään hermostunut. :)

   Poista
 2. Sulla on aika samat sävyt käytössä makkarissa kuin mullakin. Eli tuttu ja turvallinen harmaa 😁 mulla tosin pellavalakanat haaveena yhä. Jospa joku päivä raskisin investoida niihinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kauan piti minunkin pinnistellä ennenkuin raaskin laittaa moisen summan lakanoihin. Nyt tekisi mieli toistakin väriä, mutta ihan heti en kyllä raaski toisia ostaa! :)

   Poista
 3. Oi, miten kauniin harmoninen makkari teillä! Lempeä ja kutsuva. Minun sisäinen kello herättää aina puoli tuntia ennen kellon hälytystä, joten en taida sarastuslamppua tarvita, vaikka siitä joskus haaveilin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo sillon sä et tee tuolla mitään. Mullakin tuo on nykyään lähinnä yökellona, eli kun yöllä herään, mun on pakko nähdä paljonko kello on, tuosta se on helppo tarkistaa, kun kellonaika näkyy koko ajan pimeässäkin.

   Poista
 4. Kauniilta näyttää! Ihanat nuo vanhat pitsityynynpäälliset.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.