tiistai 13. joulukuuta 2016

Pimeä bleiseri

 Katsokaa nyt tätä kuvan laatua! Krääh!Anteeksi heti alkuun tämä kiukuttelu. Ei pitäisi. Mutta kun tämä pimeys! Eikä ilman salamaa ole sen juhlavampi tilanne. Yhtä sutturaa ja pöperöä koko kuva. Päivällä olisi hetki valoakin, mutta joku on siihen aikaan töissä. Huomenna on vapaa, mutta sitten tulee joku sähkömies. Kuvaa siinä sitten selfieitä järkkärillä, jos tuulikaapissa häärii ventovieras setä.

Mutta pointti on itse kuvassa, vaikka huonossakin. Nimittäin uusi lempibleiserini. Vaikutteita on saatu Odd Mollyn ihanista neulostakeista, esimerkiksi tällaisesta:Eikö ole ihana! Hinnat vain ovat jotain ihan tähtitieteellistä minun vaatebudjettimittakaavassani, ja vaikka kankaatkin ovat nykyään tämän mummon mielestä kalliita, sai itse tehden murto-osahinnalla ihan tarpeeksi samantyylisen. Kunhan vain ensiksi löytyi samanhenkinen kangas. Onneksi Kestovaippakaupasta löytyi.


Kuvatkin, jotka häthätää viidessä minuutissa räpsytin, näyttävät kaikki siltä, kuin helmat olisivat eri mittaset. Eivät ne ole! Kaava oli vanhasta Ottobre Womanista, tarkemmin sanottuna numerosta 2/14. Nimikin oli sopivasti Everyday Basic. Jos ei ihan jokapäiväinen, niin ainakin parempiin päiviin. Pienin muokkauksin tämäkin on tehty, kuten kaikki aina, mutta pääosa kaavasta on tuota. Ja hyvä kaava onkin! Hyvin vähän tarvitsee muutoksia tehdä seuraavaan bleiseriin. Sillä seuraava tulee varmasti.


Napit korvasin solmimisnauhoilla, jotka nykäisin pyjamahousuista, joissa ne olivat vallan joutilaat. 


Hihansuun vetoketjusomisteen, jollainen alkuperäismallissa oli, vaihdoin poikittaiseksi pitsiksi. Enemmän omaa tyyliäni, ja enemmän ihoystävällistä tällaiselle yliherkälle.
Minä niin olisin halunnut ottaa tästä valoisat kuvat, sellaiset, joissa tämä olisi edukseen, ja blogata sitten bittiavaruuteen kaikessa rauhassa nauttien siitä omasta ajasta, jonka olisin käyttänyt mummoilun parissa. Mutkun. Tosielämä ei vain mene niin. Kuvat viisi minuttia, bloggaus vartti kahvinjuonnin lomassa. Kohta kauneimpiin joululauluihin. Verbitkin jäävät siinä kiireessä kirjoittamatta.

 


Koitetaan pysyä perässä, kun elämä vie. Ehkä niitä rauhallisempia hetkiäkin vielä tulee.


Kiitos teille kaikille, jotka kommentoitte edelliseen postaukseeni. Ihanat. Luonteelleni parhaiten sopisi, että jos bloggaan, bloggaan joka solullani, käytän siihen aikaa ja keskityn. Hion hiomasta päästyäni. Viime vuosina siihen ei ole ollut enää mahdollisuutta. Siksi usein mietin myös blogin tulevaisuutta, niin paljon kuin tätä touhua rakastankin. Mutta nyt ainakin tiedän sen, että jos joskus aion lopettaa, olen lukijoilleni selityksen velkaa. Kun niitä lukijoita vastoin oletuksiani edelleen on. Kiitos teille siitä! Blogin hauskuus on juuri siinä vuorovaikutuksessa, jota ilman tämä voisi yhtä hyvin olla päiväkirja, suljettu blogi, johon tunnukset olisi vain minulla.

Ja sitten kiiruhdetaan sinne kauneimpiin joululauluihin, rauhoittumaan hetkeksi. Ihanaa viikkoa ja yhä vain lähenevää joulua jokaiselle!  

Ja tähdennettäköön vielä, että tämä ei ole mitään joulustressiä tai joulun aiheuttamaa kiirettä, ei, vaan pitemmän aikaa jatkunutta ruuhkaa, jollaista ruuhkavuosiksi kutsutaan. Siitä taitaa parantua ainoastaan ajan kanssa.

10 kommenttia:

 1. Tosi kaunis! Niitä ruuhkavuosia tuntuu olevan vähän jokaisella 🙊 edelliseen postaukseenkin olin yksi päivä kommentoimassa mutta taisi joku jälkikasvusta tarvita juuri sillä hetkellä äitiä enemmän(niinkuin aina kun hetken yrittää selata blogeja) ja niimpä se kommentointi jäi kokonaan. Mutta minä ainakin uskollisesti luen blogeja, ovat kyllä juttuineen ja useiden kuvien kera mukavampaa pureskeltavaa instagramiin verrattuna vaikka sekin kiva paikka on 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuttua! Uein jää johonkin tekstariinkin vastaamatta, kun homma keskeytyy ja lopulta myöhemmin ei enää muistakaan, että piti tehdä jotain. :)

   Poista
 2. Kyllä näistä kuvistakin sen huomaa, että tämä bleiseri on ihan valtavan kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Parasta siinä on se, että se on lämmin! Sisäpuolen fleece lämmittää viluista ihanasti.

   Poista
 3. Ihana. Palauduin itse ompelujumista, kun pääsin suunnittelemaan ja tekemään siskon kaksostytöille Frozen-tyylisiä hameita leikkeihin. Kohta on kimalletta muuallakin kuin meillä.. joulua odotellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttuhommissa siis! :) Mulla ei ole jumista tietoakaan, on vain krooninen aikapula. Se turhauttaa usein.

   Poista
 4. ihana, tuollainen olisi itsellekin mieluinen. Onnistuisikohan tällaiselta harrastelija ompelijalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin kyllä, ei siinä ole mitään ihmeellisiä työvaiheita, kaulus on ainoa vähän haastavampi jos ei ole herrainkaulusta koskaan ommellut. Siitäkin selviää maalaisjärjellä ja hakkimerkinnöillä. :)

   Poista
 5. Tämä on kyllä niin ihana! Ja blogi on kiva, ei haittaa kuvien laatukaan, itse ainakin tykkään ideoista ja vinkeistä, joita tlee paremmin täällä kuin vaikka instassa.. sinulla kun on niin kivoja juttuja täällä. Ihan minunnäköisiä. :) Kiitos siis blogista, ihanaa joulunodotusta ja tsempit kiireeseen!

  VastaaPoista
 6. Ihana bleiseri! Olen myös itse ihastellut noita Odd Mollyn takkeja ja tässä juuri viikonlopulla niitä neulemalleja oli puoleen hintaan Tukholmassa, mutta en siltikään raskinut ostaa. Niiden hinta on vain minusta pöyristyttävän kallis. Jotain tuollaista olen suunnitellut kyllä neulovani, mutta katellaan nyt koska iskee se kipinä:)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.