maanantai 28. marraskuuta 2016

Säteiden käynnistämänä

Ulkona on niin ilahduttava auringonpaiste, että väkisinkin tässä herää talvikoomastaan ja tahtoo näpytellä pari sanaa. Sisältä hämärästä talvinen ulkoilma näyttää suorastaan houkuttelevalta, vaikka tiedänkin realiteetit, joista numero yksi on kylmä. Joo, varusteista se on kiinni, toki, ja mukavahan kunnon toppavaatteissa on ulkoilla.


Nyt oli kuitenkin muutakin asiaa, ja auringon paiste sai tarttumaan kameraan.


Ihastelen usein Odd Mollyn nättejä neulosjakkuja, ja niistä inspiroituneena halusin ommella tyttärelle vähän samanhenkisen söpöstelyjakun. Vähän minusta alkuun tuntui, että kauluksen malli tuo väistämättä mieleen aamutakin, mutta tyttären yllä se mielikuva haihtuu täysin. Mallinukke ei tee jakulle oikeutta, mutta tämän maan oppivelvollisuus tuo omat haasteensa kunnollisiin asukuviin oikean mallin kera.


Alunperin tilasin tämän joustocollegen itselleni Royal-tuotteelta, ja olivat vielä niin ihania, että laittoivat kahta eri harmaata resoria tilaukseen mukaan, jotta voisin valita niistä sopivamman. Lopulta kuvio oli kuitenkin niin suuri, etten osannut kuvitella sitä itseni päälle, ja tyttö puolestaan ihastui kuosiin ikihyviksi.


Nauhat on muuten leikattu ostamistani valmiista pyjamahousuista, joissa ne olivat vain tiellä, kun kuminauhakin pitää huolen housujen pysymisestä kohdallaan. Resorikin vaihtui vaaleanpunaiseen, koska solmimisnauhatkin ovat, ja kokonaisuus on aika hempukka, huolimatta hyytävän kylmästä jääkukkakuosista


Tilasin muuten jo Kestovaippakaupasta sopivan, pienikuvioisemman joustocollarin omaa vastaavaa jakkuani varten, ja kappaleetkin on jo leikattu. Vielä kun saisi jostain sitä ompeluaikaa.


Blogi tarpoo muutenkin melko hiljaisessa suossa nykyään. Jos minä tänne eksynkin joskus auringonpaisteen inspiroimana juttujani jorisemaan, taidan kirjoitella aika tyhjille ruuduille. Vai onko kaikilla nykyään vain niin kiire, että aika on ajanut blogien ohitse, eikä kommentin jättäminen ole enää maan tapa? Itsestäni ainakin olen sellaista huomannut. Instagram on nopea, siellä on helppo tykätä, koneen ääressä tulee istuttua harvemmin.. no, se oikeastaan on ihan hyvä vain! Jää aikaa sille oikealle elämälle.

Mukavaa alkavaa viikkoa! 
Olkaa minua viisaampia, poistukaa koneelta ja menkää ulkoilemaan! :)
Adios!

18 kommenttia:

 1. En usko että blogien aika on ohi, mutta harmittavan totta on ettei ihmiset enää vaivaudu kommentoimaan. Jotkut on vain esimerkiksi ohjeiden perässä.
  Mutta sievä jakku! Vaaleanpunaiset resorit sopii kokonaisuuteen :)

  VastaaPoista
 2. Niin...kai sitä tulee vain surffailtua ja lueskeltua. Ilman, että muistaa kommentoida. Tosi ihana tuo jakku. Laita sitten siitä omastasikin kuvia :) Insta on nopeampi, mutta pelkkää kuvatulvaa ilman ajatuksia. Huomaan aina palaavani blogeja lukemaan..

  VastaaPoista
 3. Moikka. Kyllä täällä ollaan.. inosta on kyllä kiva, mutta mielestäni kuvat ovat tarinan (jorinan) kera kivemmat blogissa. Joulua ja lomaa odotellaan. Ritu

  VastaaPoista
 4. Ite oon ainakin tosi huono ikinä kommentoimaan mihinkään, vaikka lueskelen kuitenkin blogeja :D Nimenomaan ne kaikki taustajorinat ja eri kuvakulmien kuvat puuttuu instasta, vaikka sielläkin tulee aika (liian) paljon pyörittyä :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä minä ainakin luen blogeja mutta olen vain niin laiska kommentoimaan. Instassa en käy ollenkaan, tykkään lukea vaikka lyhyitäkin juttuja.
  Itsekin tulee aika harvoin kirjoitettua, ja se taas johtuu siitä että kuvia tulee otettua harvoin. Sitten kun saan kuvattua monta työtä, tekstiä voi tulla monena päivänä peräkkäin, ja sitten kuukauden tauko.

  Mari K

  VastaaPoista
 6. Kyllä täällä ruudun toisella puolella edelleen säännöllisesti käyn lukemassa blogeja. Toki Instagramissa on helppo nopeasti tykätä tai kommentoida, mutta täälläkin pitää päästä lueskelemaan sitten ajan kanssa.
  Ihanan hempeä jakku ♥

  VastaaPoista
 7. Hiljainen sivustalukija ei osaa kommentoida kuin tuttujen ihmisen blogeihin :D mutta täällä ollaan!

  VastaaPoista
 8. Samat sanat kuin moni muukin: Täällä sinun blogissasi käyn tosi usein. Kivempi katsoa oikealta tietsikan ruudulta kuin pieneltä kännykän näytöltä.

  VastaaPoista
 9. Ihana! Minulla odottaa useampi idea mutta aikaa ei tahdo löytyä mistään välistä :/ jospas joululomalla...

  VastaaPoista
 10. Hei täällä ollaan ja on oltu pitkään ja säännöllisesti! Mä en käytä Instaa lainkaan. Tykkään kovasti blogi-tunnelmista ja kertomuksista kuvien lisäksi. Itse asiassa otan usein just sun blogin hakusanalla ja sitten seurailen palkista seuraamiasi muita blogeja -en ole tehnyt mitään omia listauksia tai tilauksia. Olen matkan varrella saanut paljon inspiraatiota ja ohjeita (etenkin ompelut) ja joskus harvoin jotain kommentoinut tai kysynyt. Pidän blogistasi tosi paljon! t. hiljainen lukija Maria

  VastaaPoista
 11. Onpas kaunis jakku <3 Minä käyn kyllä lukemassa postauksesi, mutta en ehkä niin reaaliajassa mitä ennen. Kyllä se instan helppous taitaa yrittää kiriä näiden blogien edelle. Toisaaltaan harmi, kun instassa on vaan oikeastaan kuva/kuvat ja blogit, no ne on melkein kun lehteä lukisi ja katselisi. Ja onhan tämä homma kuitenkin vuorovaikutuksellisempaa, vaikka kommentoinnit on harvenevan päin...

  VastaaPoista
 12. Ahkerana lukijana kunnostaudun, kommentointi aina jää. Aina luen joka sanan ja ihailen kuvia.

  VastaaPoista
 13. Olen säännöllinen lukijasi, enkä ole instassa. Mutta kommentoitua ei tule, ehkä pitäisi..silti tykkään tyylistäsi ja monet ideat olen siulta saanut. Kiitos!

  VastaaPoista
 14. Täällä ollaan, aktiivisena lukijana! Kommentointi jää kyllä hyvin vähäiseksi, pahoitteluni :( Kovasti pidän kuvistasi ja elämänmakuisesta blogistasi.

  VastaaPoista
 15. Täälläkin luetaan! Kommentoitua ei kyllä juurikaan tule. Ompeluohjeen perässä löysin blogiisi varmaan pari vuotta sitten. Kivoja ompeluita, tuunausjuttuja ja puutarhahommia (meilläkin on uusi talo ja pitäisi pihaa laittaa) ja ne kanat! �� Kiitos! Toivottavasti jaksat/ehdit vielä postailla.

  VastaaPoista
 16. Ahkera lukija täälläkin blogisi seurassa. ;) Harvoin tulee kommentoitua, nyt ehkä useammin, kun aloitin omankin blogin. Näitä sinun postauksia on niin ihan lukea. Itse en ole vielä tuonne Instan puolelle päätynyt. Tykkään kovasti näistä kirjoitetuista teksteistä. <3

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.