lauantai 3. syyskuuta 2016

Peruspaita ja väärän vuodenajan laukku

Taas sitä ollaan jokasyksyisen perusongelman äärellä. Kaikki vaatekaapin yläosat tuntuvat olevan toppeja tai vajaamitttaisin hihoin varustettuja, kevyitä puseronhetaleita. Missä ovat kaikki pitkähihaiset peruspertsat?! Kuka ne kesällä söi?
Kokeilin erääseen joutavaan kankaaseen omaa kaavaversiota yhdestä OB:n valmiskaavasta, ja lopputulos on juuri sitä - kaavaversio. Reilusti muokattavaa. Hyvää tässä on jo nyt helman pituus ja leveys. Pääntie ja kädentiet vaativat hienosäätöä, hiha lisää mittaa. Tahdon ylipitkää (kannattaisi varmaan käyttää joskus sitä mittanauhaa eikä mututuntumaa).
Kehtaa sitä kuitenkin pitää, ja tunnustaa omakseen. Varsin kokeilin niskaan ulkopuolelle tuota leimaa. Eri tekstillä voisin ottaa tuon tavaksi. En kuitenkaan halua blogiosoitetta joka puseron selkämykseen.
Varasin toissapäivänä netin kautta kirppispöydän syyskuulle, ja koska sinne täytyy hankkia hintalaput paikan päältä, sain hyvän syyn poiketa nuorimmaisen kanssa kirpparilla. Kannatti.

Löysin pahoin rispaantuneelle kesäkassilleni seuraajan. Kaksi kesää olen laukkuosastoja vähän joka kaupassa katsellut sillä silmällä, löytämättä mitään aikaisemman kaltaista. Nyt onnisti, ja vaikka laukku onkin käytetty, on siitä iloa varmasti vielä useaksi kesäksi. Merkkiä en tiedä, eikä sillä ole minulle mitään väliäkään, mutta vaikuttaa laatutyöltä. Ilmainen se ei ollut vielä kirpparillakaan.
Miehelle hehkutin löytöäni ja harmittelin samaan hengenvetoon, että on syksy, ja kesäkassikelit loppuu. Siihenkin oli armaalla puolisolla ratkaisu. Lähdetään ulkomaille. Taidan hankkia lisää kesäkasseja!

7 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen paita minun silmään tuollaisenakin ja tuo kassi on iiihana!

  VastaaPoista
 2. Jos kassin ostamalla pääsee ulkomaille, niin täytyy varmaan kokeilla 😅

  VastaaPoista
 3. Hei. Olen ostamassa ompelukonetta. Sinä varmaan osaat sanoa kumpi on parempi Pfaff Select 3.2 vai Husqvarna Opal 650. Olen aloittelija ja toivon koneelta helppohoitoisuutta ja kestävyyttä. Kiitos sinulle etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai siis koneen pitäisi olla helppokäyttöinen :)

   Poista
  2. Nämä on varmaan aika pitkälle mieltymysjuttuja. Jos olisin itse ostamassa helppkäyttöistä, selkää peruskonetta, enkä tarvitsisi mitään erikoistoimintoja, ostaisin varmaan Bernina Activan. Minulla on ollut useamman vuoden sitä edistyneempi "kotiteollisuuskone" Bernina Aurora 450, enkä pois vaihtaisi. Muutkin merkit ovat varmasti hyviä, ja jokaisella on makunsa, mutta itse tykkään eniten berninasta, jota kaikki kolme konettani edustavat. Aikaisempi koneeni oli 80-luvun hyvin varusteltu Husqvarna, ja siitä raaskin vaihtaa ilolla Berninaan seitsemisen vuotta sitten. Pfaffin koneista ei ole kokemusta kuin teollisuusmalleista. Kannattaa kertoa ompelukonekauppiaalle tarpeistaan ja toiveistaan, osaavat suositella sopivaa mallia sen perusteella. :)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.