tiistai 17. toukokuuta 2016

Matolääkettä ja astmapulveria


On meillä mainio naapuri.

 

Käväisi tuossa muuten vain jututtamassa (lähinnä siippaa) ja kysyi samalla minulta, kiinnostaako rouvaa vanhat ruskeat lasipullot, ja tottakai sanoin että saattaapa kiinnostaakin. Kohta tuli pullokuljetus, ja kaksi likaista ja pölyistä putelia muutti meille. Kauppahintaa ei naapuri suostunut keksimään, mutta kyllä sille pitää aika mehevä mustikkapiirakka jo tästä hyvästä leipaista.

 

Nämähän ei tosiaan olleet tässä kuosissaan meille tullessaan, vaan pölypinnan alla oli ainoastaan vanhat liimatahrat, jotka lähtivät vartavasten liimatahroja varten hankitulla kynsilakan poistoaineella helposti pois. Myös sinisen muovikorkin ja molemmissa pulloissa olleet muovitiivisteet irrotin ja heitin pois. Pestyinä ja kiiltävinä pullot alkoivat näyttää apteekinpulloilta, mitä ne eivät tosiasiassa varmaankaan ole.

 

Pieni tovi netinselailua, vähän tulostuskikkailua, sakset ja paperiliimaa, ja lopputulos on tässä. 


 Meillä on matolääkettä ja astmapulveria oikein perhepakkauksissa!


Tykkään hirmuisesti! Niin paljon, etten tiedä, mihin nämä asettaisin. Tuossa hyllyllä ne ovat pikkuista vaille liian ahtaalla, kun ylähylly tulee vastaan heti suuaukon yläpuolella, mutta alemmas en raaskisi laittaa, etteivät lapset koe asiakseen raaputella etikettejä irti, ja ylemmäs en haluaisi nostaa, koska tuossa jättiputelit ovat sopivasti katseen tasalla, jotta niitä on siinä lysti ihailla.


Tietääköhän kukaan, mitä näissä pulloissa on oikeasti ollut? Muovikorkissa luki J. T. Baker, joka pikaisella googlauksella osoittautui vuonna 1904 toimintansa aloittaneeksi kemikaalien valmistajaksi. Ties vaikka näissä kuitenkin olisi ollut jotain lääkkeentapaista!


Vaikka sinänsä kyllä ihan sama, sillä nyt nämä jäävät tyhjilleen ja ovat vain koristekäytössä. Ehkä ne sisältävät jotain nopeavaikutteista mielialalääkettä, sillä pelkkä vilkaisu niihin päin saa minut niin hirmuisen hyvälle mielelle. ;)

16 kommenttia:

 1. Pikavilkasulla luulin etikettejä alkuperäisiksi. On mahtavan hienot pullot! Mistä sinä netin syövereistä löysit nuo etiketit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein kuvahakuja ensiksi suomeksi kirjoittamalla "vanha etiketti" mutta sillä tuli vain viinapullojen etiketetjä. Vahdoin enkuksi, ja kirjoittelin mm. etiquette, medicine label ja old etiquette, jollain sellaisilla se löytyi.

   Poista
  2. Kiitos tästä. Yleensä minäkin teen haut englanniksi, mutta tuota 'medicine label' -juttua en tajunnutkaan :)

   Poista
 2. Vähänkös hienot! Etiketit käyvät hyvin kylkeen!

  VastaaPoista
 3. Sulla noita ideoita piisaa. Minä oon niin mielikuvitukseton että olisin katsellut pulloja paljaaltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin ensiksi luulin tekeväni, ja jopa mietin kun näin ne pölyisinä tuolla pihalla että onkohan nuo nyt edes hienoja.. mutta voi ettien että, pestynä ne suorastaan kiljuivat vanhoja etikettejä kylkiinsä! ;)

   Poista
 4. Nää on kyllä todella hyvännäköset pullot. Ja noi etiketit - miten hauska idea. Täytyy varmaan itekin kokeilla johonkin pulloon sellasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile! :) Aika helppo ja nopea tuunaus. Vaikeinta on saada etiketti liimatuksi suoraan! ;)

   Poista
 5. Mulla on nuita vasemmanpuoleisia puoli tusinaa simapulloina. Äitini toi ne työpaikaltaan vanhainkodista n 20v sitten. Niissä on ollut "mahantoimituslääkettä" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo oliskin ihania simapulloja! ♥ Tuo yksilö on sen verran likantunut etten uskalla ottaa oikeaan käyttöön ollenkaan. Mutta tuota etiketti-ideaa taidan jatkojalostaa simapulloihin joka tapauksessa, vaikka niihin kirkkaisiin lasipulloihin!

   Poista
 6. Pulloista kuoriutui oikeat kaunottaret <3

  VastaaPoista
 7. Kemian laboratoriossa tuollaisissa pulloissa tuli vaikka sun minkälaisia liuottimia, enemmän ja vähemmän vaarallisia. Ja pulloja kertyi pelkästään meillä kymmeniä ellei satoja vuodessa.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.