lauantai 9. tammikuuta 2016

Pastellivärejä pakkaseen


Punaraitaiset jouluverhot saivat vihdoin kyytiä, kun töistä ja kaikesta muusta menemisestä tuli vähän taukoa. Viikonloppuvapaa tuli juuri oikeaan hetkeen.


Jo alkuviikosta ompelin yhden Eurokankaan paloista löytyneen ihanan herkän kukkavelourin vaatteiksi, mutta koska odotin hetkeä, jolloin olisi sekä luonnonvaloa että mallit kotona, jäi kuvaaminen kokonaan. Tänään lopulta päätin, että kuvataan ilman malleja. Onneksi on tuo torso sentään mallinkorvikkeena!
Vanhalla tutulla Ottobren peplum-kaavalla tehty herkkä tunika oli juuri sopiva vaate näihin koviin pakkaspäiviin, eikä sitä meinannut saada käytöstä pesuun ollenkaan. Vaaleanpunaisia resoreita enempää yksityiskohtia en raaskinut tähän laittaa, sillä kangas on niin mielettömän kaunis. Juuri sellainen, jonka tyylisiä on hankala löytää, ja joista ei melkein raaski ommella, kun niitä viimein jostain saa.
Nuoremman neidin kohdalla päädyin kokeilemaan housuja. Housut ovat tämän tytön kompastuskivi, sillä ainoa mieleinen vaate on hänellä prinsessaröyhelömekko. Mitä överimpi kermakakku, sen parempi. Niinpä housuissakin pitäisi olla vähän prinsessaa, jotta ne kelpaisivat päälle. 


Kangas itsessään on tietysti jo aika prinsessa, mutta lisäämällä sivusaumoihin alusvaatepitsiä housuista tuli oikein tosi prinsessat.


Kylläpä minulla onkin ollut voitonriemuinen fiilis, kun aamulla hoitoon on pitänyt ehdottomasti saada "ne uudet pitsihousut". Jos aamukuuden herätys on neidille helpompi housujen ansiosta, teen näitä heti lisää.


Nyt on sekä talo että tytöt puettu hempeisiin kevätväreihin. Vähän tosin jätin talveakin vielä näkyville, sillä ulkolämpötila ei salli minun fiilistellä aivan julkeasti keväällä. Tämä aattona töistä mukaan napattu jouluasetelma on väriensä puolesta vielä varsin edustuskelpoinen. Toivotaan, että se jaksaa kukkia narsissien tuloon saakka!


Joulupukki muisti kuin muistikin Canoniani 50mm:n objektiivilla, ja onhan se luksusta kun aukon saa aiempaa suuremmaksi ja kuviin siten lisää valoa. Hyvin vähän olen ehtinyt objektiivia testaamaan, mutta tähän korikuvaan ihastuin heti, kun sain sen napatuksi. Syväterävyysjutuilla on lysti leikkiä tuon objektiivin kanssa. Itse kuvassa esiintyvä kori on Anttilan alepuolelta syksyllä ostettu muutamalla eurolla, ja alla oleva ihanan värinen jakkara on vitosen rompetorilöytö.


Rönsyliljalla on kevättä rinnassa jo ihan röyhkeästi, sillä sen varsista roikkuu kymmeniä ruukutusta odottavia poikasia. Jos joku lähilukijoista kaipailee rönsyliljaa itselleen, täältä niitä ainakin saisi. 


Kirpakoita pakkaspäiviä ja lisääntyvää valoa jokaiselle lukijalle!

9 kommenttia:

 1. Hei, Se prinsessa vaihe on ihanaa aikaa ja menee ohi yllättävän nopeasti. Meillä eskarikevät kuljettiin päiväkotiin prinsessahameessa (isossa ja muhkeassa) ja kumisaappaissa =) tuo löytämäsi kangas on kyllä ihana. "kevät"terveisin Ritu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona meidän kolmasluokkalainenkin vielä on mielellään prinsessa, mutta koulussa yrittää näyttää enemmän katu-uskottavalta.. ;)

   Poista
 2. Samasta objektiivista olen haaveillut. Paljonkohan siitä joutuu pulittamaan? Laitapa sitten lisää käyttökokemuksia, kun oot ehtiny testaileen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verkkokauppa.comista noita katselin aikani, siellä näyttävät maksavan satasen ja kahden väliin. Joulumuorin ominaisuudessa kuitenkin hoksasin huuto.netissä yhden käytetyn myynnissä 80 eurolla postituksineen, ja sen ostin. Ei ole tarvinnut harmitella. Kuten tiesin odottaakin, aika kauas saa mennä että tällä saa kokovartalokuvia otetuksi, mutta mahtavasti saa taustan sumennettua ja lisävalon määrä on hurja edelliseen objektiiviin verrattuna. Luulen, että tämä uutuus tulee olemaan kamerassani paikallaan melkein aina.

   Poista
  2. Sillä saa ilmeisesti hyvin esim. Kodin tiloista kuvia ja maisemakuvia? :)

   Poista
  3. Kotia kuvatessa ongelma voi olla se, ettei tällä pääse kovin kauaksi. Suurentaa siis kameran etsimen näkymää paljon enemmän kuin vaikka se perusversio, joka oli ennen tuota mulla käytössä. Kokovartalokuvan halutessaan pitää mennä usean metrin päähän kuvattavasta, jos tämä esimerkki nyt yhtään auttaa hahmottamaan. Maisemia kuvatessa varmaan huomioon otettava seikka on se, että suurella aukolla syväterävyysalue on pieni. Sama koskee toetysti kaikkia objektiiveja. Mutta kaiken kaikkiaan ykkösjuttu tuossa objektiivissa entiseen verrattuna on ehdottomasi se suurempi aukko. :)

   Poista
 3. Prinsessa tottakai tarvitsee pitsiä! Hienolle näyttää. Myös kuvat :)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.