perjantai 3. heinäkuuta 2015

Leikkimökissä, sukkasillaan

Vihdoin leikkimökki on leikkikunnossa!



Mökkihän ostettiin vuosi sitten keväällä käytettynä, ja jo silloin totesin, että tuollaiseksi se ei jää.. näky ei ollut kovin imarteleva. Tällaisena sitä kuitenkin katseltiin reilu vuosi, ja hyvin siellä lapset nukkuivatkin useita lämpöisiä kesäöitä.



Kevään lämmetessä päätimme yhtenä huhtikuisena päivänä lasten kanssa aloittaa remontin. Tavoitteena oli, että remontti tehtäisiin ihan meidän kesken, koska iskällä on aina niin paljon muutakin hommaa, että tämä ei saisi olla oleellisempiä töitä hidastamassa.


Sellainen mökki siitä tuli, ja ihan omin voimin! Tai no, taisi isukki käydä sieltä muutaman seinävanerin repimässä ohimennen, mutta ihan omasta aloitteestaan. Ensimmäisen remonttipäivän jälkeen mökki näytti hyvin - lautaiselta.


Lattiasta revittiin pahvinen, paljon kosteutta imenyt ja homehtunut vanerilevy, ja seinistä lähti myös vanerit. Katolle emme joutuneet tekemään mitään. Tai no, maalattiinhan se kahteen kertaan. Kylläpä tuli eri valoisa! Seinät saivat saman kohtelun, ja mökkiin tuli valkoisen maalin ansiosta muutama lisäneliö.


Maalaaminen jäi jossain vaiheessa pitkäksi aikaa kesken, kun alkoivat ne sadeilmat, eivätkä sutihommat silloin oikein inspiroineet. Sitten tuli enemmän työpäiviä, muita kiireitä ja projekteja, ja vasta tällä viikolla homma pääsi uudestaan vauhtiin. Maalasimme mökin sisältä valmiiksi ja tänään haimme Gerflorin matonjämiä ullakolta. 

Ensiksi olimme ajatelleet jättää mökkiin lautaisen lattian ja maalata sen (tietysti) harmaaksi, mutta edessä olisi ollut kova hiomisurakka, lattia olisi ollut hankalampi pitää puhtaana ja sen lisäksi lautojen raoista olisi tullut yökyläillessä itikat sisälle mökkiin. Päädyimme siis vinyylimattoon, samaan, jollainen tässä oikeassa talossakin on. Kun olin saanut lattian mallatuksi paikalleen, pidimme nuorimmaisen kanssa 'lattiakaiset'.


Hienoja puheita ei pidetty, mutta herkuteltiin kinuskijäätelöllä ja juteltiin mukavia. Ja ihasteltiin mökkiä, johon piti tulla yhtäkkiä ilman kenkiä, kun siihen asti siellä oli romposteltu saappaat jalassa.


Kissä jäi ovelle empimään kun näki lattiakaisjuhlamme, mutta uskaltautui lopulta tulemaan kulhonnuolijaksi. Tärkeä homma sekin!


Erittäin epäammattimaisen lattiamaton asennuksen jälkeen piti päästä tekemään jotain hauskempaa. Tällaiseen valkoiseen kesähuvilaan pitää ehdottomasti saada kattoon hempeä viiri, ja sellainen siis ommeltiin. Kankaat ovat Tildaa, Signorinasta. Valkopohjaisesta ruusukankaasta ommellaan mökkiin myös verhot, kunhan saadaan ensiksi sopivat tangot verhoille.



Pikkujakkarat olen jo aikaa sitten hankkinut Halpa-Hallista, pöytä on tuttua Lack-sarjaa Ikeasta. Valkoisen jakkaran lapset ovat saaneet naapurista, ja kokonsa puolesta se sopii täydellisesti muiden jakkaroiden seuraan, ja on takuulla moninverroin noita uusia tukevampi.


Oven yläpuolelle katon rajaan kiinnitin pienen hyllyn, joka oli joskus edellisessä kodissamme ihan sisälläkin, mutta uudessa kodissa se ei ole saanut ruuvinreikien takia paikkaa. Reiät seinissä, se ikuinen miehinen ongelma!


Mökin nurkassa on toinenkin pikkuhylly, jonka ostin heikkona hetkenä kirpparilta ihan leikkimökkiä varten. Sen alle tulee jonkinlainen minikeittiö, mutta se on vielä kesken.


Tähän mökkiin ruuvaamme surutta seinille kaiken minkä haluamme, mutta kaikkea ei tarvitse edes ruuvata, sillä seinillä on noita ihania "tauluhyllyjä" jo ihan luonnostaan.



Kattopalkkikin on ihan tätä varten suunniteltu. Minusta ainakin.


Niin hienoa alkoi jo olla, että alkoivat kanatkin kuikuilla uteliaana mökkiin päin. Mitä se emäntä koko päivän tuolla duunaa, me kans halutaan!



"Me odotetaan tässä vaikka maailman tappiin, jos et päästä sisälle!"


Mutta ei. Ei tullut kutsua, kun nämä rouvat eivät ole sisäsiisteyden käsitettä vielä oppineet. Tämä tyyppi oli ajatellut käyttää tilanteen hyödyksi, kun olin käväisemässä sisällä, mutta lähti nöyrästi kuistilta tulosuuntaan, kun huomautin sisäsiisteysseikoista.



Siellä se takapihalla nyt on, sisäsiisti leikkimökki. Vielä kun muistaisi kastella mökkiin viedyn pelakuun. Jos ilmat pysyvät näin mainioina jatkossakin, ilmestyy pian leikkimökkipostaus nro 2, jossa esitellään keittiö.


19 kommenttia:

  1. Ihana, voisin melkein sanoa, että täydellinen! Jään innolla odottamaan lisää kuvia mökistä, jahka homma siellä edistyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin odotan vähintään yhtä innolla.. :D

      Poista
  2. Uskomattoman ihana mökki, upeasti remontoitu! Ja niin tilava, melkeinpä ihan oikean kesämökin kokoinen:) alko heti raksuttaa päässä, meillä on taloremontista jäänyt hirveästi jämiä kaikenlaisista materiaaleista niin täytyy säästää ne jos meillekin tulisi joskus leikkimökki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastihan tuo ei ole kuin vajaa 3,5 neliötä, mutta onhan sekin jo enemmän kuin vaikka meidän vaatehuone! ;)

      Poista
  3. Ihana leikkipaikka, kyllä nyt lasten kelpaa siellä asustaa!! Mäkin voisin tulla sinne pitämään mökkiä :D

    VastaaPoista
  4. Söpö mökki heti kerrassaan! :) Blogissani olis sulle haaste jälleen... ;) Vastaa jos jaksat.

    VastaaPoista
  5. Nätti tuli leikkimökistä! Löysin tänne tieni tuolta toisesta blogista, missä oli esitelty sun blogia. Kävin katselemassa aikaisempia postauksiasi ja sieltä löytyi kivoja kukkakuvia ja kanat ja kukko ym.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kävit, tervetuloa toistekin! Etsinkin jo puutarhablogisi nimimerkin takaa. Ne kiinnostavat aina!

      Poista
  6. Aivan ihana leikkimökki teillä ♥ Omasta pihasta ja leikkimökistä haaveillessa (:

    VastaaPoista
  7. Kaunista teidän leikkimökissä! Kyllä siellä varmasti leikit maistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siellä tosiaan viihdytty, välillä tuntuu että asuvat nykyään enemmän siellä kuin kotona. ;)

      Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.