maanantai 20. huhtikuuta 2015

Toiveita takapihalle

Viime syksynä maalasimme käytettynä ostetun punaisen leikkimökkimme talon väreihin, mutta muuten takapiha on vielä raksamallilla. Tämän kesän varalle on suuret suunnitelmat, joista tämä leikkimökin ympärys on vasta murto-osa.


Oikeastihan leikkimökki kylpee kuravellissä (ja puutarhakalkissa, kuten aikaisemmin kerroin) ja näyttää juuri nyt perin ankealta:


Mutta visioita pitää olla. Kiviäkin on odottamassa komea kasa siirtymistä paikoilleen, ja tarvittaessa niitä saa aina lisää kasasta, johon niitä on dumpattu viime kesinä kuutioittain.


 Ja on niitä hyödynnettykin, ainakin saman verran kuin viety pois.

Hanakin pääsi paikalleen, vaikkei mullasta nousevat alut eivät kastelua kaipaakaan...

Mutta kokonaisuudessaan tuo takapiha on oikeasti tosi ankea, varsinkin tähän aikaan vuodesta! Siinä riittää työsarkaa. Odotan kovasti, että humala kiipeäisi kaareensa, ja saattaisi se nurmen kylväminenkin vähän muuttaa tätä maisemaa. On oikeastaan aika ihanaa visioida - ja odottaa lopputulosta!


Etupiha on jo ihan eri näköinen, vaikka ihan kesken toki sekin on. Tuskin se koskaan valmistuukaan, mutta rakenteet ovat kuitenkin suunnilleen niin kuin pitää, ja viime kesänä kylvetty nurmi muutti ilmettä ihan valtavasti. 

Ja kasvaakin siellä jo vähän vaikka mitä, vaikka vieressä vielä lumi hohkaa kylmää!


Tämä on varmaan sitku-elämää, mutta odotan jännityksellä syksyä, jolloin pääsen ottamaan ennen-jälkeen kuvapareihin ne jälkeen-kuvat. Olkoon nuo takapihan tämänpäiväiset kuvat niitä ennen-fiiliksiä. Suunta voi olla vain ylöspäin!

10 kommenttia:

 1. RAparperikö sieltä tulppaaneiden lisäksi kurkistelee? Suunnittelu on kivaa :). Toteutus vaan hidasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo raparperi siellä. :) Mietin tosin sen siirtämistä, vie massiivisuudessaan aika ison tilan tuosta penkistä.

   Poista
 2. Myöhemmin voitkin muitella pihan rakennusvaihetta, on se rankkuuddstaan huolimatta ihanaa. Saa leikkiä puutarhuria :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin parasta on just se muistelu, ja ennen-jälkeen-kuvaparit!

   Poista
 3. Suunnittelu on kyllä kivaa ja pihan laitossahan on se (hyvä?) puoli, että homma ei lopu koskaan :) Ihana, kun teillä on paljon tilaa, mihin toteuttaa kivoja juttuja. Varmasti syksyn kuvat on jo paljon tästä muuttuneet. Tsemppiä puutarhahommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on ehdottomasti hyvä puoli. :D

   Poista
 4. Moi, ollaan asuttu nykyisissä maalaismaisemissa jo kahdeksan vuotta ja piha tuskin koskaan tulee valmiiksi. Lapset kasvaa ja tarpeet muuttuu ja piha sen mukana. Tsemppiä koitokseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo minäkin valtaan leikkimökin kanalaksi vielä joskus, kun lapset kasvavat siitä ulos, ellen sitä ennen ole kanalaa saanut! ;)

   Poista
 5. Ihastelen tuota teidän leikkimökkiä<3 Kukkapenkki sen vieressä tulee varmasti olemaan kivan näköinen!

  Meillä oli joskus leikkimökki lapsille ja istutin herneitä sen toiselle sivulle olevaan puiseen kukkapenkkiin. Herneet kasvoivatkin tosi hyvin pitkin seinää ylöspäin mutta sitten tuli hieman isommat sateet ja kaikki vesi valui kattoa myöten suoraan kapeaan (mutta pitkään) hernelaatikkoon ja se oli niiden herneiden loppu. Puulaatikko oli hieman liian hyvin eristetty eikä vesi päässyt pois:/ Sinun suunnittelemasi kukkapenkki näyttää tilavammalta joten samaa ongelmaa ei varmasti ole näkyvissä siellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Joskus tulee ylläreitä. Minäkin mietin tuota sadevesiasiaa, lähinnä siksi, että onko viereinen seinä aina täynnä multaroiskeita kun vesi piiskaa katolta penkkiä, mutta hukkumaan kasvit tuskin joutuvat, koska olen ajatellut tehdä laatikkoon vain sivut, pohjalle tulee pelkkä suodatinkangas. Tuo sadevesijuttu on silti vielä päänvaivana, vaikka eihän se multa sieltä sitten enää mihinkään roisku, kun pinta on täynnä kasveja. ;)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.