tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kangaskaapin kevätsiivousta

Kaikkea sinne kaappiin onkin jäänyt lojumaan. Muun muassa iso pala heppakangasta, joka tuli vaihtareina joskus jostain. Molemmilla tytöillä on jonkinlainen etärakkaus hevosiin, joten kumpikin kelpuutti hevospaidat mukisematta, vaikka nuoremman paidassa tuo isompi hevonen vielä sijoittui vähän tyhmästi. Pihi äiti ei kehdannut leikata kappaleita keskeltä kangasta, niin näinhän siinä käy!


Isosiskon t-paidassa iso heppa on fiksummin helmassa. Paidan pariksi tein jostain ö-mapin collegepalasta shortsit. Mistä lie tuokin palanen meille ajautunut, en todellakaan tiedä...! Taskun suun koristelin kiinnisilitettävällä kuvalla, joita tyttö joskus sai kummitädiltään.


Viime syksynä töistä bongatut talvitennarit alkoivat näyttää jotenkin tympeiltä, joten uudistin niitä hiukan.


Sopivan väristä pitsiä oli joutilaana monen metrin pätkä, ja ompelukoneeseenkin löytyi nahkaneula.


Ensiksi ompelin pitsit vain taakse, mutta sitten homma karkasi käsistä ja tein samanlaiset koristukset myös eteen. Kengät menevät nauhoja aukomatta jalkaan, joten nauhat ovat lähinnä koristeena. Niinpä tuo kiinni ommeltu pitsikään ei tuossa vaikeuta kenkien käyttöä.Esitellään kaupan päälle vielä yksi pieni kirppislöytö, nimittäin varsin soma vispilä! Tämä muuttaa leikkimökkiin, kunhan saamme sen keväällä käyttökuntoon.  
Olivat muuten nämä loistonaperot hoksanneet alkaa kokkailupuuhiin, kun leikkimökin nurkkaan mäjäytettiin syksyllä talvisäilöön muutama puutarhakalkkisäkki. Nyt mökki on kauttaaltaan valkoisen jauheen peitossa, ja koko mörskä on käyttökiellossa, kunnes se saadaan pestyksi. Tämä on kai ihan meidän vanhempien vika, kun säilömme romujamme lasten reviirillä. Kyllä se näky silti vähän verenpainetta nosti, kun lähdin ulos selvittämään, miksi sisälle tulee kalkinkalpeita lapsosia haalarit valkeina pölisten. Kesää ja lämpöisiä mökinpesuilmoja odotellessa...

3 kommenttia:

  1. Ihanat heppapaidat, tosi kiva kangas! Joo,näin voi käydä kun on mielenkiintoisia tavaroita lasten leikkien tiellä. Meillä oli, joskus ammoin, roskiksen vieressä juuri tyhjentynyt maalipurkki - ja ensilumi auton päällä. Kaksi viisivuotiasta keräsi kurakäsineillä lunta maalipurkkiin konepellin päältä. Onneksi levinnyt ,maali oli tuoretta ja sain sen heti tärpätillä pyyhittyä :D Hauska tarina, mutta silloin ei kyllä paljoakaan hymyilyttänyt.

    VastaaPoista
  2. Tulipa mieleen että mahtaakohan mullakin olla jemmassa moista heppakangasta :D pitäis itsekin pian aloitella kesävaatteiden ompelu ja tietysti niistä kaapin jemmoista. Tosi kauniit nuista kengistä tuli pienen uudistuksen myötä vaikka kauniit olivat kyllä ennestäänkin!

    VastaaPoista
  3. Kauniit kengät ennen tuunausta ja vielä vähän kauniimmat tuunauksen jälkeen. Hauska idis!

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.