maanantai 5. tammikuuta 2015

Mummon uusi kukkapöytäEikös nämä tämän malliset kukkapöydät ole ihan mummolakamaa?


Tämä on nyt ainakin, kun mäntyinen keltaisuus on peitetty ihanalla JDL:n Vintage Paint -kalkkimaalilla ja saatettu siten tähän päivään. Musta on nyt se uusi musta - tosin ei ihan uusi enää sekään!

Ihan mainiota työstettävää tämä kalkkimaali, helppo levittää huonolaatuisellakin pensselillä, hajuton, kuivuu nopeasti ja tosi tasaiseksi, ja pinta on totaalisen matta. Ensimmäisen kerroksen jälkeen kukkapöytä näytti tältä:


Toisen kerroksen jälkeen pinta oli täysin peittävä ja tosiaan täysin matta. Jos jostain pitäisi tuota mainiota maalia moittia, niin märkänä maali on mustikansinistä, mikä vähän säikäyttää aluksi. Kuivuttuaan maalista kuitenkin tulee ihan mustaa. Tämän oman maalini sävyn nimi oli "black velvet", ja pinta tosiaan on aika samettinen. Tätä maalia tulen käyttämään vielä monet kerrat! 
Iloista alkanutta vuotta kaikille armaille lukijoilleni sekä innon ja inspiraatioiden täyttämää kevään odotusta! 

15 kommenttia:

 1. Todella kiva! Mulla on pari samanlaista kukkapäytää - valkoisena tosin :)
  Vaikka ihailen monissa blogeissa kotien mustia yksityiskohtia, en yrityksistä huolimatta mustaa osaa omassani käyttää! Mutta siis oikein tuli hyvä tästä tuuningista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se ei ole ollenkaan pakollinen väri joka kodissa! Täytyy käyttää sitä, mikä itsestä tuntuu ja näyttää hyvälle. :)

   Poista
 2. Tosi hieno! Olen tässä kasvavan käsityöinnostuksen vallassa selaillut blogiasi runsaasti. Olet todella taitava käsityöläinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Anna ihmeessä innostuksen tarttua täydellä voimalla!

   Poista
 3. Ihana mummolan kukkapöytä! Miten tuo maali kestää kosteutta? Jääköhän siihen jotakin laikkuja, jos kasteluvettä vaikka tippuu siihen? Kestäisiköhän se kulutusta jos ihan kaapin sillä maalaisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella, että ainakin rasvatahrat jäisivät näkyviin. Varman päälle pelatessaan kannattaa ehkä suojata maalipinta värittömällä vahalla.

   Poista
 4. TOSI hieno! Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuo maali. On ehkä kokeiltava :)
  Tsemppiä virkkauksiin! Se onkin tosi kivaa ja koukuttavaa hommaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maalia voi suositella, ainoastaan kynsien alla se ei näyttänyt hyvältä seuraavana päivänä töissä... ;)

   Poista
 5. Oon tuollasta kukkapöytää toivonu jo varmaan pari vuotta vaan ei millään ilveellä tupsahda vastaan käytettynä. Kiva tuli ja kauniit kengät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä, joka en ole tällaista edes koskaan etsinyt, bongasin sen kirpparilla puolivahingossa etsiessäni lapsille sieltä zhu zhu petsejä. :D

   Poista
 6. Voi kun on kaunis.. hyvö muutos! :) Jos kiinnostaa niin käy katsomassa oma blogini osoitteessa www.amandanunelmia.blogspot.fi
  Kommentit on tervetulleita ja seuraamaankin saa alkaa =)

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.