tiistai 23. joulukuuta 2014

Hyvää joulua!


Tosimummola valmistautuu joulun viettoon.
Hankin ulkopimeyttä valaisemaan patteritoimisen valosarjan, koska roskakatokselle olisi liian pitkä matka vetää sähköjä talon seinästä. Loistoidea nuo patterivalot, vaikka paristoja saakin latailla viikon välein. Samoin pariin lyhtyyn olen ostanut patteritoimiset hautakynttilät, joista poistin vain hautakynttilähatut. Parilla c-patterilla on tällainen kynttilä lepattanut taukoamatta jo viisi viikkoa. Kuvassa valon väri on omituinen, mutta pihalla sitä ei erota oikeasta, jos ei mene ihan viereen katsomaan.


Takapihan köynnöskaari on sen verran lähellä talon seinää, että siihen vedin ihan töpselisarjan. Tuosta tulee tuolla pimeällä pihamaalla sellainen olo kuin siitä kuljettaisiin satumaailmaan! Suurista kivistä portin molemmin puolin on tullut lumen myötä valtavia pumpulipalloja.
Keittiöön sain mieleiseni verhot, kun äkkäsin töissä kauniin, raitaisen pöytäliinan ja halkaisin sen keittiön ikkunaan sivuverhoiksi.Kuusesta löytyy tänä jouluna kynttilöiden lisäksi vain hopeisia ja valkeita palloja sekä aikaisempina vuosinakin käytössä olleita kirkkaita jääpuikkoja (muovisia). Edes hopeanauhaa ei laitettu, tosin asiasta piti vähän keskustella - talon pikkuharakat haluaisivat kasata kuuseen kaiken kiiltävän, jota talosta löytyy.


Yhtään itse tehtyä lahjaa tai joulukoristetta ei tänä vuonna ole syntynyt. Työläisen elämä on aika erilaista kuin kotilaisen, se on pakko myöntää (tosin en kai ole koskaan muuta väittänytkään). Onneksi joulukoristelaatikosta löytyy omatekoisia koristeita vuosien takaa.

Rauhallista joulun aikaa kaikille!

7 kommenttia:

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.