lauantai 6. syyskuuta 2014

Ei mitään valmista (?)


Kesä alkaa olla taputeltu, mutta tekemisen suhteen tuntuu, että kaikki on vähän kesken. Lasten kanssa olemme joutohetkinä ja vapaa-aamuina ennen iltavuoroja maalailleet leikkimökkiä. Sehän ostettiin meille huhtikuussa perinteisen punaisena, ja tottakai mökki piti saada talon väreihin.
Ennen maalausta mökki nostettiin kaivurin avustuksella oikealle paikalleen, sitä varten tehdyn perustuksen päälle. Eipä nyt routa kallistele tätäkään piskuista majaa! Kuten kuvasta näkyy, katto on myös hinkattu puhtaaksi ja kaipaa maalia suojakseen. On kuulemma jonkin sortin asbestikatto - ei hyvä. Jospa se kuitenkin pitäisi mökin kuivana sisältä. Viisivuotias harakkamme nimittäin ilmoitti jo muuttavansa ensi kesänä omaan mökkiinsä asumaan (ei kuulemma haittaa, vaikka ei ole vessaa, koska voi käydä meidän vessassa)!


Ovi pitää vielä irrottaa, maalata ja vaihtaa kahvat. Kuistin penkit revin irti maalauksen ajaksi, ja pian nekin saadaan paikalleen, sillä maali kuivui jo. Kuistin lattian lapset saivat öljytä itse, ja lopputulos on kieltämättä vähän sen näköinenkin. Hieno se on.


Mökin ympärille kasvava nurmi on vielä siemensäkissä. Toivottavasti löytää kuitenkin maahan vielä ennen talven tuloa. Pääasia ja suuri ilon aihe on, että etupiha alkaa muistuttaa ihmisten pihaa!


Kaksi vuotta sitten nikkaroimani istutuspöytä on harmaantunut somasti. Se nojaa pihan ainoaan suurempaan puuhun sopivaa nojausseinää odotellessaan. Pitäisi rakentaa sellainen seinä. Kukahan tästä joutaisi.


Ompelut pääsivät jo muutaman vaatekappaleen voimin hyvään alkuun kun saimme hetkeksi syyssateita, mutta kuten näkyy, ilmat paranivat taas. Tavataan myöhemmin syksyllä, Bertsat ja Bertat!

Poika ehti kuitenkin saada yhdet jämäpalahousut. Hyvät kuulemma on, kun niissä on traktoreita.


Kirppikseltä löysin tänään pussillisen puisia lankarullia, jotka oli pakko tuoda kotiin. Ja tietysti ihan vain puolien vuoksi, sillä noihin vanhoihin lankoihin en enää luota. Mukava, että joku kuitenkin hoksasi myydä niitä.Minä kun en ole oikein syysihmisiä, palelen jatkuvasti ja väsyn pimeään, niin päätin olla jo sen verran aikuinen, että märkiä jalkoja en loskakelillä enää siedä. Kyllä lämpimät ja kuivat jalat ilmalla kuin ilmalla on kolmekymppisen etuoikeus, vai mitä! Nyt on sitten hankittuna kumpparit, joilla kehtaa lompostella kaupassakäynnit ja kaikki tarvittavat julkiset näyttäytymiset, jotka osuvat olemaan sateisina räntäpäivinä.


Villasukan varsikin voi ihan reilusti vilkkua varren päällä, ei haittaa. Ihan ykkös-eniten olisin tahtonut harmaita tähtikumppareita, jollaiset ystävä oli itselleen hankkinut, mutta tietenkään niitä ei enää ollut. Onneksi nämäkin sopivat sisustukseen, ja vaikka olen hiukan yrittänyt rajoittaa kaikenlaisten ihanien tekstikuosien tulvimista kotiimme viime aikoina, niin nämä tulivat silti. Onkohan muuten tosimummon äitimummollakin samanlaiset? Näyttävät niin kovin tutuilta.

Tulis nyt se sadepäiväkin.

10 kommenttia:

 1. Mökistä tuli kaunis..ihana leikkipaikka...tuon aspesti katon kanssa olisin varauksellinen, ettei lapsi saa keuhkoihinsa aspesti pölyä...on nimittäin vaarallista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ei siitä pitäisi olla vaaraa, kun eivät pääse katolle ja sisäpuolelta katto on levytetty. Maalaus on tietysti aikuisten homma.

   Poista
 2. Olitte todella reipaita. Ja tuo töissäkäyminen haitaa "harastuksia" huomattavasti paljon. Aika vain ei meinaa riittä. Vai pitäiskikö tehdä kaikki paljon tehokammin ja suunnittella todella hyvin etukäteen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en tiedä.. jos olis hyvin suunniteltu ja tiukka aikataulu niin ei jäis luovuudelle sijaa eikä olis mitään hauskaa enää.. :D

   Poista
 3. Ai että o ihanan näkönen tuo teijän piha jo! Niin valmista. Meillä kun eletään murakossa edelleen, eikä tietoa milloin asia etenee, kunhan nyt lumen satais ni sais olla piilossa seuraavaan kesään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajallaan kaikki, meillä alkaa etupiha näyttämään joltain, mutta sisälle taloon kuljetaan edelleen kuormalavoja pitkin astellen.. ;)

   Poista
 4. Kylläpäs piha on muuttunut valtavasti, näyttää niin valmiilta :) Ja oi, ihana leikkimökki, voin kuvitella miten lapset tykkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä ne päivittäin siellä pitkiä aikoja viettää ja sen ympäristössä leikkii...

   Poista
 5. upea leikkimökki! ja tuo teidän pihakin alkaa näyttää komialta :) oisit eilen poikennu kirpparilla,siellä isolla,olin myynti-puolella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli työpäivä, ohi ajoin kyllä mutten pystynyt poikkeamaan. :) Ja piti hakea omat myytävätkin vielä pois eräältä kirpparilta ennen töihin menoa, joten siinäpä se aamupäivä vierähti.. ;)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.