keskiviikko 27. elokuuta 2014

Pupupaita ja muita pikateoksia

Ajanpuute syö luovuuden, ja sen hetken, jonka ehtii ompelukoneiden ääreen istahtamaan, käyttää pikaisiin perusompeluksiin. Onneksi maailma on täynnä niin suloisia kankaita, etteivät ne kikkailuja kaipaakaan. 


Kuopuksen ikioma turvalelu on pieni lerppainen pupu, ja siksipä tämä paitakin sai suuren suosion osakseen, sillä siinähän on pupuja!


Tyttö puolestaan on kallellaan kaikkeen pinkkiin, mutta kelpuuttaa sentään ruskeaakin, ainakin pinkin lisukkeena. 


Tein toisen hihan yksivärisenä, jotta ei aivan luultaisi kaupan tätien ompelemaksi paidaksi.


Eräästä mainiosta antiikkikaupasta nappasin viikko sitten mukaani kaikenlaista pientä, mm. tämän suuuren hakaneulan.Korunteossa olin jo huhtikuussa, mutta onpa jäänyt sekin kertomatta. Keväisellä pääkaupunkireissullani ostin askartelulliikkeistä korutarpeita, ja illalla jalkoja lepuuttessani muutin niitä koruiksi. Olipa tyttärille tuliaisia, kun viikonlopun jälkeen oli aika palata kotiin.


Taktiikka tällaisen korun tekemiseen on superyksinkertainen, mutta ideaa en keksinyt itse, vaan nappasin sen äitimummon valmiskorusta. Solmu, helmi, solmu ja taas helmi. Siinäpä se. Lopputulos on yllättävän hauska.

Olen lajitellut ullakolta tavaraa kirppikselle säkkitolkulla, ja ullakolla kolutessani huomasin nämäkin kirpparilta mukaan aikoinaan napatut sandaalit, jotka menin ostamaan sovittamatta. Nepä olivatkin käyttämättömät ja uudenveroiset siksi, ettei niitä voi ensinkään käyttää. Malli on jalalle niin hankala, ettei minunkaan kapealestinen koipeni näihin mennyt.

Nappasin sakset käteeni ja leikkasin nätit nahkaremmit irti. Molemmat tyttäret saivat nahkarannekkeet kukkakoristein. Kiinnittimenä toimii ruskea kam-neppi, jonka kiinnitykseen meni ehkä noin puoli minuuttia. Ei siis kovin aikaavievää tuunausta!
Ehkä teen vielä loppukengistäkin koristeet, idea on jo mielessä. 

1 kommentti:

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.