maanantai 21. huhtikuuta 2014

Siellä, taas.


Minun oli pakko käydä taas koululla
Talven taituttua oli pakko päästä katsomaan, ovatko rakennukset vielä pystyssä ja paljonko lisätuhoja löytyy.
Olihan siellä kaikki edelleen kuten ennenkin - huolestuttavan suorassa.
Auttakaa nyt joku tätä ennen kuin on liian myöhäistä! Järkevämmät, vähemmän tunteelliset ihmiset tosin sanovat että myöhäistä se on jo nyt, mutta entäs hirret? Olisi pitkää ja komeaa. Ja kuivaa.
Tämä koko postaus on vähän itsensä toistamista, mutta uskon, että tekin katselette mielellänne kuvia näin upesta paikasta. Olkoon siis vain toistoa.


Kaiken kuolleen ja roskan keskellä kukkivat kevään aikaiset. Sykähdyttävää.
Minun olisi viisainta unohtaa koko tämän paikan olemassaolo, sillä aina kun tuolla käyn, olen taas aikani ihan sekaisin. Miksimiksimiksi, entäjosentäjosentäjos, eikökuitenkin.
Pisteenä iin päälle etupihalla pilkottaa kappale peruskalliota - seikka, jota olen pihaani aina haaveillut. Plääh. Ihan tyhmää.
Sisällä oli revitty ikkunoita irti karmeistaan. Mietin vain, miksi ihmeessä. 
Minulle tulee tästä kuvasta sellainen olo kuin olisin jossain maamme upeista vanhoista kaupungeista. Porvoossa, Raumalla, jossain. 

 

Toivottavasti vein teidänkin mielenrauhanne - en joutuisi ihan yksin tätä potemaan. Minä kun en tahdo kestää tätä yksinäni.


35 kommenttia:

 1. Olisipa upeaa omistaa tuollainen talovanhus....tykkäisin laittaa sitä ....mutta,täytyy vain toivoa,että joku nuorempi senvielä nappaa....mullekin tuli ihan hautajaistunnelmat,kun mietin mitä kaikkea koulu on kokenut ja nyt se olisi jo tiensä päässä:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. turhan surullinen ajatus. Toivotaan parempaa tulevaisuutta sille. :)

   Poista
 2. Josjajosjajos....Voikun olisi rahaa ja taitoa ja aikaa niin asuttas jo jossain tuollaisessa. Ihana haaveiden kohde :)

  VastaaPoista
 3. Tällaista laittaisi mielellään kodikseen! Aikoinaan tuli ihan tosissaan ja vakavissaan mietittyä vanhan kohteen hankkimista, mutta emme silloin löytäneet juuri meille sopivaa. Surullista, miten noin upea kohde on päässyt huonoon kuntoon. Onneksi lapsuuden pieni kyläkouluni sai asukkaat pian koulun lakkauttamisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mekin joskus katseltu, mutta enemmän suoraan-asumiskuntoisia. Lopulta päätettiin rakentaa itse kun ei mieluista alkanut löytymään.

   Poista
 4. Kaunis on. Mä ole haaveillut aduvani jossain vastaavassa. Mutta totuus on itselle, ettei ole taitoa eikä varaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, rahaa tuollainen nielee paitsi korjaamiseen myös ylläpitämiseen. Kukahan maksaisi..

   Poista
 5. Onhan tuo aika ihana, helmi <3 Voin kyllä silmissäni nähdä miten se on herätetty henkiin, miten huoneet ovat täynnä elämää...

  Harmittaa aina kun näkee tuollaisen kauniin rakennuksen päästettynä noin huonoon kuntoon :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä.. kyselin jo kunnastakin, miksi tuo on päästetty tuohon kuntoon, onko koitettu joskus myydä jne.. en saanut vastauksia.

   Poista
 6. Kaunis! Haaveita saa ja pitääkin toteuttaa. Kerran me täällä eletään :)
  Meidän unelma toteutui pari vuotta sitten kun muutettiin uudelleen rakennettuun vanhaan hirsitaloon ja tänä keväänä toinen unelma kun alettiin ylämaankarjan kasvattajiksi. Onnea unelmiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se menee, monta unelmaa täälläkin on toteutunut. Tuo tuskin koskaan. Mutta on se vaan upea.

   Poista
 7. Hieno! Minä pysäytin pitkäperjantaina auton yhden ihanan vanhan talon kohdalle, siinä ei auttanut kuin miehenkin, ynnä muiden, lähteä katsomaan vanhusta. Ja hieno oli. Siinäkin ehjät hirret. Mutta aivan hajotetut paikat. Kuka ja miksi?! Ymmärrän hyvin tuskasi tuon talon suhteen, samaa tunsin minäkin. Mutta en minä siitä paikasta pitäisi. Se vähentää hinkua tehdä asialle jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kuka ja miksi!! Tuotakin on yritetty polttaa ainakin kahdesta kohden, kuka sellaisesta saa iloa?!!

   Poista
 8. Uskomattoman ihana! Vanhoissa taloissa on sitä jotakin ja na kantavat mukanaanniin montaa tarinaa,haaveilen myös juuri tuollaisesta paikasta,omasta linnasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi nimenomaan linna.. kivijalka on jo lähes minun korkuinen.. <3

   Poista
 9. Ihana paikka!! Ja näyttää suht hyvälle, tosin mulla ei oo sen kummempaa taitoa/kokemusta. Toivon todella myös että tämä saisi oikeat omistajat jotka rakkaudella laittais kauniin rakennuksen jälleen elämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvissa näyttää huomattavasti paremmalle kuin paikan päällä. Kyllä sen vermaan jollain miljoonalla kuntoon saisi mutta ei ehkä enää normaali-ihmisen rahalla, on se niin kurjassa kunnossa.

   Poista
 10. Tuo koulu on kyllä kaunis! Minulla on vähän tuota samaa "tautia"; oikein sydämestä ottaa tuollaiset kauniit talovanhukset! Ymmärrän oikein hyvin että menet tuosta sekaisin :) Osaisiko joku rakennusalan ammattilainen antaa arvion, olisiko se sittenkään IHAN mahdotonta....??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti osaisi, eikä se liene mahdotonta, vaihdetaanhan niitä hirsiäkin, joten miksei vaihdettaisi kaikkea muutakin. ;D Hinta onkin sitten oma lukunsa.

   Poista
 11. Voi talo :( kaunis ja niin ihanan vanha,,,ihanat on kuvat,,voi kun olisi rahaa ja remontti taitoa,tuosta saisi niin ihanan talon :) :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi saada joku ökyrikas sponsori kustantamaan tällaisessa elämistä, ja varsinkin sen kunnostamista... missä niitä kasvaa? :D

   Poista
 12. Täällä myös yksi hurahtanut,joka näkee tuossa vain potentiaalia ja talon valmiin loistossaan! ;)
  Jonkun sellaisen raukka tarvitsisi omistajakseen. Kauniita kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo on poikkeuksellisen komea kyläkoulu. Korkea, ryhdikäs ja niin täynnä upeita yksityiskohtia! Ikkunanpielet ja kaikki ihan mielettömät.

   Poista
 13. Alkuviikosta Lapista ajellessa minäkin kiinnitin huomioni niin moniin autiotaloihin. Monen kohdalla aloin miettiä talon historiaa ja haaveilin pääseväni niiden sisään, 800 km matkalla en kuitenkaan yhteenkään mennyt sisälle. Käypä kummiesi luona joskus kurkkaan kuinka yli 100 vuotias hirsi on saanut uuden elämän. Kaunista ja lapsillekin nautinmollinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on! Olisipa hauska nähdä. Viime vierailusta onkin yli 10 vuotta..

   Poista
  2. Ja silloin talo oli tosiaan toinen.. :)

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Hmm.. toisella puolikkaallani on (vielä) järki tallella joten ei ole ihan yksinkertaista perustella, miksi pitäisi muuttaa itse rakennetusta kaikilla mukavuuksilla olevasta kodista vanhaan autiolinnaan, jonka remonttiin tarvittaisiin miljoonaperintö... ;D

   Poista
 15. Voihan tavaton kuinka sykähdyttävä paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. kyllä tuo on upein näkemäni autiopaikka. Ja rakennuksen valtavan koon tajuaa vasta kun seisoo siinä pihalla ja katsoo.

   Poista
 16. Voih miten kaunis talo.. Heti alkoi mielikuvitus lentämään! Saanko udella missä päin tuo sijaitsee? Jos vaikka ohikulkiessa joskus pääsisi poikkeamaan myös kurkkaamassa? Tai nojaah, se on kyllä menoa sitten, hmm. Tämä idealisti pistää tohinaksi vähän liika herkästi, kun ihastuu kunnolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköpostilla voi udella sijaintia, julkisessa blogissa en kerro. Ties mitkä huligaanit löytävät tämän. ;)

   Poista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.