torstai 17. huhtikuuta 2014

Kurkotus jyrän alta

Ai kauhia, ei varmasti koskaan ole arvontapalkinnon ompeluun mennyt näin kauan! Tai jos tarkkoja ollaan, ei ompeluun nytkään mennyt sen kauemmin kuin aikaisemmin, vaan siihen ryhtymiseen. Se se vie aikaa, ja paljon!
 
 

Hmm:lle lähtee toiveiden mukaisesti ruohonvihreä setti, mutta jottei pikkumies näyttäisi aivan "pieneltä vihreältä mieheltä" kesätamineissaan, lisäsin vihreän rinnalle vähän muitakin värejä. Ei ehkä kaikkein poikamaisimpia, mutta ajattelin, että jospa tätä sitten voisi pitää yhtä lailla poika kuin tyttökin. Ainakin meillä kuusivuotias kelpuutti pinkit raidat ihan köhimättä, ja jopa miehelle kelpasi. Toivottavasti ei mennyt ihan metsään tämän setin omistajankaan suhteen!

Samasta raitatrikoosta oma poika sai pitkähihaisen, jossa on aika levoton meininki. 


Hihoissa raita on pystysuunnassa, ja takakappale on yhtä palapeliä. 

 

Kyllä - se on juuri sitä miltä näyttääkin. Jämäpalapaita. 

Olipa muuten harvinaisen kankeaa tuo ompelun aloitus taukoaikojen jälkeen. Jotenkin sormet olivat muuttuneet nakkimalleiksi, saumurin langat oli joku ystävällinen sielu kieputtanut telineen ympärille umpisolmuun, ompeluhuoneen lattia oli täynnä neidin askarteluroskia ja imuri oli edelleen huoltoreissullaan, ja kaikenkaikkiaan tunne oli jotenkin outo. Kyllä se vain niin on, että sen "tatsin" tekemiseen hävittää aika nopeasti. Kun ei päivittäin ompele, alkuun pääseminen on aina hankalampaa, ja kaikkia tavallisiakin juttuja joutuu työstämään vähän pitempään. Etsimään saksia, setvimään lankoja, silittämään kankaita... Onneksi arki alkaa hiljalleen tasaantua, ja työjyrän painokin on vähän keventynyt alkuviikoista. Ehkä tähän kaikkeen löytyy vielä joku sopiva tasapaino ja harmonia!


Nautin kovasti työstäni ja tunnen pärjääväni kelvollisesti, mutta lasten takia on mukava ajatella edessä olevaa muutaman päivän pääsiäisvapaata. Kyllä meidän kelpaa nyt vähän levähtää, ja keskittyä toisiimme!


Rauhallista ja varsin aurinkoista pääsiäisen aikaa kaikille!

7 kommenttia:

 1. Hyvää pääsiäistä :) Täälläkin ollaan hengissä kaikki, vaikka blogiin kirjoittaminen on lopahtanut ja pitkän pitkä tauko oli blogien lukemisessakin.

  VastaaPoista
 2. Mukavaa pääsiäisen aikaa teidän poppoolle!

  VastaaPoista
 3. Johan on värikkäitä :) Oikein leppoisaa ja rauhallista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Kuule kyllä se siitä :) Niin kuin olen tainnut jo jokusen kerran sanoakin, sen arjen kyllä selättää parin kuukauden jälkeen ja sitten ennättää ja jaksaa tehdä useamminkin noita ompelutöitä, eivätkä ne saksetkaan niin kauhean kauaksi ennätä (tiedän mistä puhut ;) Nyt tuntuu jo ihan normiarjelta hurauttaa jotakin pientä lähes päivittäin niiden työtöiden ja kotitöiden lomassakin, eikä edelleen ole tarvetta ollut kääntyä kaupantätien vaatteisiin, kyllä sen ajan vaan löytää kun se ompelu on se joka pitää pään kasassa!

  Oikein rauhaisaa pääsiäistä teille kaikille!

  VastaaPoista
 5. Mukavaa pääsiäisen aikaa teille! Ja nauttikaa lämmöstä (ainaki tänne on luvassa lämmintä ja aurinkoista, jes!) :D

  VastaaPoista
 6. Ihanan leppoista pääsiäistä! Mukavan näköisiä vaatteita olet hurauttanut ja jämäpalapaita on tosi hieno :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Palkinto odotti poikaa postilaatikossa viime sunnuntaina kun palattiin reissusta. Ihastui uuteen yöpukuunsa välittömästi. Kyseessä on siis nuoren herran lempipyjama eikä suinkaan kesäsetti. Parasta on vihreys, raidallisuus ja tasku. Ja ihiukan pitää aina hyppiä ja tanssia kun tämän setin pukee.

  VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.