torstai 6. maaliskuuta 2014

Ihan tavallisia arkivaatteita.


 Äiti jos kattoo vaan taivaalle niin näyttää jo ihan kesältä! 


Niinpä. *onnellinen huokaus* 

 

Kesävaatesurinat jatkuvat aina sopivan hetken ja kankaan tullen. Yksi kaapissa lojunut pala saatiin taas kadotetuksi, kun viininpunainen velour muotoutui polvihousuiksi neljävuotiaan jalkaan sopivassa 104-koossa. Taskuihin ja lahjeresoreihin upotettiin paloja tilkkulaatikon trikoista. Toppi on mummotuotantoa vuosien takaa, alunperin isosiskolle ommeltu.

 

Sisätiloissa meillä kulkee nyt polvihousuneiti, ja ulos pukeutumista joutuu hiukan suostuttelemaan, kun äiti ei anna jättää polvihousuja haalareiden alle. Laitetaan nyt kuitenkin vielä pitkät lahkeet, jooko.

Isoveli on ihan suostuttelemattakin pitkissä lahkeissa - ainakin näissä uusissa.


Muutaman kuukauden ikäisissä housuissa on polvet irvistyksellä, ja ihan pian tarvitaan useampia ehjiä ihmistenilmoillemenohousuja. Se tarkoittaa ompelukoneille töitä ja äidille työtunteja peruspukineiden parissa!



Tummansininen college on saatua, samoin resorina käyttämäni turkoosi neulos. Housuille ei siis juuri hintaa tullut. Kaavapohjana käytin Ottobren Odakota-housujen kaavaa, joskin aika reilulla kädellä muokattuna. Tasku on kuitenkin kaavan mukaisella paikallaan.


Ja pienimmäinen, tuo tahrakeisari!


Herra, jonka mielestä syöminen on hauska sotkuleikki, sanoi äiti mitä tahansa. Joka ikisessä paidassa on lähtemättömiä tahroja. Ei siinä auta äidin muu kuin uusiksi paidoiksi muuttua.


Petroolinsininen joustocollege on ostettu Kangaskaapin kätköistä. Sen yksivärisyyttä piristin eriparinapeilla, jotka ovat kokoa jätti. Napinläpipaininjalallani sai juuri ja juuri tehdyksi niille sopivat lävet, kun kangas vähän joustaa.


En millään muista, mistä verkkokaupasta tilasin joskus noita jättinappeja, mutta joku askartelukauppa se oli. Kenties Donno, mahdollisesti jokin aivan muu.


Samalla vauhdilla ompelin pojalle toisenkin paidan. Sen trikoo on Janan avustuksella Saksasta kimppatilattu. Anopin lahjoitusresoreista löytyi täydellinen harmaa paidan pariksi. Lisäsin helmaan reilusti kaavaa enemmän pituutta, jotta selkä ei paista kyykistellessä.


Resori on vanhaa ja rentoa, joten pääntie jäi hiukan väljäksi, mutta ei se tunnu poikaa ahdistavan. Päinvastoin!



Lähiaikoina ompelenkin odottavien tilausten lisäksi lähinnä kaikkea ihan tavallista omille muksuilleni, sillä pian niitä siistimpiä-tai-edes-ehjiä arkivaatteita tarvitaan. Mummelsson lähtee nimittäin "oikeisiin töihin"! Huimaa, jännää! Mahtavaa!

20 kommenttia:

  1. Noi tyttösen polvihousut on kyllä niin ihanat, tosi kivat värisävyt niissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yllätyin ihan, miten viininpunaisestakin saa ihan raikkaan vaatteen vaikka sellaisenaan väri ei kuulu suosikkeihini!

      Poista
  2. Saako udella, mitä töitä mummelson lähtee tekemään?! En tiennykään, että sulla on tiedossa jo jotain, vai onko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En julkisesti kerro tarkemmin mutta on työpaikka, sivuaa jopa omaa alaakin vaikken töissä ompelekaan! :)

      Poista
  3. Voi että, toi nappivaate on mahtava!! :) Kivoja ompeluksia jälleen kerran. :)



    http://www.pienilintu.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. Kivoja ja kekseliäitä pukineita olet jälleen ommellut! Etenkin tuo "tattorikangas" aiheutti pienen huokauksen kuosillaan, vaikka ei "the työmies" -kuopukselta vaatteet ihan lopussa taida nytkään olla! :D Ja tietenkin hurrrjasti tsemppiä työn aloitukseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos! Saa nähdä miten se siitä lähtee kahdeksan vuoden kotoilun jälkeen.. Pari viikkoa vielä oleillaan kotona, mutta intoa olisi kyllä aloittaa vaikka jo huomenna! :D

      Poista
  5. Rattrorikangas ja nappipaita, niihin mä ihastuin!

    VastaaPoista
  6. Ai me ei ollakaan ainoa perhe, jossa jokapäivävaatteet tuhoutuu polvista! Mä haluan kanssa saada saumurin tekemään noin kivoja vaatteita meillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ette ikävä kyllä - meillä ainakin pettää aina polvet! Erityisesti tuolla traktoreita työntävällä 6-vuotiaalla konttaajalla...

      Poista
  7. Hauskoja perusvaatteita! Niitä aina tarvitaan. Nuo napit on kyllä mahtavat. Onnea sinulle työn aloitukseen!

    VastaaPoista
  8. Ei hullumpi tosiaan yhdistelmänä viininpunainen+pinkki. Tuo täytyy muistaa... Traktoripaita on tosi kiva! Ja ruokatahroista tuli mieleen, että oletko tutustunut sappisaippuaan? Jos et ole niin suosittelen, aivan ehdoton varsinkin rasva- ja marjatahroihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sappisaippua on tuttu joo, mutta pitkiin aikoihin ei ole ollut.. pitäisikin taas ostaa sitä lisää. Kiitos muistutuksesta! :)

      Poista
  9. No jopas on Teidän pikkumiehestä tullut iso! Mahtava nappipaita! Ja kuule onnea, onnea, onnea että pääset töihiin!!! Olen niiiiiin nauttinut omasta ajasta (vaikka vielä töihin en ole päässyt) ja ihmettelen ihan hirveästi miten olen jaksanut 8 vuotta kotona olla? Mutta kaikelle on tarkoitus;)

    VastaaPoista
  10. Teillä kohta uudet tuulet puhaltaa... Onnea hirmuisesti uudelle työuralle! :) Meillä ensimmäistä kertaa koskaan lapset lähti vuoden alusta päiväkotiin ja rouva vääntää nyt kouluansa loppuun. Ollaan kyl oltu päätökseen tyytyväisiä! Miinuksena kaikilla kolmella ehtiny olla korvat kipeinä ynnä muita pöpöjä.. Mut muuten menny hienosti. PS. Tuo nappipaita on kerrassaan hieno!

    VastaaPoista
  11. Ja Onnen Toivotukset Oikeisiin Töihin :) !

    VastaaPoista
  12. Oi,onnea oikeisiin töihin! Ja hui kamala samalla kertaa :)

    VastaaPoista
  13. Sinä teit sen mitä minä olen mielessäni pyöritellyt pitkään, aivan ihana tuollainen nappipaita! Täytyy varmaan minunkin tehdä vihdoin valmiiksi se mielenpyörre kun noin herkun näköisiä on nuo erivärinapit yhdessä, napitkin ostin jo aikaa sitten kun Tiimarissa niitä oli monta pussia edullisesti..

    Niin tuttua nuo paitojen tahrat. Vaate olisi muuten lähes uudenveroinen kiertoon laitettavaksi, niin eiköhän siellä rinnuksilla ole aina se yksi pakollinen tahra, huoh..
    Itse olen huomannut että vaihtovaatteita lapsilla kannattaa olla sen verran paljon ettei joka työpäivän jälkeen tarvitse pesukonetta huudattaa vaikka hoidossa vahinkoja sattuisikin, joten aikamoisen suuremmat on pinojen oltava kuin kotona ollessa, että kyllä niitä housuja ja puseroita saa ihan ommellakin ;)

    VastaaPoista
  14. Tsemppiä töihin, mulla sama edessä vuoden, viim. kahden päästä :)

    VastaaPoista

Blogi ilman lukijoiden kommentteja on kuin kaurapuuro ilman suolaa.